Døgnrapport d. 10-06-2021

torsdag 10. jun, kl. 19:43

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 10. juni 2021.

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Havnevej, Holbæk
Fabriksvænget, Viby Sj.

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Ingen

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Tyveri fra køretøjer: Over Bølgen, Greve


Uheld ved kødannelse – Holbækvej, Kalundborg Kl. 15.22 skete et uheld mellem to varebiler, da der opstod kø på Holbækvej i Kalundborg. Bilerne bremsede ned på grund af den tætte trafik, men en 22-årig mand fra Svebølle nåede ikke at standse, men kørte op bag i den forankørende bilist, en 19-årig mand fra Holbæk. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 22-årige blev taget med til kontrol på sygehuset. Varebilerne kom hurtigt ind til siden, så det gav ikke de store trafikale udfordringer på Holbækvej. Ingen personer kom noget alvorligt til ved sammenstødet og politiet registrerede uheldet.

Fogedsag førte til vold mod politiet – Hegnsgården, Greve Kl. 16.51 blev en patrulje sendt til Hegnsgården i Greve, hvor naboer anmeldte, at det lød som om nogen var oppe at slås i opgangen. Politiet kørte til stedet, men da var der faldet ro på stedet, og der var ingen oppe at toppes. Patruljen traf en højrystet og spirituspåvirket, 48-årig kvinde fra Greve, som havde to hunde med i snor. Betjentene tog kontakt til kvinden, for at få afklaret hændelses forløbet. Hun ønskede ikke at samarbejde med politiet. Det viste sig, at kvinden var eftersøgt til at møde i fogedretten, så hun blev anholdt af patruljen. Kvinden kunne ikke have hundene med sig, så politiet ville hjælpe hende med at finde en løsning.

Kvinden blev nu endnu mere usamarbejdsvillig og kaldte betjentene for alverdens ukvemsord. Under anholdelsen af kvinden sparkede hun to gange en mandlig betjent over benet, og forsøgte at nikke ham en skalle. Hun var på køreturen til politistationen kraftigt udad reagerende og råbende over for betjentene, så hun blev taget med til afrusning i detentionen. Da hun var faldet til ro, blev hun sigtet for vold mod politiet og afhørt til sagen. Hundene blev placeret på dyrepension, indtil kvinden igen kunne løslades efter at være blevet fremstillet for fogeden. Hun kan forvente at høre mere fra politiet i straffesagen om vold mod tjenestemand.

Grundlovsforhør i sag om vanvidsbilisme – Rødvigvej, Rødvig Stevns – Stevns Kl. 22.05 blev en patrulje sendt til Rødvig Hovedgade, hvor en borger anmeldte, at en påvirket ung mand havde optrådt ubehageligt overfor forbipasserende. Den unge mand havde desuden gået og taget i døren på flere parkerede biler. Da patruljen kom frem, var den unge mand gået fra stedet.

Kort efter kom der en anmeldelse om, at han nu var set ved Rødvig Station. Patruljen var ved stationen, da de pludselig hørte en bil accelerere kraftigt. En bilejer fra Rødvig Hovedgade henvendte sig til patruljen, da hans bil netop var blevet stjålet fra carporten, hvor den havde holdt med nøglerne i. Den unge mand fra tidligere, kunne mistænkes for at stå bag biltyveriet. Patruljen så i det samme den stjålne bil køre ad Rødvigvej ud for Rødvig Kro i nordlig retning, så de satte efter bilen. Den stjålne bil kørte i høj fart ad Rødvigvej mod Lille Heddinge, og stoppede ikke selvom patruljebilen var i hælene på den. Ved jernbaneoverskæringen på Rødvigvej var bommene nede og signalet blinkede, da toget var på vej. Biltyven standsede ikke op, men kørte venstre om helleanlægget igennem bommene, så de blev beskadiget. Patruljen holdt tilbage for toget, som var på vej hen mod overskæringen.

Flugtbilisten fortsatte videre i høj fart ad Rødvigvej som senere blev til Bjælkerupvej. I T-krydset ved Lykkebrovej kørte bilisten hen over en spærreflade og kørte videre i modsatte side af vejen. En personbil, som kom imod flugtbilisten, bremsede kraftigt op og måtte styre til højre mod græsrabatten for at undgå sammenstød. Biltyven fortsatte videre frem og styrede herefter tilbage i egen vognbane. Vejen blev senere til Klippingevej, hvor flugtbilisten kom i slinger ud for nr. 16 og mistede herredømmet over bilen, som kurrede ned i græsrabatten ved T-krydset ved Damgårdsvej.

Patruljen kom hurtigt frem til flugtbilisten, som viste sig at være en 19-årig mand fra Holte, var ikke kommet noget alvorligt til ved uheldet. Han blev anholdt og sigtet for brugstyveri af bilen, for kørsel i påvirket tilstand og for den hasarderede kørsel mod jernbanebommen og en modkørende, og undervejs med hastighedsoverskridelser på mere end 100 %. En ambulance var blevet tilkaldt til stedet, og den anholdte blev tilset, men havde ingen behandlingskrævende skader. Den 19-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev taget med til politistationen til afhøring og sagsbehandling.

Torsdag kl. 11.30 vil den 19-årige blive fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Roskilde med begæring om varetægtsfængsling, som sigtet for vanvidskørsel og fareforvoldelse efter straffelovens § 252.

Politiet vil meget gerne i kontakt med den bilist, som måtte undvige biltyven på Bjælkerupvej sent onsdag aften. Bilistens forklaring har stor betydning for at kunne belyse sagen. Ring til politiet på tlf. 114.

To kvinder anholdt for uorden – Vestre Havneplads, Kalundborg Kl. 00.28 kørte politiet til Vestre Havneplads, hvor to unge kvinder skabte uro ved at indlade sig i slagsmål med hinanden, slå ud og råbe efter forbipasserende og sparke på ting. Da patruljen kom frem var de to kvinder, begge på 20 år fra Hørve, opfarende og udad reagerende, da de gjorde udfald over for politiet, dog uden at ramme. De var begge påvirkede af alkohol og muligvis stærkere midler, og de var ikke egnede til at færdes i det offentlige rum. De blev begge anholdt og sigtet for at overtræde ordensbekendtgørelsen, og taget med til politistationen til afrusning. Ingen personer eller genstande kom noget til ved episoden. De to kvinder kan forvente en bøde i sagen.


OPFØLGNING
Mand varetægtsfængslet for trusler, vold, mv. - Holbæk En 31-årig mand fra Holbæk blev onsdag varetægtsfængslet til den 6. juli ved Retten i Holbæk, da han blev fremstillet i grundlovsforhør som sigtet for trusler, vold, bedrageri, hærværk, kørsel i en stjålet bil og for at overtræde våbenlovgivningen. Læs mere om sagen i gårsdagens døgnrapport fra d. 9. juni 2021.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi