Døgnrapport d. 12-10-2021

tirsdag 12. okt, kl. 15:31

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 11.-12. oktober 2021

Tyveri fra personbil, Hillerød Mellem lørdag klokken 08.00 og mandag klokken 07.30 foretog en ukendt gerningsperson indstigning i en Mercedes-Benz, som holdt parkeret på Tolvkarlevej. Indstigningen skete ved rudeknusning, og fra bilen blev der stjålet en pung indeholdende kontanter. Forsøg på indbrud i restaurant, Dyssegård Mellem søndag klokken 22.00 og mandag klokken 08.00 forsøgte en ukendt gerningsperson af begå indbrud i en restaurant på Vangedevej. Et dørhåndtag var forsøgt opbrudt, og flere ruder var forsøgt knust. Det var dog ikke umiddelbart lykkedes gerningspersonen at tiltvinge sig adgang til stedet. Færdselsuheld, Virum En 20-årig mandlig bilist fra Virum kørte klokken 08.46 i sydøstlig retning af Kirkebakken, hvor han, formentlig grundet sollys, ikke observerede en 36-årig mand fra Virum og dennes 5-årige søn, som cyklede i samme retning ad Kirkebakken. I den forbindelse påkørte den 20-årige bilist den 36-årige mandlige cyklist, som herefter ramte ind i drengen, der røg ind i en hæk. Der skete ikke umiddelbart nogen personskade ved uheldet, men en ambulance kørte for en sikkerheds skyld drengen til tjek på hospitalet. Den 20-årige bilist blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Narkokørsel, Jægerpris En 25-årig kvindelig bilist fra Hillerød blev klokken 08.56 standset af en patrulje på Møllevej. Her viste et narkometer, at hun formentlig havde ført bilen under påvirkning af euforiserende stoffer, og hun blev derfor anholdt og sigtet for narkokørsel.

Der venter nu svar på en blodprøve, som skal fastslå de præcise omstændigheder omkring kvindens eventuelle narkopåvirkning.


Færdselsuheld, Gentofte
En 52-årig kvindelig bilist fra Købehavn kørte klokken 09.40 ad Ørnegårdsvej i vestlig retning, hvor hun foretog et højresving ind foran en 32-årig mandlig bilist fra Vallensbæk, som kørte i nordlig retning ad Lyngbyvejen. I den forbindelse skete der sammenstød mellem de to biler, men der skete ikke umiddelbart nogen personskade. En patrulje kørte til stedet og måtte kortvarigt afspærre Lyngbyvej, mens der blev ryddet op efter uheldet.

Den 52-årige kvinde blev af patruljen efterfølgende sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt på stedet.


Solofærdselsuheld og spirituskørsel, Helsingør
Klokken 10.51 indløb der anmeldelse om, at en bilist kort forinden havde påkørt en lygtepæl på Ponydalen. Bilisten forsøgte derefter at køre fra stedet, men endte med at flygte til fods. En patrulje kørte til området for at lede efter føreren af bilen, og kort efter blev en 27-årig mand fra Snekkersten, som svarede til beskrivelsen af bilisten, udfundet. Han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet det formodedes, at han havde ført bilen med en promille over det tilladte.

Den 27-årige mand blev derefter taget med til blodprøveudtagning med henblik på præcist at fastslå hans eventuelle promillegrad.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.


Kørsel uden førerret, Skibby
På Skibbyvej standsede en patrulje klokken 11.12 en 72-årig mandlig bilist fra Holbæk-området. Han blev her bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, da han ikke havde generhvervet sin førerret. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.


Færdselsuheld, Kgs. Lyngby
En 60-årig kvindelig bilist fra Kgs. Lyngby kørte klokken 12.20 ud på Nørgaardsvej fra en udkørsel og svingede til venstre i sydvestlig retning. I den forbindelse blev hun påkørt af en 39-årig kvindelig bilist fra Helsingør, som kom kørende i nordøstlig retning ad Nørgaardsvej. En patrulje kørte til stedet, hvor den 60-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade i forbindelse med uheldet.


Hærværk, Allerød
Mellem fredag klokken 12.00 og mandag klokken 13.00 blev der i form af ildspåsættelse begået hærværk på en udendørs skraldespand på Uglevang.

Døren ind til et kælderrum på Ørnevang blev mellem fredag klokken 15.00 og mandag klokken 10.30 forsøgt sparket ind, og grundet nærheden i gerningstidspunkt og –sted kan det ikke afvises, at der kan være tale om samme gerningsperson til de to forhold.


Låse til boliger ødelagt, Nivå
Mellem klokken 10.45 og 13.30 stoppede en ukendt gerningsperson låsen til i hoveddøren ind til en bolig på Hyldehøj, så døren ikke efterfølgende kunne låses op. Også låsen til boligens postkasse og skur var blevet stoppet til, formentlig med sølvpapir.

Det samme gjorde sig gældende ved en anden bolig på samme vej, og hærværket var her sket mellem søndag klokken 21.00 og mandag klokken 13.20.


Tyveri af kortholder, Hellerup
En 65-årig kvinde fra Hellerup anmeldte klokken 13.34, at hun omkring en halv time tidligere havde fået stjålet sin kortholder, mens hun befandt sig inde på Hellerup Is & Cafe. Kvinden havde haft kortholderen liggende i en taske, og da hun skulle bruge sin kortholder, var den væk.


Tyveri af mobiltelefon, Nærum
En 51-årig kvinde fra Nærum anmeldte klokken 14.51, at hun mellem klokken 13.30 og 14.30 havde fået stjålet sin mobiltelefon. I gerningstidsrummet havde kvinden befundet sig i Meny på Nærumvænge Torv, og her havde hun haft sin mobiltelefon i sin jakkelomme. Kvinden opdagede efterfølgende, at mobiltelefonen var blevet stjålet derfra.


Butikstyveri, Helsingør
En butiksdetektiv anmeldte klokken 15.42, at han tilbageholdt en 13-årig dreng fra Ålsgårde, som havde stjålet chips fra Fakta på Jernbanevej. Grundet drengens unge alder blev en patrulje sendt til stedet, hvor de fik en alvorlig samtale med drengen, ligesom der blev taget kontakt til de sociale myndigheder samt andre relevante voksne for at informere om hændelsen.


Butikstyveri, Charlottenlund
Personalet i Meny på Jægersborg Alle anmeldte klokken 15.47, at de tilbageholdt en butikstyv, som havde stjålet varer fra flere butikker i området. En patrulje kørte derfor til stedet, hvor de traf en 34-årig mand fra Charlottenlund. Han blev sigtet for at have stjålet varer fra tre butikker samt for et tilfælde af vold, idet han i forbindelse med tyveri i Matas havde vredet fingeren om på en ansat for at slippe væk fra butikken.


Mand tilbød pige penge for at gå med ham, Allerød
Klokken 16.36 blev det på vegne af en 8-årig pige fra Allerød anmeldt, at hun klokken 14.40 var blevet tilbudt penge af en mand for at gå med ham. Manden havde taget kontakt til pigen på hjørnet af Bakkevej og Tokkekøbvej, og hun havde straks afvist hans tilbud. Manden havde i den forbindelse taget fat i hendes arm, men slap igen, da pigen skyndte sig at cykle fra stedet.

Patruljer med hunde kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere, men det var ikke muligt at udfinde nogen, som kunne sættes i forbindelse med hændelsen.

Manden beskrives som: dansk af udseende, 17-18 år, 160-165 cm, almindelig af bygning, lys i huden og med kort lyst hår. Iført T-shirt, cowboybukser og sneakers. Medbragte rygsæk og jakke. Talte dansk.


Mand sigtet for vold, Græsted
Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 17.10, var der kort forinden på Almevej opstået uenighed mellem en 43-årig mand fra Helsinge og en anden mand. Dette resultererede i, at den 43-årige mand blev slået i ansigtet, samt at hans mobiltelefon blev slået ud af hånden på ham, så den faldt på jorden og gik i stykker. En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den 43-årige mand, og ved en efterfølgende rundering i området blev den anden mand, en 49-årig fra Græsted, også truffet. Han blev af patruljen anholdt og sigtet for vold.


