Døgnrapport d. 14-01-2022

fredag 14. jan, kl. 23:08

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 14. januar 2022

Grundlovsforhør i Retten i Randers kl. 10.00 Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.00 i Retten i Randers en 28-årig mand, der sigtes for tre indbrud i villaer begået i Framlev, Assentoft og Ugelbølle, tre brugstyverier af biler, hvor den ene blev stjålet ved indbruddet i Assentoft, den anden i Hammel og den tredje i Ebeltoft. Derudover sigtes han for tyveri af en nummerplade og et butikstyveri begået i Rønde.

Den 28-årige mand blev anholdt på en adresse i Hornslet torsdag ved middagstid, efter politiet havde fået nys om, at han befandt sig ved Kaløvigparken i Rodskov ved Hornslet. På stedet fandt politiet en bil, der i løbet af natten/morgenen var blevet stjålet fra en adresse i Ebeltoft, og som torsdag morgen havde været involveret i to færdselsuheld.

Det første færdselsuheld skete kl. 08.20 på Ryomvej i Fårup ved Rønde, hvor en 43-årig mandlig bilist måtte trække helt ud i rabatten for at undgå påkørsel, da den stjålne bil kom kørende fra modsatte retning og begyndte at trække over i den anden vejbane. De to biler kørte dog alligevel sammen, men kun på siderne af bilerne, hvorefter føreren af den stjålne bil fortsatte uden at standse. Der skete umiddelbart ingen personskade ved uheldet.

Få minutter senere fik politiet endnu en anmeldelse om et færdselsuheld, denne gang på Slotsgade i Ryomgård, hvor en 36-årig mandlig bilist blev påkørt bagfra af den stjålne bil, der efterfølgende kørte fra stedet. Heller ikke her skete der nogen personskade.

De to færdselsuheld skal nu undersøges nærmere med henblik på at fastlægge, om det var den 28-årige mand, der førte bilen, og hvad det i så fald skal munde ud i af yderligere sigtelser.

Anklagemyndigheden vil anmode om dørlukning ved dagens grundlovsforhør, hvorfor der ikke kan oplyses yderligere om sagen.

**

Sigtet for at stjæle firmabil En virksomhed, der bringer mad ud, kontaktede torsdag kl. 16.30 politiet, da de havde mistanke om, at en af deres ansatte uden tilladelse havde taget en firmabil fra en adresse i Aarhus, selvom han ikke var på arbejde.

Via gps kunne virksomheden se, at bilen p.t. befandt sig på Edwin Rahrs Vej i Brabrand, og en patrulje standsede kort efter firmabilen. I bilen sad to mænd, og en af dem var en 20-årig mand, som var medarbejder i virksomheden. Han var dog ikke i gang med at bringe mad ud, men sad på passagersædet, hvor han var ved at inhalere lattergas.

Både den 20-årige og den 21-årige, der havde siddet bag rattet, blev anholdt og sigtet for at have stjålet bilen. Den 21-årige blev desuden sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en joint på sig.


**

Indbrudstyv taget på fersk gerning Natten til fredag kl. 03.41 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om et igangværende indbrud på Randers Realskole på Fabersvej i Randers C, hvor der var blevet aktiveret flere alarmer. Der blev sendt flere patruljer til stedet, og betjentene kunne se, at der var lys i bygningen, og at der gik en mand rundt på skolens 1. sal.

Betjentene kunne genkende den 37-årige mand og gav straks oplysningerne videre til den hundepatrulje, der i mellemtiden også var ankommet til stedet. Hundepatruljen så kort efter manden kravle ud af et kældervindue og op ad en kælderskakt på den nordlige side af skolen.

Manden blev staks råbt an og fik besked på at blive på stedet, dette efterkom han, og han blev anholdt og sigtet for indbrud. Han blev ikke fundet i besiddelse af tyvekoster, og der var umiddelbart ikke stjålet noget fra skolen.


**

Tabte campingvogn og kørte galt i bil – sigtet for spritkørsel Landbetjenten på Samsø kørte torsdag kl. 15.47 til et færdselsuheld på Ørbyvej på Samsø, hvor en bilist var kørt ind i en hæk ved en kirke, hvorefter bilen var snurret rundt på vejen.

