Døgnrapport d. 03-12-2021

fredag 03. dec, kl. 19:27

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 2.-3. december 2021

Tyveri fra personbil, Helsingør Mellem onsdag klokken 18.00 og torsdag klokken 07.45 foretog en ukendt gerningsperson indstigning i en Volkswagen personbil, som holdt parkeret på Anemonevej. Indstigningen skete gennem en rude, som gerningspersonen knuste, og fra bilen blev der stjålet skærm, radio, gps, sko og solbriller.

Tyveri fra personbil, Charlottenlund Det blev klokken 09.02 anmeldt, at der var blevet stjålet en fastmonteret bilradio samt kontanter fra en Volkswagen personbil, som holdt parkeret på Hans Bruuns Vej. Tyveriet var sket mellem onsdag klokken 18.00 og torsdag klokken 05.00, hvor en rude i bilen var blevet knust for at skaffe adgang til køretøjet.

Også fra en Volkswagen personbil, som holdt parkeret på Ellevadsvej i samme tidsrum, havde fået smadret en rude. Fra dette køretøj blev navigationsanlægget samt et par solbriller stjålet. Muligvis skete tyveriet omkring klokken 04.00, idet beboerne i et nærliggende hus hørte larm fra vejen på dette tidspunkt.

Nordsjællands Politi har en formodning om, at der kan være tale om samme gerningsperson til tyverierne grundet sammenfald i modus, gerningstidsrum og –sted.

Tyveri fra personbil, Helsingør Mellem onsdag klokken 20.00 og torsdag klokken 09.10 blev der stjålet instrumentpanel med skærm samt rat og navigationspanel/gps fra en BMW personbil, som holdt parkeret på Hesteskoen. Indstigningen var sket ved rudeknusning.

Ruden i en Volkswagen, som holdt parkeret på Horsedammen mellem tirsdag klokken 13.00 og torsdag klokken 13.00, var også blevet knust. Fra dette køretøj blev instrumentbrættet med navigationsanlæg og radio stjålet.

Nordsjællands Politi har en formodning om, at der kan være tale om samme gerningsperson til tyverierne grundet sammenfald i modus, gerningstidsrum og –sted.

Hund og hundelufter fik stød, Espergærde En 16-årig ung kvinde og hendes hund fik klokken 12.24 strøm igennem sig, da de kom gående ad Kløvermarken. Hunden døde som følge af strømpåvirkningen, og den 16-årige blev kørt til undersøgelse på hospitalet.

Strømmen viste sig at stamme fra en lavspændingsledning, som lå under fortovet, og det bliver nu nærmere undersøgt, hvordan strømmen er blevet ført fra ledningen og ud i jorden. Der er indikationer på, at det kan skyldes et nyligt opsat hegn, hvor en hegnspæl har haft forbindelse til et kabel under jorden, men dette er endnu blot en tese. Det er desuden endnu for tidligt at konkludere, om der skal foretages sigtelser af nogen art i sagen.

Færdselsuheld, Helsinge En 73-årig kvindelig bilist fra Gilleleje kørte klokken 12.31 ad Birkedalsvej, da hun ved Frederiksborgvej mistede herredømmet over sin bil, muligvis grundet et ildebefindende. I den forbindelse ramte hun en kvindelig fodgængers indkøbsposer og påkørte derefter en bygning. Bilisten var i kritisk tilstand efter uheldet og blev derfor fløjet med helikopter til hospitalet for behandling.

Fodgængeren mistede balancen og faldt, da bilen ramte hendes indkøbsposer, men hun kom ikke umiddelbart til skade ved uheldet.

Tyveri fra personbil, Hellerup En ukendt gerningsperson fjernede på ukendt vis ruden i en Volkswagen, som holdt parkeret på en parkeringsplads på Onsgårdsvej mellem onsdag klokken 17.00 og torsdag klokken 11.30. Fra bilen blev navigationsanlægget stjålet.

Tyveri fra personbil, Charlottenlund Klokken 16.50 blev det anmeldt, at der imellem onsdag klokken 12.00 og torsdag klokken 12.00 var blevet stjålet infotainmentsystem, GPS med mere fra en VW personbil, der havde holdt parkeret på Enighedsvej.

Færdselsuheld, Skodsborg Klokken 17.51 blev det anmeldt, at der var sket et færdselsuheld på Skodsborg Strandvej, idet to personbiler var stødt frontalt sammen.

Den ene personbil ført af en 80-årig mand fra Hellerup kørte i sydlig retning på Skodsborg Strandvej, mens den anden personbil ført af en 67-årig kvinde fra Charlottenlund kørte i nordlig retning, da de stødte sammen. Sammenstødet skete, da den 80-årige kørte over i den modsatte vejbane, sandsynligvis fordi hans udsyn via forruden ikke var godt nok, idet isen ikke var skrabet af i tilstrækkelig grad. Der skete ingen personskade ved færdselsuheldet, men der skete nogen materiel skade. Den 80-årige blev af den udsendte patrulje sigtet for ikke at have udvist tilstrækkelig agtpågivenhed.

Butikstyveri, Kgs. Lyngby Klokken 19.26 anmeldte en butiksdetektiv, at han stod med fire butikstyve. Da de var under 18 år gamle, blev en patrulje sendt til stedet, hvor en 15-årig ung mand og en 15-årig ung kvinde blev sigtet for butikstyveri, ligesom de relevante voksne og de relevante myndigheder blev orienteret om butikstyveriet. En dreng på 14 år og en pige på 14 år var under den kriminelle lavalder, så i deres tilfælde endte det med, at de relevante voksne samt de relevante myndigheder blev orienteret om hændelsen.

Unge bedt om at hænge ud andetsteds, Gilleleje Klokken 20.45 var en patrulje forbi Circle K i Gilleleje, hvor en del unge mennesker blev truffet. De unge mennesker blev fortalt, at det ikke var tilladt at tage længere ophold på og foran tankstationen, hvilket blev taget vel imod, og der var generelt en god stemning på stedet.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Gilleleje Omkring klokken 22.00 var en patrulje forbi Kulturhavnen, hvor en del unge mennesker hang ud. På en af de unge, en 15-årig ung mand fra lokalområdet, blev der fundet en mindre mængde hash, hvorfor han blev sigtet for at have været i besiddelse af dette, ligesom de relevante voksne samt de relevante myndigheder blev orienteret om hændelsen.

Kørsel uden førerret, Hillerød Klokken 22.14 blev en 22-årig kvindelig bilist fra Hillerød standset og kontrolleret på Langesvej. Her viste det sig, at hun ikke besad retten til at køre bil, og hun blev derfor sigtet for at gøre det alligevel.

Vold, Hillerød Klokken 02.51 anmeldte et forbipasserende vidne, at en udenlandsk mand gik rundt nær Bilkas vareindlevering, og at manden så meget forslået og blodig ud.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor manden blev truffet, og der blev det besluttet, at der også skulle tilkaldes en ambulance, således manden kunne modtage behandling for sine skader. Der var nogle kommunikationsudfordringer imellem patruljen og manden, men det blev klarlagt, at manden formentlig var blevet overfaldet af tre udenlandske mænd tidligere på aftenen. En patrulje havde tidligere på aftenen truffet netop tre mistænkelige udenlandske mænd i Hillerød, og i den forbindelse var deres generalia blevet sikret. Nordsjællands Politi havde en stærk formodning om, at der var sammenfald imellem personerne, og politiet begyndte derfor at lede efter de tre igen.

Togene på Hillerød Station blev midlertidigt tilbageholdt, ligesom patruljeringen blev øget i Hillerød, og klokken 03.23 blev de træ mænd truffet og anholdt i krydset Slangerupsgade/Munkeengen

De tre blev taget med på politistationen, hvor det blev vurderet, at de tre havde brug for at sove, førend de i løbet af fredagen skal afhøres.

Færdselsuheld. Jægerspris Klokken 04.28 blev det anmeldt, at der netop var sket et solofærdselsuheld på Kulhusvej, da en fører af en personbil kørende i nordlig retning mistede herredømmet i det glatte føre, hvorefter bilen kørte ud på en mark og rullede rundt. Der skete umiddelbart ingen større personskade med hverken føreren eller bilens to passagerer.

Kilde: Nordsjællands Politi