Døgnrapport d. 10-06-2021

torsdag 10. jun, kl. 19:41

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 10. juni 2021

Fremstilling i Retten i Aarhus kl. 7.00 Østjyllands Politi fremstillede torsdag kl. 7.00 en 61-årig mand i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Han sigtes for forsøg på manddrab, efter hans kone onsdag blev indlagt i kritisk tilstand med livstruende skader.

Retten valgte at varetægtsfængsle manden i 4 uger for grov vold – han er dog fortsat sigtet for forsøg på manddrab.

Han nægter sig skyldig og kærede kendelsen.

**

Mand død i arbejdsulykke på havnen En 47-årig mand mistede onsdag eftermiddag livet i en arbejdsulykke, da han faldt ned fra et tårn på et skib, der lå til kaj i havnen i Grenaa. Kl. 15.48 blev der ringet 112, da den 47-årige var faldet 8-10 meter ned og ramt ned på skibets gulv.

Mandens kolleger ydede hurtigt førstehjælp, men hans liv stod ikke til at redde, og han blev kort efter erklæret død. De pårørende er underrettet.

Østjyllands Politi og Arbejdstilsynet foretog afhøringer og undersøgelser på stedet, men sagen bliver nu overdraget til Den Maritime Havarikommission, der skal undersøge omstændighederne ved ulykken nærmere.

Når undersøgelsesresultaterne ligger klar, skal det vurderes, om der er grundlag for at rejse sigtelser i sagen.

**


Dreng antastet af fremmed mand Østjyllands Politi fik onsdag morgen en anmeldelse fra forældrene til en 9-årig dreng, der fortalte, at deres søn to gange var blevet kontaktet af den samme fremmede mand tæt på Viby Skole. Første gang var torsdag den 3. juni, da drengen var på hjem fra skole, og anden gang skete det mandag den 7. juni, da han var på vej til skolen.

Første gang gik manden ifølge drengen ud af sin bil og råbte, at han skulle blive på stedet. Anden gang spurgte manden, om drengen ville med ind i bilen. Begge gang løb drengen væk og fik fat i sine forældre.

Efter at have fortalt skolen om, hvad der var sket, besluttede forældrene at have anmelde episoderne til politiet.

Østjyllands Politi efterforsker hændelserne nærmere og vil meget gerne i kontakt med den mand, der har kontaktet drengen, for at få afklaret, hvad hans hensigt har været.

Drengen har givet følgende signalement af manden

• Afrikansk af udseende, mørk i huden
• Ca. 30-40 år
• Iført kasket som sad med skyggen til den ene side
• Kørte i en mørk stationcar eller varebil

Har du oplysninger om manden, kan du kontakte Østjyllands Politi på tlf. 114.


**

To mænd taget med stoffer på gaden i Randers En patrulje fandt onsdag omkring kl. 13.30 ulovlige stoffer på to mænd, der gik rundt på Østervangsvej i Randers C. Betjentene fattede mistanke til mændene, da de virkede påvirkede af narko, og begge mænd blev kontaktet og visiteret.

Den ene, en 30-årig mand, havde en mindre mængde amfetamin i lommen. Den anden havde en lille æske med amfetamin på sig og nogle ulovlige piller.

Narkoen blev beslaglagt, og mændene blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

**

Mænd havde stoffer og baseballbat i bilen En patrulje blev onsdag kl. 17.28 opmærksom på to biler, der holdt på en p-plads på Engdalsvej i Brabrand. Betjentene tog kontakt til de to 19-årige mænd, der sad bag rattet i bilerne, og da de fik mistanke til, at de havde stoffer på sig, blev begge visiteret og bilerne ransaget.

I den ene mands bil fandt patruljen et par poser med en mindre mængde kokain gemt under gearstangen, og i bagagerummet lå to baseballbat, som han ikke kunne forklare, hvad han skulle bruge til. Han blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer og for overtrædelse af våbenloven.

I den anden bil lå der et enkelt baseballbat i bagagerummet, og inde i selve bilen lå der flere salgsposer med skunk og hash. Den 19-årige i den bil blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

**

Kvinden kørt til afsoning – kæresten fik narkosigtelse En 33-årig kvinde, som ikke var mødt op til afsoningen af sin fængselsstraf, blev onsdag kl. 9.11 fundet af en patrulje fra Østjyllands Politi. Hun befandt sig hjemme hos sin 55-årige kæreste, der bor i Tilst.

Inde på bopælen lå der hash frit fremme på bordet og kokain i sofaen. Den 55-årige mand erkendte, at det var hans narko, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

Hans kæreste blev anholdt og kørt direkte til afsoning.

**

Mand ville ”låne” cykel og blev sigtet for tyveri En 45-årig mand blev noget overrasket, da han onsdag lidt før kl. 14.00 kom kørende hjem fra arbejde. Da han nåede sit hjem i Hjortshøj, så han en fremmed mand køre derfra på sønnens cykel, som havde stået ulåst på adressen.

Den 45-årige vendte derfor bilen og fulgte efter cykeltyven, og da han lidt efter kom tæt på ham, råbte han manden an og fik ham til at blive på stedet, indtil politiet kom frem.

Da betjentene kort efter ankom, forklarede den 23-årige tilbageholdte mand, at han blot havde lånt cyklen, og at han havde tænkt sig at aflevere den tilbage igen senere.

Den forklaring godtog betjentene dog ikke, og den 23-årige blev sigtet for tyveri.

**

Politiet fandt skunk, hash og kokain i lejlighed En 28-årig mand fik natten til torsdag kl. 1.44 ”besøg” af politiet, der havde fået tip om, at der var stoffer på hans adresse i Viby.

Betjentene kunne tydeligt høre aktivitet bag døren, da de bankede på, men ingen lukkede op, trods gentagne anråb. Til sidst åbnede patruljen døren med magt.

Inde i lejligheden befandt den 28-årige sig, og fremme på bordet lå en stor pose med både skunk, hash og kokain. Stofferne blev beslaglagt, og den 28-årige blev anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

**

Butikstyv havde stoffer i lommen En vagt i Elgiganten i Anelystparken i Tilst tog onsdag omkring kl. 14.00 en 35-årig mand på fersk gerning i at stjæle en oplader fra butikken. Vagten fik ham tilbageholdt, inden han nåede at stikke af fra stedet, og da han fik den 35-årige til at tømme sine lommer, viste det sig, at han også have en pose med hvidt pulver på sig.

Den 35-årige erkendte over for de betjente, der kom frem, at pulveret var amfetamin. Han blev derfor både sigtet for butikstyveri og for besiddelse af euforiserende stoffer.

**

Gik rundt med bukserne nede og blev anholdt En kvinde ringede onsdag kl. 22.34 til politiet og fortalte, at en mand gik rundt på Telefontorvet i Aarhus C med bukserne nede og med hånden om sit lem, mens han råbte af forbipasserende.

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den 46-årige mand, som skabte en del utryghed på stedet.

Han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Færdsel Onsdag kl. 12.03 blev en 24-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for kørsel uden førerret, da han blev standset af en patrulje på Jernaldervej i Odder.

Onsdag kl. 14.01 skete der et færdselsuheld på Nordre Strandvej i Risskov. En 70-årig kvindelig bilist ramte ind i en 82-årig kvindelig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade.

Onsdag kl. 22.59 blev en 33-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Virkevangen ved Assentoft.

Torsdag kl. 5.38 blev en 52-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Slåenvej i Randers NØ.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt et enkelt indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Hyldevej i Risskov begået torsdag d. 10/6 kl. 5.37

Kilde: Østjyllands Politi