Døgnrapport d. 11-05-2022

onsdag 11. maj, kl. 20:39

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 11. maj 2022

Der er pt. ingen planlagte fremstillinger i dag.
**

Sigtet for blufærdighedskrænkelse ved Mollerup Skov Tirsdag kl. 10.57 fik Østjyllands Politi en anmeldelse fra en 43-årig kvinde, der var ude at løbe i området ved Mollerup Skov i Risskov, da hun lige syd for Skejby Nordlandsvej passerede en parkeringsplads, hvor hun bemærkede en parkeret bil.

Kvinden fortsatte videre ad en grussti, hvor hun bemærkede en ung mand, der, da han så kvinden, vendte siden lidt til, stak sin hånd ned i skridtet og øjensynligt befølte sin penis. Kvinden vendte om og løb væk fra manden, hvorefter hun så, at han gik i hendes retning, men stoppede op ved den parkererede bil, hun havde bemærket tidligere.

Manden satte sig ind i bilen og kørte fra stedet i retning mod IKEA. Kvinden var dog vaks nok til at få noteret bilens registreringsnummer og kunne også give et godt signalement af manden. På den baggrund fandt politiet frem til ejeren af bilen, en 26-årig mand, der senere på dagen blev anholdt og sigtet for blufærdighedskrænkelse.

Østjyllands Politi har den seneste tid modtaget flere anmeldelser em blufærdighedskrænkelser i området ved Mollerup Skov. Politiet skal nu undersøge disse forhold nærmere med henblik på at afklare, om den 26-årige mand kan relateres til nogle af de øvrige hændelser.

**


Efterlysning: 21-årig flygtede fra politiet Østjyllands Politi efterlyser den 21-årige Yasin Yahye Ali Hassan, som tirsdag flygtede i forbindelse med et grundlovsforhør i Retten i Aarhus. Ser du ham, eller har du oplysninger om, hvor han befinder sig, så kontakt politiet på tlf. 114.

Efter det afholdte grundlovsforhør tirsdag ca. kl. 14.30, hvor den 21-årige blev ikendt varetægtsfængsling, lykkedes det ham at stikke af fra betjentene, hvorefter han stjal en cykel fra en forbipasserende og kørte fra stedet. Lidt længere fremme blev han samlet op af en bil, der kørte derfra.

Kort tid efter blev bilen standset på Langelandsgade i Aarhus, men den 21-årige var ikke længere i køretøjet. Tre mænd blev anholdt og sigtet for at have hjulpet en anholdt med at flygte fra politiet. Den 21-årige vurderes ikke som farlig, men Østjyllands Politi opfordrer til, at man straks kontakter politiet, hvis man ser ham.

**


Bål formentlig årsag til at lade brændte ned Tirsdag kl. 17.56 fik Østjyllands Politi en anmeldelse om brand i en lade på Over Fussingvej i Øster Bjerregrav ved Randers. Da politiet ankom til stedet var store dele af laden overtændt, og store dele var allerede brændt væk. Brandvæsnet var i fuld gang med slukningsarbejdet, der overgik til en kontrolleret nedbrænding.

Der var ingen personer på stedet, idet laden og de tilhørende bygninger stod tomme. Der var ikke umiddelbart fare for, at branden kunne sprede sig til omkringliggende bygninger, men idet ladens tagplader indeholdt asbest blev Randers Kommunes miljøvagt kontaktet med henblik på at sikre en korrekt oprydning efterfølgende.

Det var tirsdag eftermiddag ikke muligt at foretage brandundersøgelse på stedet, hvorfor der ikke umiddelbart kunne fastlægges en brandårsag. Østjyllands Politi blev dog senere tirsdag aften kontaktet af en kvinde, der oplyste, at hendes 14-årige søn og hans kammerat var gået til bekendelse og havde fortalt, at de tidligere på dagen havde lavet et mindre bål i laden, men at de mente, at de havde slukket for det, inden de forlod stedet.

Da drengene begge er under den kriminelle lavalder, er de ikke blevet sigtet for forsætlig brandstiftelse.

**


Nattebesøg hos mistænkt narkohandler gav pote Natten til onsdag kl. 01.19 var en patrulje forbi en adresse i Randers NV, da de havde mistanke om, at der blev opbevaret og solgt narko fra stedet. På stedet traf betjentene en 41-årig mand og en 40-årig kvinde, der blev gjort bekendt med, at politiet ville undersøge stedet lidt nærmere.

Den 41-årige mand fremviste selv en bøtte med amfetamin, som lå i fryseren, og oplyste herefter, at der ikke var mere at finde på adressen. Betjentene gennemgik dog alligevel lige fryseren en ekstra gang, hvor de fandt yderligere en bøtte med en større mængde amfetamin.

I køkkenet blev der desuden fundet ca. 100 salgsposer i en plastikbøtte, en mindre bøtte med lidt mere amfetamin og et par bøtter med kreatin samt en digitalvægt. Til sidst gennemgik betjentene et tilhørende værksted, hvor der også blev fundet en mindre mængde amfetamin.

På baggrund af fundende blev den 41-årige mand anholdt og sigtet for besiddelse af narkotika med henblik på videresalg.

**


Kørte rundt med tre gasflasker i bilen Natten til onsdag kl. 01.40 spottede en patrulje en bil med flere personer i, der kom kørende ad Viborgvej i retning mod motorvejskrydset ved Randers NV. Betjentene ville gerne se lidt nærmere på bilen og fik den standset på tilkørslen til motorvejen.

I bilen sad en 27-årig mand bag rattet og tre andre mænd som passagerer. Da betjentene kiggede nærmere ind i bilen, kunne de se, at en af passagererne sad med to ikke fastspændte gasflasker mellem benene og en anden passager sad med én ikke fastspændt gasflaske mellem benene.

De tre gasflasker blev beslaglagt af politiet, og den 27-årige fører af bilen blev sigtet for at have transporteret farligt gods uden at have den nødvendige tilladelse.

**


Fandt narko i et pengeskab Tirsdag kl. 11.39 besøgte betjente fra Østjyllands Politis specialpatrulje en adresse i det vestlige Aarhus, hvor betjentene havde mistanke om, at der blev opbevaret narkotika. Ved henvendelse på adresse traf betjentene en 50-årig kvinde, der blev gjort bekendt med, at politiet ville se lidt nærmere på lejligheden.

Under ransagning af lejligheden fandt betjentene noget kokain og noget hash, der lå i et pengeskab, samt flere salgsposer. Mens politiet undersøgte lejligheden, dukkede der tre mænd på 17, 27 og 29 år op. De to mænd på 17 og 27 år blev anholdt og sigtet for salg af narkotika.

Den 27-årige blev under visitation desuden fundet i besiddelse af en joint og nogle ulovlige piller og blev derfor også sigtet for narkobesiddelse. Den 17-årige blev fundet i besiddelse af en mindre mængde doping og blev derfor også sigtet for lov om forbud mod visse dopingmidler.

De to mænd blev kørt til politigården i Aarhus, hvor det lykkedes den 27-årige at få endnu to sigtelser for henholdsvis vold og trusler mod tjenestemænd, idet han slog en politimand i ansigtet og råbte trusler efter flere andre politifolk i forbindelse med detentionstilsyn.

**


Fandt hash, skunk og ulovlige piller Tirsdag kl. 20.28 bemærkede en patrulje en bil, der holdt parkeret ved kirken på Gudrunsvej i Brabrand. Betjentene tog kontakt til de tre mænd, der sad i bilen, der i øvrigt lugtede kraftigt af hash.

De tre mænd blev alle visiteret, og den ene af dem, en 20-årig mand, blev fundet i besiddelse af flere ulovlige piller og blev derfor sigtet for narkobesiddelse. Under ransagning af bilen fandt betjentene en mindre mængde skunk og hash, som en 41-årig mand blev sigtet for at besidde.

**


Færdsel Tirsdag kl. 10.03 skete der et færdselsuheld på Robert Fultons Vej i Aarhus N. En 55-årig kvindelig bilist kom kørende ad Robert Fultons Vej, da en 43-årig kvindelig bilist svingede ud på vejen fra en sidevej og påkørte den 55-åriges bil med betydelig materiel skade til følge. Der skete umiddelbart ingen alvorlig personskade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 15.17 skete der et færdselsuheld i krydset Skanderborgvej/Marselis Boulevard i Aarhus C. En 91-årig mandlig bilist kom kørende ad Skanderborgvej, og fortsatte ligeud i krydset ved Marselis Boulevard, da han kørte sammen med en anden bil, ført af en 43-årig mand, der kom fra modsatte retning og skulle svinge til venstre og svingede ind lige foran den 91-åriges bil. Der skete umiddelbart kun materiel skade ved sammenstødet.

Tirsdag kl. 15.29 skete der et færdselsuheld på Marselisborg Grønnevej, da en 68-årig mandlig bilist af ukendte årsager kørte ind i et træ, hvorefter bilen rullede rundt og landede på taget. Der skete umiddelbart kun mindre materiel skade ved uheldet.

Tirsdag kl. 16.30 skete der et færdselsuheld på Marselis Boulevard, hvor en parkeret bil, tilhørende en 23-årig mand, blev påkørt af en lastbil, der efterfølgende var kørt fra stedet. Der var kun sket mindre materiel skade ved sammenstødet.

**


Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.


På Spergelvangen i Randers NV begået tirsdag den 10/5 mellem kl. 08.00 og kl. 12.00 På Gartnervænget i Tranbjerg begået tirsdag den 10/5 kl. 14.00 På Valdemarsgade i Aarhus C begået mandag den 9/5 mellem kl. 10.00 og kl. 11.30

Kilde: Østjyllands Politi