Døgnrapport d. 19-07-2021

tirsdag 20. jul, kl. 03:44

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 19. juli 2021.

Weekendens anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Industrivej, Hårlev
Solrød Strandvej, Solrød Strand
Odinsvej, Ringsted

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Enggårdsvej, Ubby, Jerslev Sj.
Orupvej, Hvalsø
Stevnsvej, Strøby Egede, Køge
Borgergade, Magleby, Klippinge
Skovduevej, Greve
Poppelvej, Kirke-Såby
Markvænget, Gøderup, Roskilde
Bredeløkkevej, Holtug, Store-Heddinge
Mosede Bygade, Greve

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Tyveri fra køretøjer: Karlslunde rasteplads, Karlslunde


Fredag – lørdag:
Konstruktivt ændrede knallerter – Ved Rådhuset, Store-Heddinge – Stevns Kl. 10.02 standsede færdselspolitiet en knallert, der blev ført af en 16-årig ung mand fra Store-Heddinge. Mistanken var, at knallerten kunne køre hurtigere end tilladt, hvilket en måling på et rullefelt bekræftede. Knallerten blev målt til at kunne køre mindst 60 km/t timen mod højst tilladt 30 km/t. Den 16-årige blev sigtet for den overtrædelse af færdselsloven og kan nu ud over en bøde også forvente en påstand om betinget frakendelse af retten til at køre knallert. Hans værge er også blevet underrettet om sagen.
Samtidig stoppede færdselspolitiet samme sted også en knallert, der blev ført af en 15-årig dreng fra Rødvig Stevns. Han kørte på en lånt knallert, der også kunne køre hurtigere end tilladt. En måling på et rullefelt afslørede, at knallerten kunne køre 68 km/t mod højst tilladt 30 km/t, så den 15-årige blev sigtet for at køre på en ulovlig knallert. Ejeren af knallerten kan formentlig også forvente sig en henvendelse fra politiet på grund af de foretagne konstruktive ændringer. Også værgen for den 15-årige blev underrettet om sigtelsen mod ham.

Ulovlige parkeringer – Karlstrupvej, Karlstrup, Karlslunde – Solrød Kl. 17.25 kørte politiet til området ved Karlstrup kalkgrav i anledning af en anmeldelse om ulovlige parkeringer og parkering på en brandvej. Politiet udstedte to parkeringsafgifter efter kontrollen i området.

Hensynsløs kørsel – Vesterlunden, Særslev, Snertinge – Kalundborg Kl. 21.53 henvendte en lokal borger sig til politiet om, at to unge mænd kørte hensynsløst på en crossmaskine på en gangsti bag et supermarked. De unge mænd tog ikke hensyn til andre ved deres kørsel på crosseren. En patrulje kørte straks efter anmeldelsen til området, men trods eftersøgning i området fandt politiet ikke nogen, der kunne drages til ansvar for den hensynsløse kørsel.

Hensynsløs kørsel – Huginsvej, Ringsted Kl. 22.45 fik politiet flere anmeldelser om, at mange bilister var forsamlet i området ved Huginsvej, hvor der blev kørt hensynsløst. Ifølge anmeldelserne skulle der på Huginsvej være opstillet kegler, og bilister skulle køre stærkt og i ring ad nærliggende veje.
En patrulje kørte frem til området, hvor politiet ikke fandt grundlag for at mistænke tilstedeværende bilister for at køre hensynsløst.
Efter en ny anmeldelse senere på aftenen kørte politiet atter til området, men traf denne gang ikke nogen bilister på vejene i industrikvarteret. Ingen blev sigtet for noget ved politiets tilstedeværelse i området.

Flere trafikanter sigtet – Greve Personale fra færdselsafdelingen var fredag aften på patrulje i Greve kommune for at holde øje med, om bilister forsamlede sig med henblik på hensynsløs kørsel til mulig fare for øvrige trafikanter eller beboere i områderne.
Fem blev sigtet for forskellige overtrædelser af færdselsloven, idet fire bilister blev sigtet for at have kørt frem mod et ”indkørsel forbudt”-skilt, og en knallertkører blev sigtet for at køre uden styrthjelm og samtidig anvende håndholdt mobiltelefon under kørslen. Disse trafikanter befandt sig på Mosede Landevej, da de begik deres trafikale forseelser.
På Greve Main kunne politiet omkring midnat konstatere, at omkring 200 biler var forsamlet på vejen, hvilket for politiet indikerede, at der måske ville blive kørt hensynsløst på et senere tidspunkt. Færdselspolitiet startede med at sigte tre bilister for overtrædelse af færdselsloven, hvilket medførte, at forsamlingen af køretøjer i området blev opløst. Kl. ca. 01.00 var kun ganske få køretøjer tilbage, hvorefter politiet også forlod området.

Spiritusbilist med ulovlig kniv – Kirkestræde, Nykøbing Sj. – Odsherred Kl. 03.33 anholdt og sigtede politiet en 20-årig mand fra Nykøbing Sj. for spirituskørsel i en personbil. Ved anholdelsen fandt politiet den 20-årige i besiddelse af en hobbykniv, så han også blev sigtet for overtrædelse af knivloven. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol løslod politiet den 20-årige, der kan forvente at høre nærmere fra politiet, når blodprøven er blevet analyseret.


Lørdag – søndag:
Tricktyveri og misbrug af stjålet dankort – Roskildevænget, Roskilde Kl. 12.39 anmeldte en 72-årig kvinde fra Roskilde, at hun manglede sit dankort, og at der uberettiget var hævet 20.120 kr. fra sine bankkonti. Hun oplyste at være blevet udsat for formentlig et tricktyveri, da hun fredag kl. ca. 17.00 havde været på indkøb i supermarkedet Rema 1000 på Roskildevænget. Da hun efter indkøb havde sat sig ind i sin bil, var hun blevet opsøgt at to fremmede mænd, der havde stukket en 50 kr.-seddel ind igennem bilruden. Samtidig havde de sagt ”Taxi”, så anmelderen troede, at de skulle have hjælp til at tilkalde en taxi. Mændene ønskede at blive kørt, men det afslog den 72-årige, hvorefter en anden ældre kvinde henvendte sig til dem for at køre dem. Først kort før anmeldelsen lørdag havde den 72-årige opdaget, at hun manglede sit dankort, som på ukendt vis var blevet stjålet fra coveret på hendes mobiltelefon. Efterfølgende havde hun også konstateret den uberettigede hævning fra hendes bankkonti. De to mistænkte blev beskrevet som: A: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Blåt mundbind, Iført: Skjorte, Medbragte: 50 kr., og B: Mand, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Brun, Hårfarve: Sort, Yderligere kendetegn: Blåt mundbind, Iført: Skjorte, Medbragte: 50 kr.
Politiet har nu optaget rapport om tyveri og efterfølgende misbrug af dankortet i et forsøg på at få identificeret de to mistænkte mænd.

Politiet i Roskilde hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området, ligesom politiet gerne vil i kontakt med den kvinde, der ifølge oplysninger fra anmelderen tilbød de to mænd et lift. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Narkobilist stak af – Bjælkerupvej, Store-Heddinge – Stevns Kl. 15.04 ønskede politiet at foretage en rutinemæssig kontrol af en personbil, der blev ført ad Bjælkerupvej mod nordvest. Bilisten standsede på Lindholmsvej, men den mandlige fører stak af inden politiet nåede at henvende sig til ham. Det lykkedes føreren at forsvinde i området, hvorefter politiet indledte en efterforskning for at få ham identificeret. Ved undersøgelse af bilen fandt politiet forskellige personlige dokumenter lydende på en 25-årig mand fra Nærum, ligesom politiet fandt to klumper hash og en flaske cannabisolie. Fundene bekræftede mistanken om, at føreren kunne være påvirket af euforiserende stoffer under kørslen. Den 25-årige blev efterfølgende fundet hos et familiemedlem i Store-Heddinge, så politiet kunne foretage anholdelse af den 25-årige. Han blev sigtet for både narkokørsel og besiddelse af de ulovlige euforiserende stoffer i bilen, hvorefter han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Når blodprøven er analyseret, vil han høre nærmere fra politiet.

Mindre brand på kro – Slagelsevej, Bromølle, Jyderup – Holbæk Kl. 20.08 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en kro i anledning af en melding om brand. Der var dog ikke brand på stedet, men kun røgudvikling fra formentlig en defekt i en opvaskemaskine ved en varmtvandsbeholder i kroens kælder. Ud over lidt sodsværtning var der ikke sket nogen egentlig skade, hvorfor politiet ikke foretog sig yderligere i anledning af branden.

Narkokørsel – Hersegade, Roskilde Kl. 00.51 anholdt og sigtede politiet en 26-årig mand fra Roskilde for kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en varebil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.


Søndag – mandag:
Mand med ulovligt våben mv. på bopælen – Høng – Kalundborg Kl. 08.47 fik politiet en henvendelse fra en bekendt til en 28-årig mand fra Høng, som havde givet udtryk for at være ked af livet. Endvidere kunne den 28-årige ifølge de oplysninger, som politiet modtog, måske være i besiddelse af et skydevåben. Politiet kørte under de fornødne sikkerhedsmæssige foranstaltninger til området ved den 28-åriges bopæl for at observere. Herunder bemærkede politiet, at den 28-årige blev afhentet af et køretøj med flere mænd i. Efterfølgende fik politiet standset bilen ganske udramatisk standset i Høng by senere på formiddagen, hvorefter politiet fik kontakt til bl.a. den 28-årige, der var passager i bilen. Han var påvirket af bl.a. euforiserende stoffer og fremstod i øvrigt som ked af det, men blev anholdt som mistænkt for ulovlig våbenbesiddelse. Ved en efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet et skydevåben (uden tilhørende ammunition) og en peberspray, hvorfor den 28-årige blev sigtet for overtrædelse af våbenlovgivningen ved besiddelse af disse effekter uden politiets tilladelse. Han blev efter en nærmere juridisk vurdering løsladt efter endt sagsbehandling og afleveret på et sygehus til nærmere undersøgelse i anledning af sin mentale tilstand.
Føreren af bilen, hvori den 28-årige blev truffet, var en 24-årig mand fra Kalundborg, som også blev anholdt og sigtet for bl.a. narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden. I bilen fandt politiet en ulovlig kniv, så den 24-årige blev også sigtet for overtrædelse af knivloven. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer løslod politiet også den 24-årige, der senere vil høre nærmere fra politiet ligesom den 28-årige. I bilen var yderligere to mænd som passagerer, men de blev ikke sigtet for noget.

Varetægtsfængsling – Overgrebssag mod 14-årig – Store-Heddinge – Stevns To mænd på 21 og 22 år fra Køge kommune blev søndag formiddag fremstillet i Retten i Roskilde, efter at Østre Landsret lørdag formiddag havde afgjort et kæremål om, hvorvidt en eller flere af de tre mistænkte i overgrebssagen skulle varetægtsfængsles. Landsretten bestemte, at to af de tre mistænkte skulle varetægtsfængsles, efter at alle tre mistænkte i et grundlovsforhør onsdag i Retten i Roskilde var blevet løsladt. Byrettens kendelse var blevet kæret af anklagemyndigheden, som søndag formiddag fremstillede de to mænd i retten. Dommeren varetægtsfængslede de to mistænkte foreløbigt frem til den 12. august 2021. Den tredje mistænkte – en 24-årig mand fra Køge kommune – skulle ifølge landsrettens afgørelse forblive på fri fod under efterforskningen. De tre mænd er alle sigtet for frihedsberøvelse og seksuel krænkelse af en 14-årige pige i Store Heddinge på Stevns om aftenen søndag den 11. juli 2021.

Færdselsuheld – Odsherredvej, Hønsinge Nrm., Vig – Odsherred Kl. 11.38 rykkede redningspersonale og politiet ud til et færdselsuheld, hvor to bilister var involveret. To bilister havde kørt ad Odsherredvej i sydvestlig retning, da en 19-årig kvinde fra Hals påkørte den forankørende bilist bagfra. Efter påkørslen trak den 19-årige ind mod autoværnet, der blev ramt, men påkørslen heraf bevirkede, at hendes bil rullede rundt et par gange. Den 19-årige blev bragt til skadestuen på Holbæk sygehus, hvor hun blev indlagt til observation. Den 42-årige mand fra Holbæk, der var fører af den påkørte bil, slap uden behandlingskrævende skader som følge af uheldet. En skiltevogn afspærrede uheldsstedet frem til kl. ca. 12.35, hvor oprydningsarbejdet var afsluttet. Politiet har optaget rapport om uheldet for at få belyst de nærmere omstændigheder ved uheldet.

Grundlovsforhør - Tre mænd anholdt for indbrud – Markvænget, Gøderup, Roskilde – Lejre Kl. 12.45 anmeldte en opmærksom kvinde, at hun undrede sig over tre mænds ophold på et grønt område tæt på en adresse på Markvænget, hvor en bil var blevet flyttet. Derfor mistænkte anmelderen de tre mænd for måske at have begået indbrud på stedet. Politiet kørte med flere patruljer hastigt til et grønt område ved Markvænget, hvor tre mænd blev truffet tæt ved en varebil. Der var tale om to mænd på 33 og 38 år fra Roskilde og en mand på 30 år fra Greve, der opholdt sig ved et skur, hvor politiet fandt effekter, der stammede fra adressen på Markvænget. Ved nærmere undersøgelse af stedet kunne politiet konstatere, at hele huset var gennemrodet efter et indbrud, og at der i garagen, hvor bilen var flyttet fra, stod nogle værdifulde lamper. De tre mænd blev alle anholdt kl. 13.24 og sigtet for indbrud på Markvænget. Efter afhøring til sagen forblev de tre anholdte i politiets varetægt, idet anklagemyndigheden vil fremstille dem i grundlovsforhør mandag ved Retten i Roskilde med krav om varetægtsfængsling. Grundlovsforhøret vil af anklagemyndigheden blive begæret afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen.

Narkokørsel af bilist, der var efterlyst mv. – Køge Bugt Motorvejen, Køge Kl. 20.58 ønskede færdselspolitiet at kontrollere en personbil, som blev ført ad Køge Bugt Motorvejen mod syd ved Køge og videre ad Vestmotorvejen mod vest, idet føreren anvendte håndholdt mobil under kørslen. Trods politiets tegn til at standse fortsatte bilisten uanfægtet videre, så politiet først kort før Borup-afkørslen på Vestmotorvejen fik bilisten standset uden dramatik. Bag rattet sad en 42-årig mand fra Odense Nv, som blev skønnet påvirket af euforiserende stoffer. Narkometertesten indikerede, at han kunne være påvirket af cannabis, så han blev anholdt og sigtet for narkokørsel og brug af håndholdt mobiltelefon i bilen. Endvidere havde den 42-årige heller ikke nogen førerret, ligesom han var efterlyst til genindsættelse i et fængsel. Efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer blev den 42-årige overgivet til Kriminalforsorgen, så han kunne genindsættes til afsoning. Personbilen fik politiet indbragt til nærmere undersøgelse med en narkohund, idet politiet fandt indikationer på, at der kunne være narkotika gemt i bilen. Den 42-årige vil høre nærmere fra politiet, når blodprøven er analyseret, og sagerne mod ham skal afgøres.

Flere personer overfaldet i toget – Holbæk Kl. 23.42 oplyste fjernstyringscentralen for Odsherred-banen, at en lokomotivfører havde aktiveret nødbremsen på grund af noget uorden i toget, der var på i vestlig retning. Toget var nu standset midt på sporet øst for overskæringen ved Tuse Lågevej, men tæt på Nykøbingvej. To personer var stukket af fra toget ad togskinnerne i nordvestlig retning. Flere patruljer, herunder en hundepatrulje, blev sendt til stedet for at få klarlagt, hvad der var sket, samt for eftersøgning af de to undløbne personer.
Ikke mindre end fire personer - to piger på 14 og 15 år fra hhv. Glostrup og Svinninge samt to mænd på 22 og 45 fra hhv. Søborg og Regstrup – var blevet udsat for vold med slag og spark samt verbale trusler af de to mænd, der efterfølgende var flygtet fra toget. En hundepatrulje fulgte spor efter de to mænd over en strækning på ca. 3.500 meter gennem kornmarker, tværs over Kalundborgvej frem til et område ved en autoforhandler tæt på rute 21, hvor politiet på nogen afstand kunne se to personer blive samlet op af et afventende køretøj på rute 21. Køretøjet kørte efterfølgende med høj hastighed væk fra opsamlingsstedet og i østlig retning mod Holbæk.
Den foreløbige efterforskning i sagen har klarlagt, at de to flygtede mænd på grund af en intern uenighed begyndte at overfalde de to piger, hvorefter de to mænd blandede sig og i den anledning selv blev overfaldet. Alle fire ofre blev vejledt om at blive undersøgte på skadestuen, inden de på et senere tidspunkt skal endelig afhøres om sagen. Pigernes værger er også underrettet om sagen.
De to flygtede mænd blev af ofrene beskrevet som: A: Mand, Afrikansk af udseende, 20-25 år, 190-195 cm, Kropsbygning: Spinkel, Hudfarve: Sort, Iført: lilla fodboldtrøje, "PSG", langærmet; og B: Mand, 18-20 år, 175-180 cm, Kropsbygning: Almindelig, Hudfarve: Hvid, Yderligere kendetegn: "hak" i øjenbrynet, Iført: Mørkeblåt joggingsæt, sort kasket og briller.

Politiet i Holbæk hører gerne fra personer, der måtte have set de to mænd på flugt i Tuse-området, eller som kan give oplysninger om deres identitet. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i bil bredte sig – Hedevænget, Roskilde Kl. 06.12 slog en opmærksom mand alarm til brandvæsnet og politiet, idet der kom røg fra en bil på en parkeringsplads. Ved brandvæsnets og politiets ankomst var der ild i en personbil, ligesom en anden personbil også brændte, så den var rullet nogle få meter og standset ved et stengærde. Brandene i bilerne havde også medført varmeskader på to andre biler, som i nogen grad blev ødelagt. Ud fra politiets foreløbige undersøgelse var branden opstået i en dieseldrevet personbil, som en 30-årige kvinde fra Roskilde efter kørsel havde parkeret på parkeringspladsen. Den konkrete brandårsag skal politiet nu forsøge at få klarlagt, men der er ud fra omstændighederne ingen mistanke om, at der er foregået noget strafbart i forhold til brandens opståen.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi