Døgnrapport d. 21-07-2021

onsdag 21. jul, kl. 19:08

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 20.-21. juli 2021

Kørsel uden førerret, Helsinge Klokken 07.06 blev en 46-årig kvindelig bilist fra Helsinge standset og kontrolleret på Skovgårdsvej. Her viste det sig, at hun sad bag rattet, selvom hendes førerret var administrativt inddraget, og hun blev derfor sigtet for alligevel at køre bil.

Tyveri fra varebil, Helsingør Klokken 09.32 blev det anmeldt, at der imellem fredag den 9. juli og tirsdag klokken 08.00 var blevet stjålet værktøj fra en varebil, der havde holdt parkeret på Søvejen.

Hærværk, Frederiksværk Klokken 10.18 blev det anmeldt, at begge bagdæk på en personbil holdende på Musvitvej var blevet punkteret med en spids genstand imellem mandag klokken 20.00 og tirsdag klokken 06.50.

Forsøg på indbrud, Hillerød Klokken 10.34 blev det anmeldt, at der imellem mandag klokken 22.00 og tirsdag klokken 10.05 havde været et indbrudsforsøg i slikbutikken på Slotsgade, men at gerningspersonerne ikke havde haft succes med deres forehavende.

Kørsel uden førerret, Hillerød Klokken 10.45 blev en 30-årig mandlig bilist fra Brøndby standset og kontrolleret på Helsingørsgade i krydset ved Chr. IV’s Vej. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at køre bil, hvorfor han blev sigtet for alligevel at have sat sig bag rattet.

Færdselsuheld, Frederiksværk Klokken 11.10 skete der et færdselsuheld i rundkørslen ved Nørregade/Vinderød Skov/Hundestedvej/Hillerødvej/Helsingevej.

En bil ført af en 19-årig kvinde fra Glostrup kørte ad Hundestedvej og skulle fortsætte lige over i rundkørslen og ad Hillerødvej. En bil ført af en 57-årig mandlig bilist med ukendt adresse kom kørende fra Vinderød Skov og skulle fortsætte lige over i rundkørslen og ad Nørregade. Daden 19-årige kørte frem i rundkørslen, ramte hun den 57-åriges bil på højre bagende, idet denne bil allerede var ude i rundkørslen. Det medførte, at den 19-åriges bil tabte nummerpladen, mens den 57-åriges bil fik ridser på højre bagende, ligesom det højre bagdæk punkterede. Politi og vejhjælp blev sendt til stedet, hvor den 19-årige blev sigtet efter færdselslovens bestemmelser.

Der skete umiddelbart ingen personskade ved færdselsuheldet.

Kørsel i frakendelsestiden, Hillerød Klokken 11.40 blev en 30-årig mandlig varevognsfører fra Skibby standset og kontrolleret på Industrivænget. Her viste det sig, at han tidligere var blevet frakendt kørekortet og stadig befandt sig i frakendelsestiden, hvorfor han blev sigtet for alligevel at have sat sig bag rattet.

Kørsel uden førerret, Helsinge Klokken 11.50 blev en 54-årig mandlig bilist fra Hillerød standset og kontrolleret på Præstevej. Her viste det sig, at han ikke besad retten til at køre bil, hvorfor han blev sigtet for alligevel at have sat sig bag rattet.

Hærværk og roadrage, Smørum Klokken 12.57 anmeldte en bilist, at han netop var blevet forsøgt overhalet af en anden bil midt i en rundkørsel på Tværvej nær Frederikssundsmotorvejen. Anmelder oplyste, at føreren i den anden bil blev hidsig over ikke at kunne overhale i rundkørslen, hvorefter føreren i den anden bil kørte ind foran anmelders bil og stoppede op midt på vejen. Derefter gik føreren ud af sin bil og bad anmelderen komme ud af sin bil. Da anmelder ikke havde lyst til det, begyndte den fremmede mand at sparke til forurettedes sidespejl.

Den fremmede mand beskrives som: Mand, dansk af udseende, cirka 30 år gammel, 175-185 cm høj, kraftig af bygning, hvid i huden, med lyst kort hår. Havde tatoveringer.

Tricktyveri, Hellerup Klokken 13.20 anmeldte en medarbejder fra en butik på Sofievej, at hun klokken 09.20 havde fået stjålet sin mobiltelefon af en fremmed mand. Manden var kommet ind i butikken, hvor han på et fremmed sprog havde spurgt om et stykke papir samtidig med, at han havde vist anmelderen et stykke papir med noget formentlig italiensk tekst på.

Anmelderen gav manden et stykke papir, hvorefter han forlod butikken, og knap et kvarter senere opdagede hun, at hendes mobiltelefon var væk.

Anmelder beskrev manden som: mand, sidst i 40’erne, almindelig af udseende, sydeuropæisk, sorte skægstubbe, cirka 170 cm høj, medbragte et stykke papir med noget skrevet på italiensk, talte formentlig italiensk

Brand, Virum Klokken 14.00 blev det anmeldt, at det brændte i en villa på Virumvej. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor det kunne konstateres, at det brændte i køkkenet, hvor branden også var opstået, idet husets beboer ved en fejl havde tændt en forkert kogeplade, hvorpå der stod noget køkkenrulle, som brød i brand, der dernæst bredte sig.

For en sikkerheds skyld blev en ambulance sendt til stedet for at kontrollere, at husets beboer ikke havde lidt større fysisk overlast, hvilket det ikke tydede på.

Husets beboer blev i forlængelse af branden sigtet efter beredskabslovens bestemmelser.

Spirituskørsel, Hørsholm Klokken 14.10 blev en 78-årig kvindelig bilist standset og kontrolleret på Kokkedal Stationsvej. Her fik hun alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor hun blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle promille.

Indbrud i butik, Kgs. Lyngby Klokken 15.30 blev det anmeldt fra en frisørsalon på Gammel Jernbanevej, at der imellem klokken 13.00 og 15.00 var blevet stjålet en pung fra baglokalet. Her havde en ukendt gerningsperson sneget sig ind og ubemærket stjålet frisørens pung. Senere blev pungen fundet i nærområdet af en forbipasserende, der via noget af indholdet i pungen kunne spore sig frem til ejeren og ringe til denne og fortælle, at pungen var blevet fundet. Ejeren kunne efterfølgende konstatere, at der både manglede kontanter samt nogle kort fra pungen.

Tyveri fra personbil, Charlottenlund Klokken 16.30 blev det anmeldt, at venstre bagerste rude i løbet af dagen var blevet knust i en bil, der havde holdt parkeret på Strandvejen, hvorefter der var blevet stjålet en taske med indhold fra bilens kabine.

Kontrol af sprit- og narkokørsel, Tisvildeleje Klokken 17 og et stykke tid frem foretog Nordsjællands Politi kontrol af 79 køretøjer og bilisterne bag køretøjernes rat på Tisvilde Bygade. Der blev glædeligvis ikke truffet nogen, der kørte i påvirket tilstand, men otte af bilisterne havde glemt at få deres kørekort med sig.

Nordsjællands Politi minder i den forbindelse om, at man i dag kan få en app ved navn Kørekort, så kørekortet også ligger på mobiltelefonen.

Tyveri af taske, Virum og Kgs. Lyngby Klokken 17.49 anmeldte et vidne, at han 10 minutter forinden så en kvinde få stjålet sin håndtaske fra sin cykelkurv af to mænd på en scooter eller knallert. Episoden fandt sted på Bredevej i Virum, hvor de kørte op på siden af kvindens cykel og tog tasken ud af cyklekurven, hvorefter de kørte ud på vejen og forsvandt i retning mod Virum. Den forurettede var en 45-årig kvinde fra Virum.

Et andet vidne så klokken 18.03 de to formentlig samme mænd kaste tasken fra sig ved en sø på Attemosevej.

De to mænd beskrives som:

A: Mand, dansk af udseende, 15-20 år, 175-180 cm, kraftig af bygning, hvid i huden, med brunt kort hår. Havde akne i ansigtet og firkantede briller. Talte dansk.

B: Mand, dansk af udseende, 15-20 år, 170-175 cm, spinkel af bygning, hvid i huden, med lyst kort hår. Talte dansk.

Klokken 18.08 anmeldte en 61-årig kvinde fra Virum, at hun også havde fået stjålet sin taske fra sin cykelkurv af to mænd på knallert eller scooter, da hun klokken 17.10 var kommet cyklende på Nybrovej i Kgs. Lyngby.

Nordsjællands Politi formoder, at der er tale om de samme gerningspersoner.

Tragisk hændelse, Slangerup Klokken 18.28 anmeldte et forbipasserende vidne, at han netop havde set en frontlæsser vælte i forbindelse med noget landbrugsarbejde på Kollensøvej. I forbindelse med ulykken afgik føreren, en 78-årig mand fra lokalområdet, ved døden som følge af sine skader.

Nordsjællands Politi har ikke yderligere kommentarer til hændelsen.

Hærværk, Birkerød Klokken 19.24 blev det anmeldt, at der var blevet knust to ruder på præsteboligen beliggende på Kirkevej. Ruderne var muligvis blevet knust af nogle unge mennesker, der havde kastet æbler på ruderne.

Tyveri fra personbil, Humlebæk Klokken 19.50 blev det anmeldt, at bagerste rude i en personbil parkeret på Louisianas p-plads imellem klokken 16.00 og 19.50 var blevet knust, hvorefter der var blevet stjålet en pung fra bilens kabine. Pungen blev efterfølgende fundet på p-pladsen, dog var kontanterne fra den blevet stjålet.

Kørsel uden førerret i påvirket tilstand, Kgs. Lyngby Klokken 20.34 blev en 32-årig mandlig bilist fra Valby standset og kontrolleret på Engelsborgvej. Her viste det sig, at mandens førerret var administrativt inddraget, og han blev derfor sigtet for alligevel at køre bil.

Derudover fik han narkometeret til at slå ud for cannabis, og han blev derfor også sigtet efter færdselslovens paragraf 54 og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Mistænkeligt forhold, Allerød Klokken 23.45 anmeldte et forbipasserende vidne, at to mænd gik og ”daskede” til cyklerne i cykelstativerne foran apoteket ved Allerød Station, muligvis med henblik på at stjæle dem.

En patrulje blev sendt til området, men de to mænd blev ikke udfundet.

De to beskrives som:

A: Mand, dansk af udseende, 16-24 år, 170-180 cm høj, spinkel af bygning, hvid i huden, mend sort kort hår.

B: Mand, dansk af udseende, 16-24 år, 170-180 cm høj, spinkel af bygning, hvid i huden, med sort kort hår.

Færdselsuheld, Skibby Klokken 01.20 skete der et solofærdselsuheld, da en bil påkørte en lygtepæl på Søgade. Politiet blev sendt til stedet, hvor en 23-årig mand fra Skibby blev sigtet for kørsel i påvirket tilstand og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Gadeuorden, Kgs. Lyngby Klokken 03.16 anmeldte et vidne, at to unge mænd gik og væltede en masse skilte, som stod ved vejarbejdet på Buddingevej. En patrulje blev sendt til stedet, hvor to berusede unge mænd blev truffet. Patruljen gik en tur med de to ungersvende, som fik lov til at rejse alle skiltene igen, ligesom det samtidig blev til en adfærdsregulerende samtale med dem.

Hærværk, Ølstykke Klokken 03.31 anmeldte et forbipasserende vidne, at to unge mænd havde sat ild til en skraldespand og muligvis noget andet på Niels Olsens Vej.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor to drenge på henholdsvis 14 og 12 år blev truffet. Umiddelbart viste det sig, at de havde taget en engangsgrill og nogle vandmeloner fra et nærliggende supermarkeds udendørs vareopbevaring, hvorefter de ødelagde effekterne, ligesom de havde forsøgt at sætte ild til førnævnte skraldespand.

Grundet deres unge alder blev drengenes værger og de sociale myndigheder orienteret om episoden,

Drab, Skibby Klokken 04.25 blev det anmeldt, at der havde været håndgemæng imellem to mænd i en bolig på Hybenvænget, og at en 19-årig mand i den forbindelse var kommet alvorligt til skade.

Politi og ambulancer blev sendt til stedet, men trods ihærdig indsats stod den 19-åriges liv ikke til at redde, og han blev erklæret død omkring klokken 05.

En cirka 40-årig mand på stedet blev efterfølgende anholdt og sigtet for manddrab, og han skal højst sandsynligt fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Hillerød onsdag eftermiddag.

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds 20.-21. juli følger snarest.

Kilde: Nordsjællands Politi