Døgnrapport d. 24-02-2021

torsdag 25. feb, kl. 01:05

Døgnrapport: kokainpåvirket bilist uden nummerplader forsøgte kortvarigt at køre fra politiet i Brønderslev

Levering af sundhedsfaglig bistand til Nordjyllands Politi Nordjyllands Politi ønsker at indgå aftaler om lægefaglig bistand på Aalborg Politigård.
Læs mere på politi.dk

Aflever din peberspray i Nordjyllands Politis ekspeditioner Siden 1. januar 2019 har man lovligt kunnet købe en peberspray til selvforsvar i eget hjem. Men fra den 1. februar 2021 rulles ordningen tilbage – og som borger kan man frem til den 31. marts 2021 aflevere sin peberspray hos Nordjyllands Politi.
Læs mere på politi.dk

Brønderslev – bilist uden nummerplader var påvirket af kokain Tirsdag den 23. februar om formiddagen kom en patruljevogn kørende ad Holtevej i Brønderslev, da en personbil svingede ud fra en sidevej foran politiet. Bilen havde ingen nummerplader, hvorfor man besluttede sig for at standse bilisten.

Men i stedet for at holde ind til siden, da patruljevognen signalerede, at bilisten skulle standse, satte køretøjet farten op. Det medførte, at bilen slingrede let på kørebanen.

Patruljevognen eftersatte derfor bilisten.

Efter blot 900 meter kørte patruljevognen op ved siden af det eftersatte køretøj og signalerede endnu en gang, at bilisten skulle standse, hvorfor han på udramatisk vis besluttede sig for at standse og holde ind til siden.

Politiet henvendte sig derefter til føreren af bilen, en 19-årig mand. Umiddelbart kunne betjenten se, at bilisten havde røde, blanke øjne – og at han talte meget sløret. Tydelige tegn på, at bilisten muligvis var påvirket af narkotika. Og rigelig grund til at ville undgå et møde med politiet.

Ved visitation og ransagning af bilen konfiskerede politiet desuden et snifferør med rester af kokain samt en mindre metalbeholder med rester af hash. En narkometertest viste dertil, at bilisten tilsyneladende var påvirket af kokain.

Politiet sigtede derfor bilisten for følgende: Narkopåvirket kørsel Brud på lov om euforiserende stoffer Kørsel i uindregistreret køretøj Mangel på lovpligtig ansvarsforsikring Ikke at efterkomme politiets anvisninger Alle spiritus- og narkobilister tilbydes hjælp Når Nordjyllands Politi sigter en person for overtrædelse af færdselslovens §§ 53-54, vil vedkommende blive tilbudt en uforpligtende samtale med en rusmiddelrådgiver.
Læs mere på politi.dk


Aars – narkopåvirket bilist kørte 111 km/t i 80 km/t-zone På Aggersundvej i Aars kom en personbil drønende med 111 km/t til trods for, at man på strækningen kun må køre 80 km/t. En patruljevogn standsede derfor bilisten tirsdag den 23. februar om morgenen, da der var tale om brud på færdselsloven.

Politiet henvendte sig til føreren af bilen, som viste sig at være en 26-årig mand. Umiddelbart fik betjenten mistanke til, at bilisten muligvis var påvirket – han så ud til at være distraheret under deres samtale. Hvorvidt mistanken holdt stik, skulle komme an på en narkometertest.

Desværre for bilisten gav testen udslag – det viste sig, at han tilsyneladende var påvirket af kokain, cannabis og metadon under kørsel. Derudover viste politiets systemer, at bilisten ikke havde generhvervet sit kørekort efter en tidligere hændelse.

Politiet sigtede og anholdt derfor bilisten for narkopåvirket kørsel, brud på færdselsloven samt kørsel uden gældende førerret. Man kørte derefter den sigtede til skadestuen med henblik på at få udtaget en blodprøve som bevismateriale i sagen.


Rødhus – indbrud i sommerhus Mellem lørdag den 23. januar kl. 12:00 og mandag den 22. februar kl. 10:30 fandt et indbrud sted på Blaaklokkevej i Rødhus. En ukendt gerningsmand brød en terrassedør op, hvorefter man blandt andet stjal en opvaskemaskine, en varmeovn og diverse former for elværktøj. Indbrudstyven forlod gerningsstedet ad den opbrudte terrassedør.


Har du set mistænkelig færden på Blaaklokkevej i Rødhus? Kontakt politiet på tlf. 114.
Forebyg indbrud i dit nabolag med Nabohjælps app Nabohjælp er en effektiv og nem måde at forebygge indbrud i dit nabolag – som samtidig styrker det gode fællesskab blandt dig og dine naboer.
Læs mere på www.nabohjaelp.dk/app eller hent Nabohjælps gratis app her:
Download i App Store
Download i Google Play

Følg Nordjyllands Politi på: Twitter @NjylPoliti
Facebook @NjylPoliti
Instagram @Politi

Abonnér på nyt fra politiet
Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til hver en tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement.

Kilde: Nordjyllands Politi