Døgnrapport d. 13-01-2022

torsdag 13. jan, kl. 21:25

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 13. januar 2022

Grundlovsforhør i Retten i Aarhus kl. 12.00 Østjyllands Politi fremstiller torsdag kl. 12.00 en 55-årig kvinde i grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Hun sigtes for dokumentfalsk, ulovligt arbejde og ulovligt ophold.

Den 55-årige blev anholdt onsdag kl. 20.50, da Østjyllands Politis afdeling for Særlige Sager var på prostitutionskontrol. Politiet fandt via en sexannonce på en hjemmeside frem til en lejlighed i Aarhus C, hvor de traf den 55-årige.

Da hun blev bedt om at vise legimitation, fremviste hun et ID-kort, som betjentene med det samme vurderede ikke var ægte.

Hun blev derfor anholdt og sigtet for dokumentfalsk. Det viste sig desuden, at kvinden, der formentligt er kinesisk statsborger, hverken har tilladelse til at opholde sig eller arbejde i Danmark.

**

Færdselskontrol gav 40 sigtelser Østjyllands Politis færdselsafdeling var onsdag på kontrol på vejene omkring Randers, Favrskov og Aarhus, og betjentene observerede flere forskellige forseelser blandt trafikanterne.

Der blev uddelt sigtelser til både bilister, knallertførere og cyklister, og fire personer på el-løbehjul fik også en hilsen for at køre uden hjelm.

I alt blev det til 40 sigtelser, som fordelte sig på følgende vis:

• 1 sag for kørsel i frakendelsestiden
• 3 sager om varebiler (manglende CVR nummer)
• 1 sag om hyrekørsel
• 2 sager om hastighed landevej, klip
• 2 sager om hastighed, motorvej
• 4 sager hvor der ikke blev benyttet sikkerhedssele, herunder én sag hvor barn u. 15 år ej var fastspændt, hvilket udløste førerens 3. klip
• 1 sag om konstruktivt ændret lille knallert
• 5 sager, hvor føreren ikke havde medbragt kørekortet
• 1 sag om forbud mod venstresving – bil
• 2 sager om fejl og mangler ved køretøj
• 1 sag om kørsel mod ensretning - bil
• 2 sager om forkert lygteføring
• 1 sag om to nedslidte bagdæk
• 1 sag om en påhængsvogn, som ikke var i lovlig tilstand
• 4 sager om el-løbehjul, hvor føreren ikke benyttede fastspændt cykelhjelm
• 3 sager om cyklister, som ikke havde lys på deres cykler
• 1 sag om håndholdt mobiltelefon - bil
• 1 sag om håndholdt mobiltelefon – cyklist
• 1 sag om oplysningspligt
• 1 sag om kørsel uden førerret (kørselsforbud)
• 1 sag for overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen
• 1 sigtet at være flygtet som anholdt (ifb sag om kørsel uden førerret)

**

Anholdt havde tyvekoster i tasken En medarbejder hos Aarhus Universitet opdagede onsdag omkring kl. 9.00 en fremmed mand, der gik rundt i universitetets kælderlokaler på Fuglesangs Allé i Aarhus V. Medarbejderen bad manden vise sit ID, men i stedet begyndte manden at gå videre gennem gangene. Medarbejderen tilkaldte en kollega, der kom til, og til sidst forlod manden stedet.

På vej ud holdt han ifølge medarbejderne en kniv op, som han viftede med, mens han råbte forskellige trusler og skældsord, inden han stak af fra stedet.

Politiet blev tilkaldt og ud fra medarbejdernes signalement fik en patrulje mistanke til en 43-årig mand, som bor i Åbyhøj. Betjentene kørte derfor mod mandens adresse, og dér traf de den 43-årige, der stod udenfor. Hans beklædning svarede nøje til den, vidnerne havde beskrevet, og han blev derfor anholdt og sigtet for trusler på livet.

Under visitationen af manden fandt betjentene noget kokain og hash, som han blev sigtet for at besidde.

På ryggen havde den 43-årige en taske, hvori der lå noget kameraudstyr og en mobiltelefon. Det viste sig, at det var blevet stjålet i forbindelse med et indbrud i en bil på Fenrisvej i Aarhus V samme morgen. Desuden lå der nogle mobiltelefoner, som formentligt var blevet stjålet i Bilka i Tilst dagen før.

Derudover fandt betjentene også en pung, som tilhørte en 22-årig kvinde, der befandt sig i universitetsbygningen. Pungen var stjålet fra hendes jakke, som havde hængt på stedet.

Den 43-årige blev på baggrund af fundene sigtet for tyverierne.

**

Stjålet el-løbehjul fundet: To mænd sigtet En 24-årig mand anmeldte onsdag kl. 15.38, at hans løbehjul var blevet stjålet på Værkmestergade i Aarhus C, mens han var på arbejde. Der var gps-tracker i løbehjulet, og manden kunne derfor spore det til Ny Banegårdsgade.

Kort efter traf en patrulje to mænd på 32 og 35 år, der gik rundt med løbehjulet. En aflæsning af stelnummeret viste, at det rigtigt nok var den 24-åriges løbehjul, og begge mænd blev derfor sigtet for tyveri, og løbehjulet blev leveret tilbage til rette ejer.

**

29-årig anholdt efter narkofund En patrulje kørte onsdag kl. 19.07 til en lejlighed i en lille by tæt på Thorsager på Djursland efter anmeldelse om, at der lød højlydte råb fra stedet. Da patruljen ankom traf de på adressen en 29-årig mand, der virkede påvirket af stoffer.

I lejligheden lå en pose med noget kokain, og det fik politiet til at ransage lejligheden. Ud over kokainen lå der dopingpræparater, flere ulovlige piller, salgsposer, digitalvægte og nogle tusinde kroner i kontanter.

Det hele blev beslaglagt, og den 29-årige blev sigtet for narkosalg.

**

Sigtet for vold mod politibetjent Østjyllands Politi fik onsdag kl. 23.03 en anmeldelse om, at der var råb og skrig fra en lejlighed i Randers C. En patrulje kørte til adressen, hvor en 19-årig kvinde var i et voldsomt skænderi med den kvinde og mand, der bor på stedet. Den 19-årige havde været på besøg, og de tre personer havde haft nogle uoverensstemmelser, der eskalerede.

Mens betjentene var der, råbte den 19-årige og var meget aggressiv i sin fremtoning over for den anden kvinde. Det endte med, at betjentene besluttede at anholde hende, da de ikke kunne tale hende til ro.

Under anholdelsen rev kvinden den ene betjent på armen og spyttede flere gange efter patruljen, mens hun råbte diverse skældsord rettet mod dem.

Den 19-årige blev sigtet for vold mod polititjenestemand og for fornærmelig tiltale mod politiet.

**

Havde hash og skunk i lejligheden
En 29-årig mand fik onsdag kl. 9.45 besøg af Østjyllands Politis specialpatrulje i sin lejlighed i Aarhus C. Patruljen reagerede på et tip om, at der var stoffer i lejligheden, og det viste sig at holde stik.

Under en ransagning fandt betjentene flere poser med hash og skunk, ligesom der også blev fundet digitalvægte og en del tomme poser.

Den 29-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg.

**

Færdsel Onsdag kl. 9.25 blev en 52-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Gl. Hadsundvej i Randers C.

Onsdag kl. 16.20 blev en 26-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Søren Nymarks Vej i Højbjerg. Han blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en joint på sig.

Onsdag kl. 18.54 skete der et færdselsuheld i krydset Hasle Ringvej/Herredsvej i Aarhus V. En 63-årig mandlig bilist kørte ud i krydset og ramte ind i en bil ført af en 56-årig mand. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade. Den 63-årige blev sigtet for at køre over for rødt.


**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Ramsøvej i Hinnerup begået onsdag d. 12/1 mellem kl. 8.10 og kl. 8.27
• På Løkkenvej i Randers SV begået mellem tirsdag d. 11/1 kl. 23.00 og onsdag d. 12/1 kl. 9.30
• På Gunnerupmosevej i Assentoft begået onsdag d. 12/1 kl. 2.47
• På Karetmagervej i Randers NV begået mellem tirsdag d. 11/1 kl. 19.00 og onsdag d. 12/1 kl. 7.00
• På Søndre Molsvej i Vistoft ved Knebel begået onsdag d. 12/1 mellem kl. 8.00 og kl. 13.00
• På Fenrisvej i Åbyhøj begået torsdag d. 13/1 kl. 5.30


Kilde: Østjyllands Politi