Da landbetjentene kom frem, gik en 49-årig mand og samlede ting op fra vejen, som var røget ud af bagagerummet, der var gået op i forbindelse med uheldet.

Den 49-årige virkede kraftigt påvirket af alkohol, og han blev derfor anholdt og kørt til sygehuset for at få taget en blodprøve.

Det viste sig, at den 49-årige havde haft en campingvogn bag på bilen, men den var røget af på Ørby Hovedgade, hvor den havde ramt stensætningen på et hus. Bilisten var tilsyneladende bare kørt videre, hvorefter han så lidt længere fremme kørte galt i bilen.

Den 49-årige kom umiddelbart ikke noget til i forbindelse med uheldet. Blodprøven skal nu vise, om han havde en promille over det tilladte.

**

Påvirket mand slog ud efter betjent To mænd på 21 og 23 år ringede torsdag kl. 21.07 til politiet og fortalte, at de på Fiskergade i Aarhus havde foretaget civil anholdelse af en mand, som havde opført sig truende over for dem og havde været i besiddelse af en kniv.

En patrulje kørte til stedet, hvor de overtog den 22-årige mand, som mændene holdt tilbage. Han virkede kraftigt påvirket af stoffer og ifølge mændene havde han helt umotiveret vist en hobbykniv frem, som han dog havde smidt fra sig, inden han forsøgte at indlede sig i slagsmål med dem midt på gaden.

Han var fortsat meget opfarende, da politiet kom frem og anholdt ham, og inde på politistationen slog han ud efter en betjent, der dog nåede at undvige.

Den 22-årige endte med at blive sigtet for at forstyrre den offentlige orden, for overtrædelse af knivloven og for forsøg på vold mod en polititjenestemand.


**

Formodet narkobilist gemte hash i bilen En patrulje fattede torsdag kl. 16.00 mistanke til en 18-årig mand, der kørte rundt i en bil på Oddervej i Aarhus C, og han blev derfor dirigeret ind til siden. Da betjentene kom hen til bilen, kunne de lugte hash, og den 18-årige virkede nervøs og påvirket af stoffer.

Bilen blev ransaget og gemt bag bilradioen lå flere poser med hash og skunk. Den 18-årige blev derfor anholdt og sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer med henblik på salg, og han blev desuden sigtet for narkokørsel og fik foretaget en blodprøve.

På baggrund af fundet i bilen ransagede politiet også den 18-åriges værelse hjemme hos hans forældre. Her fandt betjentene også noget hash og skunk, som blev beslaglagt.

**

To 17-årige anholdt på letbanestation Østjyllands Politi blev torsdag kl. 18.27 kontaktet af nogle billetkontrollører, der fortalte, at de stod ved Dokk1 i Aarhus med to unge mænd, der havde kørt uden billet i letbanen. Ingen af mændene ville give deres ID til kontrollørerne, der derfor ringede til politiet.

Da patruljen kom frem, oplyste den ene, en 17-årig ung mand, med det samme navn og fødselsdato, men den anden mand nægtede at identificere sig. Efter flere forgæves forsøg på at få manden til at opgive sit navn besluttede betjentene til sidst at anholde manden og tage ham med på politistationen for at få ham identificeret.

Efter lidt tid på politistationen gav den anholdte, en 17-årig ung mand viste det sig, alligevel sine personoplysninger til politiet. Han blev sigtet for at nægte at opgive sit navn til politiet, inden han blev løsladt, og hans forældre blev orienteret.

Imens den 17-årige var på politistationen blev politiet igen kontaktet af kontrollørerne ved letbanen. De fortalte, at den anden 17-årige, der havde været med i letbanen, havde råbt af dem og udvist truende adfærd, efter at patruljen havde forladt stedet med hans ven.

Betjentene kørte derfor igen til letbanestationen, hvor den 17-årige blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

**

Patrulje beslaglagde baseballbat, kniv og peberspray En patrulje opdagede natten til fredag kl. 2.12 to mænd, der stod ved en bil på Markedsgade i Randers C. I bilen sad en kvinde og en mand, og betjentene fik mistanke til, at der var noget galt.

Alle fem blev visiteret, og bilen blev ransaget, og det endte med, at betjentene fandt en del ulovlige sager.

Den 21-årige mand i bilen havde en peberspray og en kniv på sig, og under hans sæde lå et baseballbat. En 19-årig mand, der stod ved siden af bilen, havde et baseballbat med i en pose, og den 20-årige mand, han gik sammen med, havde en kniv siddende i bukselinningen.

Alle våben blev beslaglagt, og de tre mænd blev sigtet for overtrædelse af kniv- og våbenloven.

**

Skabte uro på skadestuen og blev anholdt En 27-årig mand endte med at blive anholdt, efter han skabt uro på skadestuen ved Aarhus Universitetshospital på Palle Juul-Jensens Boulevard. En patrulje var ved skadestuen i forbindelse med en anden opgave, da de fik øje på den 27-årige, som stod og råbte ved ekspeditionen.

Da han så betjentene, råbte han flere skældsord mod dem, og til sidst blev han anholdt og sigtet for fornærmelig tiltale mod en polititjenestemand.

Det viste sig, at personalet kort forinden havde forsøgt at bortvise manden fra stedet, da han opførte sig aggressivt og truende.

**

Færdsel Torsdag kl. 10.42 skete der et færdselsuheld på Landevejen ved Rodskov i Hornslet. En patruljebil, der var på stedet i forbindelse med en opgave, svingede ud på vejen, hvorefter den ramte ind i en bil ført af en 69-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 10.46 skete der et færdselsuheld i krydset Mariagervej/Ydervangen i Randers NV. En 34-årig kvindelig bilist kørte ud i krydset og ramte ind 66-årig mandlig cyklist. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 11.45 blev en 32-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel og kørsel i frakendelsestiden, da han blev standset af en patrulje på Jernbanegade i Randers C. Da han flere gange er blevet taget i at køre i frakendelsestiden, blev hans bil beslaglagt med henblik på konfiskation.

Torsdag kl. 16.31 skete der et færdselsuheld i krydset Marselis Boulevard/Tøndergade i Aarhus C. En 27-årig kvindelig bilist svingede til højre ad Tøndergade og ramte ind i en 45-årig mandlig cyklist. Cyklisten kom umiddelbart ikke alvorligt til skade. Da betjentene havde mistanke til, at bilisten var påvirket af stoffer, blev hun sigtet for narkokørsel, og hun fik foretaget en blodprøve, der skal vise, om hun havde indtaget narko.

Torsdag kl. 20.18 blev en 37-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da han blev standset af en patrulje på Højvangsvej i Langå.

Torsdag kl. 22.54 skete der et færdselsuheld på Ingerslevs Boulevard i Aarhus C. En 34-årig mandlig bilist mistede kontrollen over sin bil og ramte ind i to biler, der holdt parkeret i siden af vejen. Den 34-årige kom umiddelbart ikke noget til ved uheldet. Da betjentene på stedet mistænkte, at han var påvirket af alkohol, blev han anholdt og sigtet for spritkørsel.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt otte indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Dyrhøjgårdsvej i Ugelbølle ved Rønde begået torsdag d. 13/1 kl. 10.20
• På Præstevejen i Fårup begået torsdag d. 13/1 mellem kl. 7.15 og kl. 12.00
• På Bastrups Allé i Randers SV begået torsdag d. 13/1 mellem kl. 6.30 og kl. 16.25
• På Teglgårdsvej i Højbjerg begået torsdag d. 13/1 mellem kl. 12.15 og kl. 16.30
• På Ranunkelvej i Sabro begået torsdag d. 13/1 mellem kl. 10.30 og kl. 18.00
• På Viborgvej i Hammel begået torsdag d. 13/1 mellem kl. 17.00 og kl. 19.00
• På Elmevej i Hammel begået torsdag d. 13/1 kl. 19.30
• På Faurskovvej i Balle ved Hadsten begået torsdag d. 13/1 kl. 19.53


Kilde: Østjyllands Politi