Tre mænd anholdt for omfattende svindel med mobilbetaling

onsdag 13. okt, kl. 11:01

Efter længere tids efterforskning anholdt Københavns Politi i morges de tre mistænkte i Odense på to adresser, som efterfølgende blev ransaget.

Gerningsmændene er mistænkt for at stå bag cirka 200 tilfælde af databedrageri med nogenlunde samme fremgangsmåde: Først har de taget kontakt til gæster i det københavnske natteliv og har formået at kopiere de forurettedes MobilePay-konti over på deres egne telefoner. Derefter har gerningsmændene så overtalt andre personer til at hæve kontanter til gengæld for, at de overførte samme beløb via MobilePay.

Den ene af de anholdte er sigtet for at have begået forholdene i perioden fra november 2020 til maj 2021, de to andre i perioden fra april til maj 2021. Politiet vurderer, at der samlet er svindlet for cirka 250.000 kroner.

»Desværre oplever vi, at gerningsmændene bag denne type bedrageri ofte er udspekulerede og gode til at vække tillid. Men helt generelt bør man aldrig udlevere oplysninger om betalingskort eller mobilbetaling til personer, man ikke kender,« siger Peter Reisz, der er leder af Afdelingen for økonomisk kriminalitet i Københavns Politi.

»Man bør desuden aldrig hæve kontanter og aflevere dem til en ukendt person, selv om man modtager det samme beløb via eksempelvis mobilbetaling. Så indtager man rollen som et såkaldt muldyr, og man risikerer at gøre sig medskyldig i bedrageri,« siger han.

Efterforskningen fortsætter, og Københavns Politi kan ikke udelukke, at der vil ske yderligere anholdelser i sagen.

Til medier: For yderligere oplysninger, kontakt vicepolitiinspektør Peter Reisz på tlf. 5121 2986.

Kilde: Bruger efterlysning