Unge kastede med kanonslag, Farum
Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 17.30, stod en mindre gruppe unge og kastede med kanonslag i en parkeringskælder under Bybækterrasserne. En patrulje kørte til stedet for at undersøge forholdet nærmere, men det var ikke muligt at udfinde nogen, som kunne sættes i relation til hændelsen.


Butikstyveri, Farum
En butiksdetektiv i Irma på Farum Bytorv anmeldte klokken 17.44, at to 14-årige piger fra Farum blev tilbageholdt i butikken, fordi de havde stjålet sodavand og slik. Grundet pigernes unge alder kørte en patrulje til stedet, hvor de fik en alvorlig snak med pigerne. Derefter blev der taget kontakt til de sociale myndigheder samt andre relevante voksne for at informere om hændelsen.


Afspærring af motorvej, Nærum
Ifølge en anmeldelse, som indløb klokken 19.31, var en mand kort forinden blevet set stå på gelænderet på en bro, som gik over Helsingørmotorvejen ved Egebækvej. Der var derfor mistanke om, at manden kunne have til hensigt at hoppe ud fra broen, og patruljer blev sendt til stedet for at afspærre motorvejen i begge retninger. Også Egebækvej blev i en kortere periode afspærret, mens der med patruljehunde blev søgt efter manden, som ikke længere befandt sig på broen. Det var dog ikke muligt at udfinde ham i området, og afspærringerne blev derfor igen ophævet.
Sigtet for besiddelse af stoffer, Helsingør En patrulje traf klokken 20.46 en 19-årig mand fra Helsingør på Haderslevvej. Her blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Også en 23-årig mand fra Helsingør blev truffet på stedet. Da han blev fundet i besiddelse af en større mængde hash samt en digitalvægt, blev han sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på videresalg.


To mænd sigtet for forsøg på indbrud, Gilleleje
Klokken 21.14 blev det anmeldt fra Vesterbrogade, at et overvågningskamera fra en garage havde gjort ejeren opmærksom på, at der befandt sig to fremmede mænd på garagens grund, som gik og lyste med lommelygter og kiggede ind ad garagens vinduer. Ejeren var kørt til stedet, hvilket havde fået de to mænd til at køre fra stedet i en varebil, hvorfor ejeren kørte efter dem i sin egen bil, imens han kontaktede Nordsjællands Politi.

Nordsjællands Politi fik kontakt til varebilen og den efterfølgende anmelder på Nødebovej i Fredensborg, og grundet mændenes opførsel på Vesterbrogade sammenholdt med, at der i varebilen blev fundet remedier, som ofte benyttes af indbrudstyve, blev de to, en 51-årig mand fra Helsinge samt en 27-årig udenlandsk mand, anholdt og sigtet for forsøg på indbrud.

De to mænd skal formentlig fremstilles i grundlovsforhør i løbet af tirsdagen.


Kørsel i påvirket tilstand uden førerret, Frederiksværk
Klokken 01.00 blev en 44-årig mandlig bilist fra Gram standset og kontrolleret på Hundestedvej. Han var tidligere blevet frakendt førerretten og havde ikke generhvervet den, hvorfor han blev sigtet for at køre bil alligevel. Ligeledes fik han narkometeret til at slå ud for amfetamin, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel. En blodprøve skal nu fastslå den eventuelle grad af påvirkning. Sluttelig blev han sigtet for at have været i besiddelse af en moderat mængde amfetamin, der blev fundet i bilens handskerum.
Kørsel i påvirket tilstand uden førerret, Farum Klokken 02.00 blev en 22-årig kvindelig bilist fra Kgs. Lyngby standset og kontrolleret på Frederiksborgvej. Her viste det sig, at hun ikke besad retten til at køre bil, hvorfor hun blev sigtet for at gøre det alligevel. Ligeså fik hun narkometeret til at slå ud for cannabis og amfetamin, hvorfor hun også blev sigtet for narkokørsel. En blodprøve skal nu fastslå hendes eventuelle grad af påvirkning.

Kilde: Nordsjællands Politi