Døgnrapport d. 22-06-2022

onsdag 22. jun, kl. 16:16

Midt. og Vestsjælland Politi uddrag af døgnrapporten den 22. juni 2022

Døgnets anmeldelser vedrørende: Indbrud i virksomhed/forretninger: Ingen
Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Kvandrupvej, Hvalsø
Hundige Bygade, Greve
Holmebækhuse, Herfølge
Tommestrupvej, Store-Heddinge
Gevninge Bygade, Gevninge
Sankt Mortensvej, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Tyveri fra køretøjer: Bøgebjergvej, Vig
Munkholmvej, Kirke-Såby (2 stk)
Arenavej, Holbæk
Rensdyrvej, Lille-Skensved
Grønlandsvej, Herfølge
Ulvevej, Havdrup

Fund af narko – Holbækvej, Roskilde Kl 10.10 var politiet i anden anledning på besøg på en adresse i Roskilde, da der opstod mistanke om, at der var stoffer på adressen. Og det viste sig at holde stik. Ved en ransagning af lejligheden blev der fundet 90 gram amfetamin, 110 ml GHB samt en smule MDMA og ketamin. En yngre mand på stedet blev sigtet for at være ejer af stoffterne.

Politi på udkig efter knallerter – Borup Kl 10.15 var politiet på besøg i Borup efter flere anmeldelser om knallertkørsel, der irriterede og skabte utryghed blandt de lokale beboere. Patruljen var i civil en tur omkring bycenteret, hovedgaden og skolen, men stødte på sin vej ikke på nogle knallerter.

Person i vandet – Roskilde Havn Kl 12.04 indgik der melding om, at en kvinde befandt sig i vandet ved lystbådehavnen i Roskilde. En helikopter fra Flyvevåbnet og brandvæsnets båd satte også kursen mod stedet, men inden de nåede frem, hoppede fire civile borgere på stedet ud i vandet for at svømme ud til kvinden, der befandt sig små 100 meter ude fra kysten. Samtidigt hoppede betjentene fra en politipatrulje også i en båd på stedet, for at hjælpe med redde personen op. Det blev dog to overfladedykkere fra brandvæsnet der til sidst fik hjulpet kvinden op på land igen, hvor hun blev kørt på sygehuset til videre behandling. Politiet vil gerne rose de borgere, der uden at tøve hoppede ud i vandet for at hjælpe med at redde kvinden ind.

Unge drenge med hash – Madvigs Plads, Nykøbing Sjælland Kl 12.59 var politiets narkohundeførere på fodpatrulje i Nykøbing Sjælland, da man fattede mistanke til to mindreårige drenge, virkede noget nervøse. Da politifolkene undersøgte drengenes bæltetasker fandt man i den ene taske en joint. På den baggrund tog politiet kontakt til forældrene og der bliver samtidigt udfærdiget en rapport til de sociale myndigheder.

Færdselsuheld – Tuse Næs Vej, Holbæk Kl 13.57 blev en 75-årig mand fra København på sin invalidescooter påkørt bagfra ved lav hastighed, da han skulle svinge til højre. En 63-årig kvindelig bilist fra Storkøbenhavn, der kom kørende bag scooteren, opdagede det for sent og ramte den 75-årige. Der skete dog ingen større skader ved uheldet og den 75-årige mand kunne nøjes med at blive behandlet i ambulancen.

Færdselsuheld – Ringstedvej, Køge Kl 16.59 skete der et færdselsuheld i krydset Vestre Ringvej og Ringstedvej. En personbil ført af en 29-årig kvinde fra Køge blev ramt bagfra en personbil ført af en 37-årig kvinde fra Ringsted. Begge kvinder slap fra uheldet uden større personskader og der skete kun mindre materiel skade. De nærmere undersøgelser skal nu vise, hvorfor de to biler stødte sammen.

Kanonslag på havnen – Vestre Havneplads, Kalundborg Kl 18.15 fik politiet melding om, at der blev kastet med kanonslag på havnen i Kalundborg. En patrulje blev sendt til stedet og traf en 15-20 unge mennesker. Det var ikke muligt at identificere, hvem der havde tændt kanonslagene, så alle de unge blev formanet om at opføre sig ordentligt og sendt væk fra stedet.

Vanvidskørsel – Servicevej, Køge Kl 18.45 blev en 41-årig rumænsk mand i en dansk varevogn standset på mistanke om spirituskørsel. En alkometertest bekræftede, at manden havde en promille på et stykke over 2. Dermed er det at betragte som vanvidskørsel og varevognen blev derfor beslaglagt med henblik på at blive konfiskeret. Den 41-årige blev anbragt i arresten natten over og vil i løbet af onsdagen blive fremstillet i grundlovsforhør.

Hashrygning – Korsevænget, Ringsted Kl 19.35 var politiet tilstede ved en spejderhytte, hvor flere unge havde taget ophold. Da politifolkene kom frem, kunne de se, at de unge netop var ved at gøre en joint klar. Ved visitation af de fem unge, fandt man på den ene en digitalvægt, 82 pølsemandsposer og knap 18 gram hash i en taske. Den 18-årige mand nægtede at hashen var hans men blev sigtet for forholdet.

Droneflyvning – Hastrupvej, Roskilde Kl 19.51 fik politiet anmeldelse om, at der fløj en drone rundt i 8-9 meters højde indenfor den zone nær lufthavnen i Roskilde, hvor droneflyvning er forbudt. Som følge af det, var flytrafikken til og fra lufthavnen blevet standset. Patruljen, der blev sendt til stedet, fik kontakt til en 51-årig mand fra Nordsjælland, der erkendte at have fløjet med dronen og derfor blev sigtet for forholdet.
Påvirket bilist – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Kl 01.00 bemærkede en patrulje en mand, der lå og sov i sin bil på tilkørslen til motorvejen. Manden virkede påvirket og da patruljen undersøgte bilen, fandt man godt 4 gram hash og en flaske med hvad der kan være GHB. Den 26-årige mand fra Nordjylland havde desuden ikke kørekort. Manden blev taget med på sygehuset for at få udtaget en blodprøve og blev sigtet for at have ført køretøjet i narkopåvirket tilstand.

Indbrudstyv uden lys – Sankt Mortens Vej, Roskilde Kl 03.40 standsede en hundepatrulje en 23-årig mand, der kom cyklende uden at have lys på cyklen og samtidigt kørte over for rødt. Det skulle dog hurtigt vise sig, at manden havde større problemer end det. For bag på cyklen havde han udendørs PH-lampe, som efter alt at dømme netop var blevet stjålet på en adresse i nærheden. Manden er i forvejen kendt for berigelseskriminalitet. Han tilbringer natten i politiets varetægt og bliver så løsladt efter endt afhøring. Efterforskningen skal nu vise, om han kan sættes i forbindelse med andre tyverier.



Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi