Fire personer fra bandemiljøet idømt livstid for drab og drabsforsøg

onsdag 11. maj, kl. 19:41

Retten på Frederiksberg har her til aften afsagt dom i sagen, hvor en 22-årig mand blev skudt og dræbt på en parkeringsplads ved Åfløjen i Husum ved højlys dag den 8. april 2020. Fem dage forinden havde de fire dømte begået et drabsforsøg i Gadelandet i Husum.

De fire mænd i alderen 25 til 42 år blev den 27. april 2022 fundet skyldige i at have planlagt og udført drabet og drabsforsøget. Da drabet og drabsforsøget havde baggrund i den daværende bandekonflikt udmålte retten straffen for de fire mænd til fængsel på livstid, og den ene af de fire mænd, en iransk statsborger, blev desuden udvist af Danmark for bestandigt.

I sagen indgik adskillige samtaler fra den krypterede kommunikationstjeneste EncroChat, og retten fastslog, at disse samtaler var et tungtvejende bevis for domfældelserne.

Ud over de fire personer blev også en 26-årig mand dømt for besiddelse af flere skydevåben og for at have leveret nogle af våbnene til bandegrupperingen under bandekonflikten. Han blev idømt 10 års fængsel.


”Det er en tragisk sag, hvor en ung mand har mistet livet under en bandekonflikt, og sådanne drabssager straffes med fængsel på livstid. Samtidig sender dommen et klart signal om, at når man bliver dømt for at have deltaget i en bandekonflikt, så bliver man også straffet hårdt for sine handlinger,” siger anklager Casper Sørensen fra Københavns Politi.

De tiltalte ankede dommen på stedet.

Navneforbud for de dømte og forurettede blev opretholdt af byretten.

Til medier: For yderligere spørgsmål kontakt specialanklager anklager Casper Sørensen på tlf. 3061 2312

Kilde: Københavns Politi