Døgnrapport d. 10-06-2021

torsdag 10. jun, kl. 17:06

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi - uddrag af onsdagens døgnrapport

Først en advarsel: Flere borgere har det seneste døgn modtaget opringninger fra personer, som udgav sig for at være fra politiet. Se de tre næste historier. Politiet anser opringningerne for at være et forsøg på at finde ud af hvor det er umagen værd at begå indbrud efterfølgende. Vi opfordrer derfor til at man som borger ikke udleverer den slags oplysninger over telefonen, og heller ikke ligger inde med større kontantbeløb.
 
NYKØBING FALSTER: Ringede op og udgav sig for at være fra politiet
En 79-årig kvinde fra Nykøbing Falster blev 10.38 ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra politiet, og derefter begyndte at udspørge hende om, hvilke værdier hun havde i hjemmet. Manden i telefonen forklarede at der var udlændinge, som huserede i området – men at politiet også var massivt til stede. Kvinden lagde på, da hun i røret kunne høre der i baggrunden blev talt på et andet sprog end dansk.
 
FAXE: Ringede op og udgav sig for at være fra Politiet
En 85-årig kvinde fra Faxe blev i går 10.25 ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra politiet. Også han begynde at udspørge kvinden om, hvor mange værdier hun havde i hjemmet og i banken. Først efter samtalen blev kvinden i tvivl om der var tale om svindel.
 
NYKØBING FALSTER: Ringede op til en anden kvinde og udgav sig for at være fra politiet
En 73-årig kvinde fra Nykøbing Falster blev 20.30 i går ringet op af en mand, der udgav sig for at være fra politiet og udspurgte hende om hvilke værdier – herunder et større kontantbeløb - der befandt sig i hjemmet. Da kvinden konfronterede manden i telefonen, sagde han at det bare var telefonfis og lagde på.
 
DIANALUND: Påvirket bilist ville ikke standse
En 53-årig mand fra Stenlille nægtede i går at standse i sin bil og han blev derfor sigtet for ikke at efterkomme politiets anvisninger. Manden blev derefter alkometertestet og pustede over den tilladte promille. Det førte til en sigtelse for spirituskørsel. Til gengæld nægtede manden at deltage i en narkotest og han blev derfor anholdt og sigtet for at køre bil med euforiserende stoffer i blodet,  så han kunne afgive en blodprøve.
 
NYKØBING FALSTER: Afskårne grisehoveder var forsøg i børnehaven
En borger anmeldte i går 17.58 til politiet at han havde fundet to afskårne grisehoveder i et bur i skoven ved FDF-pladsen i skoven ved Østre Alle. Politiets patrulje kunne konstatere at der var tale om et forrådnelsesforsøg, så børnehavebørnene kunne se hvad der skete med grisehovederne når de forrådnede
NÆSTVED: Politiet fik tæsk i aftentimerne – i fodbold
På en skole i Næstved traf politiets fodpatrulje i aftes en gruppe på tre drenge, der spillede bold på fodboldbanen. Politiet patruljer for tiden med et ekstra øje i området omkring  Præstøvej, fordi der har været meldinger om narkosalg i aften og nattetimerne. De tre drenge havde tilknytning til skolen så betjentene kastede sig i stedet ud i et forsøg på at vise ungersvendene hvordan man med ynde og effektivitet fører en bold op ad banen… og blev ved den lejlighed udsat for et nedslående og markant nederlag. Med et forslået selvværd og hængede skuldre fortsatte betjentene runderingen i området - alt imens de tre skoledrenge kiggede på med overbærende smil.
 
INDBRUD
Politiet har i det seneste døgn ikke modtaget en eneste anmeldelse om indbrud her i kredsen.
 
HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:
 
By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Næstved Nyskovvej 7.52-8.24 Bestilt ATK 3 0 50 45 0 Tappernøje Bårsevej 11.17-12.17 Bestilt ATK 7 0 50 45 0 Vordingborg Katrupvej 11.03-12.30 ATK 55 0 50 50 0 Bogø Bogø Hovedgade 13.20-14.30 ATK 35 0 50 50 0                  
 
 
FÆRDSELSKONTROLLER
I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:
 
By Vej Tidspunkt ​ Slagelse   12.40-13.20 Kørte narkokørsel – og uden sikkerhedssele Dianalund Dr. Sells Vej 14.55 Én knallert var ændret i konstruktionen
Én kørte med 97 km/t og fik klip i kørekortet
Èn kørte narko- og spirituskørsel
Næstved Grønvej 17.55-19.08 Èn kørsel i frakendelsestiden
Én narkokørsel
Èn passager fundet med mindre mængder kokain og hash
Èn kørte i stjålen bil
Nykøbing Falster Grønsundvej 21.02-22.17 Fem fik klip i kørekortet på grund af hastighed
Én fik betinget frakendelse på grund af hastighed
To fik klip på grund af håndholdt mobiltelefon
Væggerløse Gedser Landevej 22.37-23.30 To fik bøde for for høj hastighed
Èn kørte i frakendelsestden
Èn havde stjålet påhængsvogn bag på bilen
       
 
Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.
 
 
PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet standset tre påvirkede bilister:
 
By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Næstved Fensmarkvej 11.26 29-årig mand fra Sønderborg Spirituskørsel Dianalund Dr. Sells Vej 15.41 53-årig mand fra Stenlille Spirituskørsel og narkokørsel Sorø Rustkammervej 13.45 39-årig mand fra Vordingborg Narkokørsel Algelse Skovvejen 13.08 55-årig mand fra Slagelse Narkokørsel Næstved Sjølundsvej 18.30 29-årig mand fra Gørlev Narkokørsel
 
 

Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi