Døgnrapport d. 20-07-2021

tirsdag 20. jul, kl. 17:54

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 19.-20. juli 2021

Kørsel uden førerret, Frederikssund En 31-årig mandlig bilist fra Vanløse blev klokken 08.30 standset af en patrulje på Hørup Skovvej. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet han ikke havde generhvervet sin førerret. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.


Sigtet for at køre bil trods frakendelse af førerret, Hørsholm På Sjælsmarkvej standsede en patrulje klokken 08.37 en 57-årig mandlig bilist fra Allerød. Han blev her sigtet for at køre bil, selv om han var frakendt førerretten.


Hærværk, Kgs. Lyngby Mellem mandag klokken 01.00 og 08.50 blev en Mercedes-Benz personbil udsat for hærværk, mens den stod parkeret på Bjælkevangen, idet en ukendt gerningsperson havde skåret huller i køretøjets ene dæk.


Hærværk, Fredensborg Klokken 09.03 blev det anmeldt, at nogle ukendte personer mandag mellem klokken 01.30 og 02.00 havde gået rundt med en indkøbsvogn på Bakkedraget, hvor de havde kastet forskellige madvarer på dørene ind til husene på vejen. Derudover var også en bil blevet ramt af madvarerne.


Indbrud i tennisklub, Farum Mellem fredag klokken 14.00 og mandag klokken 09.00 var der indbrud i Farum Tennisklub på Ryttergårdsvej. En ukendt gerningsperson skaffede sig adgang ved at opbryde en garagedør, og fra stedet blev der stjålet flere elektriske havemaskiner.


Hærværk, Hundested Klokken 09.19 blev det anmeldt, at der med spraymaling var malet store bogstaver på en trailer, som holdt parkeret på Torupvejen mellem søndag klokken 20.00 og mandag klokken 08.00.

Også en anmeldelse, som indløb klokken 12.08, meldte om hærværk på et køretøj, som havde stået parkeret på Torupvejen. Det fandt sted mellem søndag klokken 23.00 og mandag klokken 11.00, og her var der også malet store bogstaver på køretøjet.

På baggrund af enslydende gerningstidsrum og –sted samt modus, formodes det, at der er tale om samme gerningsperson.


Indbrud hos købmand, Snekkersten Klokken 09.36 blev det anmeldt, at der mellem lørdag klokken 20.00 og mandag klokken 09.00 havde været indbrud i Nærkøb på Nørrevej. Den ukendte gerningsperson var kommet ind på stedet ved at opbryde låsen til en dør.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu ingen oplysninger om eventuelle stjålne genstande.


Indbrud i lagerhal, Helsinge Det blev klokken 10.05 anmeldt, at der havde været indbrud i en lagerhal på Frederiksværkvej mellem onsdag klokken 15.00 og mandag klokken 09.00. Indstigning på stedet var sket ved underboring af en dørlås, og herefter blev en elektrisk havemaskine stjålet.


Fik stjålet måltidskasse, Fredensborg Klokken 10.06 blev det anmeldt, at der fra en bolig på Bakkedraget var stjålet en måltidskasse klokken 03.00 natten til mandag. Måltidskassen havde stået foran hoveddøren og blev stjålet omkring klokken 03.00. Måltidskassens rette ejer, en 74-årig kvinde havde efterfølgende set to drenge stå med kassen på Slotsgade op mod rundkørslen, men da hun råbte dem an, løb de fra stedet af Bagerstræde.

De to drenge beskrives som: 13-15 år og danske af udseende.


Hærværk, Birkerød Det blev klokken 10.51 anmeldt, at der i løbet af natten var udøvet hærværk på en knallert, som stod parkeret på Eskemosegårdsvej. Knallertens to låse var blevet ødelagt, og det samme var dens forlygte.


Ur stjålet, Charlottenlund En 59-årig mand fra Gentofte anmeldte klokken 11.55, at han omkring klokken 07.00 havde været ude at svømme ved Skovshoved Havn. Da han var på vej ind til badebroen, opdagede den 59-årige svømmer en person, som stod og rodede i hans taske. Han råbte derfor den fremmede person an, som skyndte sig at forlade stedet. Efterfølgende kunne den 59-årige konstatere, at hans ur var blevet stjålet.


Brud på gasledning, Allerød I forbindelse med noget gravearbejde på Prøvestensvej skete der klokken 12.12 brud på en gasledning. Politi og brandvæsen kørte derfor til stedet, ligesom gasselskabet blev orienteret med henblik på udbedring af skaden. Området blev i en periode afspærret, og beboerne i de omkringliggende boliger blev bedt om at blive indenfor, indtil der var blevet lukket for gassen. Klokken 13.17 var alle parter færdige på stedet, og beboere og trafikanter kunne igen færdes frit i området.


Indbrud i pakkeboks, Snekkersten Klokken 12.22 blev det anmeldt, at en pakkeboks ved Snekkersten Station var blevet opbrudt, og at der lå pakker over det hele. Ligeledes var en dør til stationsbutikken ødelagt. Gerningstidspunktet er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse endnu ukendt.


Naturbrand, Frederikssund Klokken 13.20 indløb der anmeldelse om en naturbrand på en mark med afgrøder på Frederikssundsvej. Politi og brandvæsen kørte derfor til stedet, hvor slukningsarbejdet blev påbegyndt. Idet ilden var tæt på Frederikssundsvej, blev denne afspærret, mens slukningsarbejdet pågik. Klokken 14.20 var branden slukket, og kort efter blev afspærringen ophævet igen.

Årsagen til branden er på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse endnu ukendt.


Indbrud i virksomhed, Klampenborg Det blev klokken 13.50 anmeldt, at der omkring klokken 23 søndag aften havde været indbrud i en virksomhed på Strandvejen. Gerningspersonen tiltvang sig formentlig adgang via en dør og stjal fra stedet et fjernsyn.


Tyveri fra personbil, Liseleje Klokken 15.01 blev det anmeldt, at en person kort forinden havde knust ruden til en personbil, som holdt parkeret på Nyvej. Herefter havde personen stjålet en rygsæk indeholdende diverse kort, kontanter og en mobiltelefon og var steget ind i en sort Kia Rio personbil, hvori der sad flere andre personer. Herefter var de kørt fra stedet.

Ved opslag i politiets systemer kunne det konstateres, at personbilen, som gerningspersonen kørte væk i, var meldt stjålet.


Foregivelse af offentlig myndighed, Virum En 83-årig mand fra Virum anmeldte klokken 15.19, at han på sin bopæl på Bredevej omkring klokken 14 havde haft besøg af en mand, som udgav sig for at være fra politiet. Manden havde fremvist et politiskilt på sin telefon, og herefter havde han fortalt den 83-årige, at han ville komme tilbage senere på dagen. Den 83-årige mand blev efterfølgende mistænksom og anmeldte derfor forholdet, hvorefter en patrulje kørte til adressen og optog rapport.


Butikstyveri, Stenløse Klokken 16.00 anmeldte personalet fra Kvickly, at de havde pågrebet to piger, der havde forsøgt at stjæle en flaske spiritus hver. Da de to piger var under 18 år gamle blev en patrulje sendt til stedet, hvor to piger fra Slangerup på henholdsvis 13 og 14 år blev truffet. Idet de var under den kriminelle lavalder, blev sagen overdraget til pigernes værger og de sociale myndigheder.


Mistænkeligt forhold, Liseleje Klokken 16.02 blev det anmeldt, at to mænd kørte rundt i en personbil af mærket Kia på P-pladsen ved Liseleje Strand og kiggede mistænkeligt på øvrige køretøjer. De standsede blandt andet ved et Mobilehome, hvor den ene mand steg ud og lod som om, han skulle tisse, imens den anden gik hen og rodede ved Mobilehomet. Da de to mænd følte sig opdaget, kørte de dog hastigt fra stedet.

