Døgnrapport d. 23-11-2021

tirsdag 23. nov, kl. 17:25

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Uddrag af mandagens døgnrapport

DIANALUND: 17-årig og 52-årig anholdt for røveri mod 51-årig den 30. september
Politiet i Slagelse har til morgen anholdt en 32-årig fra Kalundborg og en 17-årig fra Sorø. De er sigtet for røveri mod en 51-årig i Dianalund den 30. september.
Her havde de lokket den 51-årige mand til adressen, hvor de satte en pistol for tindingen af ham og stjal et større beløb i dansk og udenlandsk valuta, to mobiltelefoner, hans pung og bilnøgle, hvorefter de flygtede fra stedet til fods.
Begge mænd fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Næstved. Her vil politiet begære lukkede døre og derfor har vi ikke yderligere oplysninger til sagen.
 
NAKSKOV: Drabsforsøg mod 40-årig
En 48-årig kvinde og to mænd på 39 og 59 er anholdt og sigtet for forsøg på manddrab i Nakskov i går eftermiddag. Ofret, en 40-årig mand, er overført med svære skader til Odense Universitetshospital. Personkredsen tilhører misbrugsmiljøet i Nakskov. De tre sigtede fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Nykøbing Falster, hvor politiet vil begære lukkede døre af hensyn til efterforskningen. Vi har derfor ikke yderligere oplysninger til sagen.
 
SLAGELSE: Vold på gaden mod 55-årig kvinde
På Svendsgade klokken 12.30 kom en 55-årig kvinde gående, da en kvinde sad med en barnevogn og fyldte fortovet det havde de to en mundtlig uoverensstemmelse om. Den 55-årige kvinde forlod stedet, men kom en halv time senere gående tilbage af Svendsgade. Her konfronterede kæresten til kvinden med barnevognen nu den 55-årige. Han råbte af hende og slog hende i hovedet. Efterfølgende forlod de to stedet. Den 22-årige gerningsmand kontaktede selv politiet og erkendte at han havde slået kvinden. Han er nu sigtet for vold
 
FENSMARK: Vidner udpegede mulig indbrudstyv
På et tidspunkt lørdag morgen var der indbrud i et hus på Holmegaardsvej i Fensmark, hvor der blev stjålet blandt andet en iPhone og en bil. Bilen blev kort efter fundet i nabolaget, og vidner fortalte politiet om en mulig gerningsmand. Mandag henvendte et vidne sig til politiet og fortalte, at der luskede en mand omkring, som af udseende svarede til det signalement, der var af indbrudstyven. En politipatrulje fandt sidst på eftermiddagen frem til en kun 14-årig dreng, der blev taget med til politistationen som mistænkt for indbruddet. Han blev afhørt på politistationen, og de sociale myndigheder er underrettet om sagen.
 
SLAGELSE: Standsede fuld håndværker
Mandag klokken 16.51 fik politiet en anmeldelse om, at der var en håndværker på en adresse lidt syd for Slagelse, og at han virkede fuld. Kort efter standsede politiet den pågældende. Det var en 48-årig mand fra Slagelse, som ganske rigtigt var lidt bedugget. Han blev anholdt klokken 17.03 og sigtet for spirituskørsel. Han blev taget med til sygehuset i Slagelse, hvor der blev taget en blodprøve, som skal dokumentere, hvor høj promillen var.
RØDBY: Menneskesmugling
Politiets udlændingekontrolafdeling standsede i går klokken 22 en svensk indregistreret bil, da den kom fra færgen på Færgestationsvej i Rødbyhavn. Her sad fem personer, og alle havde deres rejsepapirer i orden undtagen en mand, der ikke havde nogen former for legitimation. Derfor blev føreren af bilen - en 40-årig svensk kvinde – anholdt og sigtet for menneskesmugling. Der blev ved den efterfølgende ransagning af bilen fundet et aluminiumsbat, og derfor fik kvinden endnu en sigtelse efter våbenloven.
 
KREDSEN: Pas på falsk betjent
I løbet af i går oplevede flere borgere at få opkald fra en mand, der udgav sig for at være fra politiet. Den falske betjent fortalte, at der var nogen som havde optaget lån i borgerens navn og nu var registreret i RKI. Derfor ville den falske betjent have udleveret kontooplysninger mv. Det blev heldigvis gennemskuet, og så vidt vides har bedrageren ikke haft held med sit foretagende. Men politiet råder til, at man er meget opmærksom, hvis man kommer ud for noget lignende.  
 
NØRRE-ALSLEV: Færdselsuheld
En mand mistede af ukendte årsager i går klokken 22.26 herredømmet over sin bil, da han kom kørende ad Stubbekøbingvej i Nørre-Alslev. Manden kørte ind i en stensætning, videre ind i en parkeret lastbil, gennem et rækværk og endte i en husmur. Redningsfolkene kom hurtigt til stedet, og fik manden i bilen ud. Han var kommet alvorligt til skade og blev efterfølgende fløjet til Rigshospitalet for behandling.  
 
INDBRUD
Politiet har i det seneste døgn ikke modtaget nogen anmeldelser om indbrud i privat beboelse.
 
HASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:
 
By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Dannemare Holbyvej Mandag klokken 17.21-19.15 ATK – bestilt færdselskontrol 110 1 80 km/t 99 km/t - Haslev Bråbyvej Mandag klokken 11.14-13.25 ATK 115 10 50 km/t 74 km/t Et klip Haslev Karisevej, Druestrup Mandag klokken 8.04-10.34 ATK 231 11 70 km/t 89 km/t - Mern Skovlinien Mandag klokken 16.52-19.52 ATK 126 22 80 km/t 114 km/t To klip Sorø Vestmotorvejen Mandag klokken 5.44-11.30 ATK 8724 67 130 km/t 156 km/t - Søllested Frisenlundvej Mandag klokken 4.33-16.15 ATK 80 3 80 km/t 99 km/t
 
- Vordingborg Kohavevej Mandag klokken 14.25-15.55 ATK 83 3 60 km/t 81 km/t -
                            
Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.
 
PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:
 
By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Herlufmagle Håndværkervej Mandag klokken 16.13 68-årig mand fra Fensmark Spirituskørsel Næstved Åderupvej Tirsdag klokken 4.35 32-årig mand fra Næstved Spirituskørsel Slagelse Brovej Mandag klokken 16.51 48-årig mand fra Slagelse Spirituskørsel
 
 
 
 
 
 

Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi