Døgnrapport d. 13-10-2021

onsdag 13. okt, kl. 21:07

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 12.-13. oktober 2021

Tyveri fra varebil, Helsingør Mellem mandag klokken 16.00 og tirsdag klokken 07.00 foretog en ukendt gerningsperson indstigning i en varebil, som holdt parkeret på Hestens Bakke. Indstigningen blev gjort mulig ved underboring af låsen i bilens ene sidedør, og fra køretøjet blev det stjålet håndværktøj og elektrisk værktøj. Tyveri fra byggeplads, Frederikssund Mellem mandag klokken 16.00 og tirsdag klokken 07.00 blev der stjålet kobberledninger fra en byggeplads på Lærkevej. Hærværk, Klampenborg Mellem mandag klokken 19.00 og tirsdag klokken 07.00 blev der begået hærværk på en bil, som holdt parkeret på Strandvejen. Hærværket bestod i, at en ukendt gerningsperson havde lavet en dyb ridse hen over bilen. Færdselsuheld, Skibby I krydset ved Bonderupvej krydsede en 11-årig pige fra Skibby klokken 07.04 Skibbyvej til fods fra øst mod vest. Her blev hun påkørt af en 44-årig kvindelig bilist fra Kirke-Såby, som kørte i nordlig retning ad Skibbyvej.

Den 11-årige pige blev efter uheldet fløjet med helikopter til behandling på hospitalet.

Krydset ved Skibbyvej og Bonderupvejen blev i en periode afspærret, mens der blev ryddet op efter uheldet.

På tidspunktet for døgnrapportens udgivelse er der ikke foretaget sigtelse i sagen.


Færdselsuheld, Jægerspris
Klokken 08.00 skete der et harmonikasammenstød mellem tre biler på Færgelundsvej nær Kronprins Frederiks Bro. En 38-årig mandlig bilist fra Jægerspris blev blændet af solen og observerede derfor ikke, at en 73-årig kvindelig bilist fra Jægerspris foran ham bremsede op. I den forbindelse skete der sammenstød mellem parterne, hvorefter den 73-årige kvindes bil blev skubbet ind i en bil foran hende ført af en 36-årig kvinde fra Jægerspris.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart større personskade, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet for at tjekke parterne.


Færdselsuheld, Gentofte
En 41-årig mandlig bilist fra Gentofte kørte klokken 08.12 ad Anemonevej i østlig retning, hvorpå han krydsede Gentoftegade. I den forbindelse kørte han ud foran en 36-årig kvindelig bilist fra Gentofte, som kom kørende ad Gentoftegade i sydlig retning. En patrulje kørte til stedet, hvor den 41-årige bilist blev sigtet for ikke at have overholdt sin ubetingede vigepligt.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade.


Indbrud i forretning, Charlottenlund
Mellem mandag klokken 17.30 og tirsdag klokken 09.00 foretog en ukendt gerningsperson indstigning i en forretning på Ordrupvej. Indstigningen skete via rudeknusning, hvorefter kasseapparatet blev forsøgt opbrudt. Dette lykkedes dog ikke, og på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse foreligger der endnu ikke oplysninger om eventuelle yderligere stjålne genstande.


Tyveri fra varebil, Helsingør
Mellem mandag klokken 17.00 og tirsdag klokken 09.30 blev der foretaget uretmæssig indstigning i en varebil, som holdt parkeret på Violvej. Fra køretøjet blev der stjålet håndværktøj og elektrisk værktøj.


Tricktyveri, Kgs. Lyngby
En 91-årig kvinde anmeldte klokken 10.55, at hun dagen før var blevet udsat for tricktyveri, mens hun befandt sig på Lyngby Hovedgade. Tyveriet var sket mellem klokken 12.00 og 13.00, da en mand henvendte sig til hende og udgav sig for at være fra hjemmeplejen. Mens kvindens pung lå på en rollator nærved, tilbød manden hende et besøg, hvilket hun dog afviste. Efterfølgende opdagede hun, at der var stjålet kontanter fra pungen.

Manden beskrives som: østeuropæisk af udseende, 30-40 år, spinkel af bygning, mørk i huden og med kort sort hår. Iført mørk jakke og sorte bukser. Talte dansk.


Tyveri fra varebil, Liseleje
Mellem klokken 12.00 og 14.00 foretog en ukendt gerningsperson indstigning i en varebil, som holdt parkeret på Liselejevej. Indstigningen skete ved rudeknusning, og fra køretøjet blev der stjålet en taske indeholdende elektronik og en pung med kontanter.


Tyveri fra personbil, Allerød
Mellem klokken 14.42 og 14.48 blev ruden knust i en personbil, som holdt parkeret på M.D. Madsensvej. Fra køretøjet blev der stjålet makeup og parfume.


Solofærdselsuheld, Helsingør
En 40-årig mandlig bilist fra Birkerød måtte klokken 15.01 foretage en undvigemanøvre for ikke at ramme en ung dreng, som gik på Hovmarken. I den forbindelse kørte bilisten ud i rabatten, hvor han påkørte et hegn, et skilt og en lygtepæl.

Der skete ved uheldet ikke umiddelbart nogen personskade. Forsyningsselskabet blev efterfølgende tilkaldt med henblik på at udbedre skaderne på lygtepælen.


Tyveri af pung, Kgs. Lyngby
En 70-årig kvinde fra Virum anmeldte klokken 15.09, at hun havde fået stjålet sin pung, mens hun var i Magasin mellem klokken 14.00 og 14.30. Pungen havde ligget i kvindens taske, mens hun handlede, og da hun forlod stormagasinet, opdagede hun, at pungen var blevet stjålet.

Tyveri fra taske, Allerød
Klokken 16.00 anmeldte en 52-årig kvinde fra Allerød, at hun imellem klokken 14.40 og 15.00 havde fået stjålet sin mobiltelefon og pung fra sin taske i S-toget imellem Hillerød og Allerød Station.


Butikstyveri, Kgs. Lyngby
Klokken 16.26 blev det anmeldt af personalet fra Magasin, at de havde pågrebet en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle tøj for i alt 2198 kroner. En patrulje blev sendt til stedet, hvor en 28-årig mand uden kendt adresse blev sigtet for butikstyveriet.


Brand i køretøj, Allerød
Klokken 16.32 blev det anmeldt, at der var brand i en bil på Hillerødmotorvejen. Politi og brandvæsen blev sendt til stedet, hvor Nordsjællands Politi undervejs måtte sende flere patruljer til stedet for at trafikregulære, idet flere bilister foretog ulovlige vendemanøvrer og lignende, imens strækningen var spærret under brandvæsnets arbejde med at slukke branden.

Der skete ingen personskade i forbindelse med branden.


Lov om euforiserende stoffer, Frederikssund
Klokken 16.50 blev en 24-årig mand uden kendt adresse visiteret på Birkevænget i forbindelse med Nordsjællands Politis indsats mod salg af narko på gadeplan. Her blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvorfor han blev sigtet for at have været dette.


Lov om euforiserende stoffer, Allerød
Klokken 16.51 blev en 17-årig ung mand fra Allerød visiteret på parkeringspladsen ved FH-Hallen. Her blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvorfor han blev sigtet for at have været dette, ligesom de relevante voksne blev informeret om forholdet grundet den unge mands alder.


Butikstyveri, Hillerød
Klokken 17.07 anmeldte personalet fra Normal, at de stod med en butikstyv, der havde forsøgt at stjæle sminke for en samlet værdi af 165 kroner.

Da butikstyven var en 12 år gammel pige, blev de relevante voksne kontaktet, ligesom en patrulje blev sendt til stedet til en forebyggende samtale.


Tyveri fra personbil, Kgs. Lyngby
Klokken 17.33 blev det anmeldt, at der imellem klokken 15.45 og 17.04 var blevet stjålet en taske med indhold fra en parkeret bil, der havde holdt på Trongårdsvej. Tyvene var kommet ind i bilen ved at knuse ruden i højre fordør.

Nogle vidner havde set nogle mænd kigge nysgerrigt på bilerne tidligere, og vidnerne mistænkte, at mændene kunne have noget med tyveriet at gøre.

Vidnerne beskrev de to mænd som:
Danske af udseemde, store, skaldede, den ene havde en sølvfortand i overmunden. Kørte i en BMW-stationcar.


Lov om euforiserende stoffer, Fredensborg
Klokken 19.04 blev en 18-årig mand fra Humlebæk visiteret på Jernbanegade. Her blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvorfor han blev sigtet for at have været dette.


Kørsel i påvirket tilstand, Nivå
Klokken 19.20 blev en 25-årig mandlig bilist fra Hillerød standset og kontrolleret på Niverød Kongevej. Han fik narkometeret til at slå ud, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.


Kørsel i påvirket tilstand, Kgs. Lyngby
Klokken 20.47 blev en 26-årig mandlig bilist fra Brøndby standset og kontrolleret på Nybrovej. Han fik narkometeret til at slå ud for cannabis, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.


Lov om euforiserende stoffer, Frederikssund
Klokken 21.53 blev en 29-årig mand fra Frederikssund visiteret på p-pladsen ved J.F. Willumsens Museum. Her blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, hvorfor han blev sigtet for at have været dette.


To mænd havde indbrudsværktøj på sig, Hillerød
Klokken 00.09 passerede en patruljevogn to mænd på gåben på Roskildevej ved Herredsvej. Patruljen valgte at standse og tage en snak med de to mænd, som blandt andet blev fundet i besiddelse af en stige, elefanthuer, koben samt andet værktøj, indbrudstyve plejer at benytte. De to mænd, en 23-årig fra Værløse og en 43-årig fra Værløse, blev derfor anholdt med henblik på at fastslå, hvorfor de havde disse remedier på sig på denne tid af døgnet. Denne efterforskning pågår stadig.


Kørsel i påvirket tilstand, Hillerød
Klokken 02.05 blev en 21-årig kvindelig bilist fra Nivå standset og kontrolleret på Kirsebærbakken. Hun fik narkometeret til at slå ud, hvorfor hun blev sigtet for narkokørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning. Kvinden besad ligeledes ikke retten til at køre bil, hvorfor hun blev sigtet for kørsel uden førerret. Endelig blev hun sigtet for at have været i besiddelse af en mindre mængde hash.


Spritkørsel, Kvistgård
Klokken 02.32 blev en 49-årig mandlig bilist fra Kvistgård standset og kontrolleret på Hornbækvej. Han fik alkometeret til at slå ud over det tilladte, hvorfor han blev sigtet for spirituskørsel og taget med til udtagning af blodprøve, der skal fastslå den eventuelle grad af påvirkning.

Kilde: Nordsjællands Politi