De to mænd beskrives som:

A: Mand, østeuropæisk af udseende, 35-40 år gammel, 185 cm høj, almindelig af bygning, hvid i huden, skaldet.
B: Mand, dansk af udseende, 30-35 år gammel, muskuløs af bygning, hvid i huden, med lysebrunt fuldskæg.

Spirituskørsel, Frederiksværk Klokken 16.30 blev en 72-årig kvindelig bilist fra Frederiksværk standset og kontrolleret på Frederiksværksvej. Her fik hun alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor hun blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille. Derudover blev hun også sigtet for kørsel uden førerret, da hun ikke besad retten til at køre bil.

Tyveri fra personbil, Kgs. Lyngby Klokken 16.42 blev det anmeldt, at en Renault Megane parkeret på Lyngvej havde fået stjålet alle fire hjul imellem søndag klokken 21.30 og mandag klokken 16.42, og nu stod den klodset op på mælkekasser.

Tyveri fra personbil, Tisvildeleje Klokken 16.57 blev det anmeldt, at bagerste venstre rude var blevet knust i en personbil, der havde holdt parkeret på Tisvilde Bygade, hvorefter der var blevet stjålet en taske fra bilen.

Et vidne havde henvendt sig til den forurettede i sagen og fortalt, at hun havde set to mænd i en personbil af mærket Kia sværme om forurettedes bil omkring klokken 16.45, som muligvis havde noget med tyveriet at gøre. Nordsjællands Politi kan ikke afvise, at det er den samme Kia personbil, der også var involveret i de mistænkelige hændelser fra Liseleje tidligere på dagen.

Også klokken 21.15 blev det anmeldt, at der havde været tyveri fra personbil fra en bil, der havde holdt parkeret på p-pladsen ved stranden i Tisvildeleje imellem klokken 15.00 og 17.45. Den ene rude ved bagsædet var blevet knust, hvorefter der blandt andet var blevet stjålet to rammer med energidrik, en bærbar pc samt nogle billetter til Sommersol.

Tyveri fra personbil, Frederiksværk Klokken 19.24 blev det anmeldt, at bagruden var blevet knust på en bil, der havde holdt parkeret ved Stængehus Strand imellem klokken 16.30 og anmeldelsestidspunktet, hvorefter der var blevet stjålet to kufferter samt kontanter fra bilen.

Tyveri fra loppemarked, Hundested Klokken 19.59 blev det anmeldt, at der klokken 19.37 var blevet stjålet fire porcelænsfigurer fra et loppemarked på Fiskergade. En Peugeot Partner varebil ført af en mand var kørt til stedet, hvorefter en kvinde var steget ud, havde taget de fire figurer, inden de to personer forlod stedet igen.


Butikstyveri, Stenløse Klokken 20.12 anmeldte personalet fra Kvickly, at de nok engang havde pågrebet to butikstyve under 18 år, der havde forsøgt at stjæle alkohol. Denne gang var der blevet forsøgt stjålet fire energidrik, en flaske shots samt to flasker vodka.

Da butikstyvene var under 18 år gamle blev en patrulje sendt til stedet, hvor en 16-årig kvinde fra Jægerspris blev sigtet for butikstyveriet, ligesom en 12-årig dreng også blev truffet på stedet. Grundet deres lave aldre blev deres værger og de sociale myndigheder informeret om hændelsen.


Færdselsuheld, Hillerød Klokken 01.44 blev det anmeldt, at en varebil havde forsøgt at køre under viadukten på Frederiksværksgade, men det viste sig, at varebilen var for høj, hvorfor lastrummet røg af ladet, ligesom der skete skade på viadukten, da et regnvandsafløb fik en bule og blev delvist revet over.
Politiet blev sendt til stedet, hvor en 23-årig mand fra Herlev blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser. Han var umiddelbart ikke kommet fysisk til skade.

Kilde: Nordsjællands Politi