Alle har ret til en Tryg Julefrokost

tirsdag 23. nov, kl. 14:15

Alle har ret til en go’ og hyggelig julefrokost
Det er en gruppe borgere, der ikke er så trænede i at gå i byen, som de næste weekender dominerer gadebilledet. For mange er julefrokosten et af årets højdepunkter, så politiet og en stribe partenere gør nu en indsats for at modvirke konflikt og vold

Igen i år er der afsat politipersonale til julefrokostindsats, som skal arbejde forebyggende og tryg-hedsskabende i nattelivet.
- Det er vores erfaring, at det er et lidt anderledes publikum, der er i byen end sædvandligt - og de får samtidig lidt mere at drikke, end de plejer. Så kan det altså godt gå galt, udtaler politikommis-sær, Jens Bruus, leder af Lokalpolitiet i Næstved.
Formålet med Tryg Julefrokost er at skabe synlighed og tryghed i nattelivet i forbindelse med af-holdelsen af julefrokosterne.
Projektet gennemføres i samarbejde med restauratører, Natteravnene, Taxa, handelsstandsfor-eninger med videre – og vi vil alle arbejde for, at gæsterne får en så festlig og rolig julefrokost som muligt.
- Samarbejdet skal vise, at alle parterne understøtter hinanden i at skabe rammerne for en glad og sjov julefrokost. For mange borgere er det en af de få gange om året, hvor de bevæger sig ud i nattelivet, og erfaringerne har vist, at det kan give lidt udfordringer, siger Jens Bruus.
Tryg Julefrokost-patruljer besøger Slagelse, Næstved, Vordingborg og Nykøbing Falster første gang, fredag den 26. november, og er på gaden de tre traditionelle julefrokost-fredage. Vi runder også Nakskov 3. december.
Projektet synliggøres ved at alle samarbejdspartere bærer ens badges, ved streamers på taxaer og patruljebiler, samt via bannere i gågaden og plakater på restaurationerne.
Lokalpolitiet er i gang med at afholde møder med restauratører mv. omkring årets indsats. Vi gennemfører julefrokostpatruljer i form af to betjente til julefrokostpatruljering på de udpegede dage.
- De vil opsøge gæsterne rundt på restauranterne tidligt på aftenen og vise flaget, samt senere hjælpe og vejlede de gæster, der er bedst tjent med at tage en taxa hjem fra byen lidt tidligere. Vores erfaring er at det skaber mindre konflikt, hvis man har hilst pænt på hinanden tidligere på aftenen, siger politikommissær Jens Bruus.
Før du går til julefrokost, er det vigtigt du har kendskab til de Covid-19 anbefalinger, der er gæl-dende. Sundhedsstyrelsen råder til: 1. bliv vaccineret. 2. Bliv hjemme og bliv testet, hvis du ople-ver symptomer. 3. Hold afstand. 4. Luft ud og skab gennemtræk 5. Vask ofte hænder og brug håndsprit. 6. Gør rent – særligt overflader, som mange rør ved.


Flere oplysninger om Tryg Julefrokost-initiativet: Politikommissær Jens Bruus: telefon 41328174

Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi