Døgnrapport d. 24-09-2021

fredag 24. sep, kl. 21:15

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 23.-24. september 2021

Multimediesystemer stjålet fra biler, Virum Et multimediesystem er mellem onsdag aften og torsdag morgen klokken 07.45 blevet stjålet fra en bil, der holdt på Klavs Nebs Vej. Tyven har knust to sideruder for at få adgang til bilen. I samme tidsrum er der tillige stjålet en multimedieskærm fra en bil, som hos på Akimvej. Også her er der knust en siderude for at få adgang til bilen.Større politiaktion i Birkerød Større politiaktion, Birkerød En større politiaktion blev iværksat i området omkring Birkerød Kongevej og Kajerødvej efter politiet klokken 09.32 fik en anmeldelse om, at en person skulle være i besiddelse af et skydevåben. Personen blev hen under aften anholdt uden større dramatik. Ridser i lakken, Gentofte En bil, der holdt på Jægersborg Allé har mellem tirsdag aften og onsdag morgen fået flere ridser i lakken. Hærværket blev anmeldt torsdag formiddag klokken 10.02. Unge butikstyve afsløret, Græsted To unge drenge på 13 og 14 år blev torsdag formiddag klokken 11.37 taget for butikstyveri i Meny. Drengenes forældre og de sociale myndigheder blev underrettet om dagen. Tyveri fra taske, Hellerup Klokken 11.49 anmeldte en 28-årig kvinde, at hun havde fået stjålet sin telefon fra sin taske, imens hun havde befundet sig på Hellerup Station. Kvinden havde talt i telefon via trådløse høretelefoner, og da kvinden skulle tage sit Rejsekort op af tasken, bemærkede hun, at den stod åben, og kort efter blev Bluetooth-forbindelsen imellem de trådløse høretelefoner og telefonen afbrudt. Tyveri af pung, Ålsgårde Klokken 13.38 anmeldte en 87-årig kvinde fra Ålsgårde, at hun cirka klokken 13 havde fået stjålet sin pung under et besøg i Fakta i Ålsgårdecentret. Den 87-årige oplyste, at hun havde hjulpet en anden kunde med at få fat i en vare, og at pungen formentlig var blevet stjålet i den forbindelse. De to formodede gerningspersoner beskrives af kvinden som henholdsvis en mand og en kvinde, begge cirka 60 år gamle, begge østeuropæiske af udseende. Tyveri fra personbil, Virum Klokken 14.24 blev det anmeldt, at der var forsøgt stjålet et navigationsanlæg med mere fra en BMW personbil, der havde holdt parkeret på Kvædevej imellem onsdag klokken 22.30 og torsdag klokken 14.15. Anmelder antog, at gerningspersonerne muligvis var blevet forstyrret i deres forehavende, idet kun speedometeret manglede.
Tyveri fra taske, Hellerup Klokken 16.32 anmeldte en 75-årig kvinde, at hun imellem klokken 15.15 og 15.40 havde fået stjålet sin mobiltelefon fra sin rygsæk, formentlig da hun havde gået på Hellerupvej nær krydset Gersonsvej/Ryvangs Allé. Færdselsuheld, Lynge Klokken 17.10 blev det anmeldt, at et træ var væltet ned over en personbil ført af en 50-årig mand fra Herlev, der kom kørende på Slangerupvej.

Politi, brandvæsen og ambulance blev sendt til stedet, og Slangerupvej blev i en periode lukket i begge retninger, imens myndighederne arbejdede på stedet. Manden blev vurderet lettere tilskadekommen, hvorfor han blev kørt på skadestuen til kontrol for sine skader, mens brandvæsnet fik ryddet vejbanerne.


Væltede træer, flere steder i politikredsen
Nordsjællands Politi modtog i løbet af eftermiddagen og aftenen flere henvendelser om væltede træer grundet vejrliget, som var eller kunne være til gene for trafikafviklingen. Såfremt de væltede træer ikke havde medført skader, blev henvendelserne kanaliseret videre til brandvæsnet, kommuner samt andre relevante myndigheder og samarbejdspartnere, som ville håndtere de væltede træer.

Anmeldelserne fordelte sig således:
Klokken 16.19: Træ væltet over Søborggårdsvej nær Ålekistevej i Gilleleje.
Klokken 16.45: Træ væltet over Rågelejevej ved Nordgårsvej i Vejby.
Klokken 17.00: Træ væltet over Lilledal/Rønnealle i Allerød. Træet hang fast i et andet træ og lå derfor ikke på vejbanen, men kunne komme til det.
Klokken 17.19: Træ væltet over Nordre Strandvej på stykket mellem Hornbæk og Ålsgårde.
Klokken 17:27: Træ væltet over Klampenborgvej ved Fortunen i Kgs. Lyngby.
Klokken 17:28: Træ væltet over Orebjerg Alle i Jægerspris.
Klokken 17:28: Træ væltet ind i nødsporet på Helsingørmotorvejen i sydgående retning mellem afkørsel 9 og 10.
Klokken 18:27: Lygtepæl væltet ind over Nordmandsvej i Skibby – lygtepælen hang stadig i luftledningerne, men intet andet.
Klokken 19.00: Træ væltet over Esrum Søvej i Tikøb et par 100 meter efter krydset med Guldsmedevej i retning mod søen.
Klokken 19.03: Træ væltet over Helsingørvej i Hillerød cirka 200 meter fra Hillerødvej.
Klokken 19.18: Træ væltet over Bendstrupvej nær Boserupvej i Helsinge.
Klokken 19.20: Træ væltet over Isterødvejen i nordgående retning syd for Gadevang i Hillerød.
Klokken 20.03: Træ væltet over Rønnebær Alle i krydset ved Smakkevej i Snekkersten.
Klokken 20.10: Træ væltet over Skovnæsvej ud for golfklubben i Jægerspris.
Klokken 20.12: Træ væltet over Skævingevej imellem St. Lyngby og Skævinge.
Klokken 20.17: Træ væltet over Helsingørsvej i Fredensborg.
Klokken 20.23: Træ væltet over Rønnebær Alle nær Borupsgårdsskolen i Helsingør.
Klokken 20.23: Træ væltet over Risbyvej ud for Ledøje i Smørum.
Klokken 20.27: Træ væltet over Strandvejen mellem Humlebæk og Nivå.
Klokken 20.55: Træ væltet over Præstemosevej ved Grønholt i Fredensborg.
Klokken 21.09: Træ væltet over Hesselrødvej i Kokkedal.
Klokken 21.18: Træ væltet ned i elledning, som nu hang ud over Sønderby Bro i Skibby.
Klokken 22.31: Træ væltet ned i 1. vognbane på Helsingørmotorvejen i sydgående retning ved Nivå.


Målrettet indsats mod narkosalg, Smørum
Nordsjællands Politi var som led i en målrettet indsats mod narkosalg til stede flere steder i Smørum torsdag aften. Det resulterede i, at en person truffet på Flodvej nær Boesagerskolen blev sigtet for at være i besiddelse af en mindre mængde euforiserende stoffer, og at der i samme område blev udfundet en mindre mængde hash, som blev indbragt til politistationen med henblik på destruktion.


Sigtet for besiddelse af stoffer, Gentofte
Nær Aurehøj Gymnasium blev en 18-årig mand fra Hellerup truffet af en patrulje klokken 21.25. Her blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde skunk, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.


Kørsel i frakendelsestiden, Kgs. Lyngby
En patrulje observerede klokken 22.27 en bil køre frem og tilbage på en parkeringsplads på Melagervej og valgte derpå at standse bilen. Bilens fører, en 57-årig mand fra Kgs. Lyngby, blev bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet han havde fået frakendt førerretten. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette. Derudover blev han også sigtet for overtrædelse af knivloven, idet han ved visitation blev fundet i besiddelse af en kniv.


Brand i entreprenørmaskine, Ølstykke
Klokken 01.16 indløb der anmeldelse om, at der var brand i en entreprenørmaskine, som stod parkeret på Frode Fredegods Vej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor entreprenørmaskinen – en rendegraver – var overtændt, og slukningsarbejdet blev straks igangsat.

Nordsjællands Politi arbejder ud fra en formodning om, at branden var påsat.


Mand anholdt for at sikre den offentlige orden, Helsingør
Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 02.55, opførte en mand på Skum på Svingelport sig aggressivt over for de andre tilstedeværende. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf manden, en 19-årig fra Humlebæk. Ifølge vidner havde han inden patruljens ankomst spyttet en kvinde i hovedet og benyttet nedværdigende ord mod hende. Da manden også under patruljens tilstedeværelse fortsatte sin aggressive adfærd, blev han anholdt og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen med henblik på at sikre den offentlige orden. Han blev derefter taget med på politistationen.

Det kan ikke afvises, at den 19-årige vil blive sigtet for yderligere forhold.


Mistænkeligt forhold, Gentofte
En 25-årig mand anmeldte klokken 03.41, at han kort forinden havde hørt lyde fra et vindue i sin bolig på Vangedevej. Den 25-årige råbte derfor op, og en mand kunne efterfølgende ses løbe fra stedet gennem baghaven. En patrulje kørte til stedet for at lede efter den ukendte mand, men det var ikke muligt at udfinde ham i området. Der blev dog fundet to cykler nær boligen, og de viste sig ved opslag i politiets registre at være meldt stjålet. Det kan ikke afvises, at den ukendte mand har efterladt dem på stedet.


Mand skabte uro på tankstation, Frederikssund
Klokken 05.27 indløb der anmeldelse om, at en mand, som befandt sig på Cirkle K på Frederiksværkvej, med sin adfærd skabte uro og utryghed for de øvrige kunder på stedet. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf manden, en 29-årig fra Frederikssund. Patruljen vurderede, at han skulle anholdes for at sikre den offentlige orden, og han blev derfor taget med på politistationen.

Indbrud i privat beboelse i Nordsjællands politikreds anmeldt den 23.-24. september 2021

Kilde: Nordsjællands Politi