Døgnrapport d. 22-06-2022

onsdag 22. jun, kl. 22:13

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapport 21.-22. juni 2022

Forsøg på tyveri fra minibusser, Gilleleje Klokken 07.12 blev det anmeldt, at en ukendt gerningsperson mellem mandag klokken 19.00 og tirsdag klokken 06.00 havde forsøgt at opbryde låsen i en af dørene på en minibus, der holdt parkeret på Nellebakken. Dette lykkedes dog ikke, og der blev derfor ikke umiddelbart foretaget indstigning i køretøjet og dermed ej heller stjålet noget derfra. I samme tidsrum blev ruden knust i en anden minibus, som holdt parkeret samme sted. Ej heller her var der umiddelbart foretaget indstigning. Grundet sammenfald i gerningstidsrum og –sted formodes det, at der er tale om samme gerningsperson til de to hændelser.

Tyveri af gravemaskine, Helsinge Klokken 07.25 indløb der anmeldelse om, at en gravemaskine var blevet stjålet fra Skovgårdsvej, hvor den havde holdt parkeret mellem mandag klokken 16.00 og tirsdag klokken 07.00. Den blev efterfølgende fundet i Græsted.

Kørsel uden førerret, Fredensborg En 34-årig udenlandsk mandlig bilist blev klokken 10.00 standset af en patrulje på Helsingørsvej ved Kong Christians Alle. Her blev han bedt om at fremvise et gyldigt kørekort, hvilket han dog ikke kunne efterkomme, idet han ikke havde erhvervet sig et sådant. Han blev derfor sigtet for at køre bil på trods af dette.

Uro og uorden, Gentofte Klokken 10.05 blev det anmeldt, at en mand med sin adfærd skabte uro på biblioteket på Smakkegårdsvej. En patrulje kørte til stedet, hvor manden, en 32-årig fra Gentofte, blev bortvist fra stedet.

Sigtet for besiddelse af stoffer, Helsingør En 56-årig mand fra Virum blev klokken 10.44 truffet af en patrulje på Færgevej. Her blev han fundet i besiddelse af en mindre mængde hash, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Tyveri af pung, Skibby En 79-årig mand fra Skibby anmeldte klokken 11.49, at han omkring en halv time tidligere havde fået stjålet sin pung. Han havde på gerningstidspunktet befundet sig i Aldi på Hovedgaden, hvor en fremmed mand havde taget fat i den 79-åriges trøje og derefter var løbet med pungen, som han havde samtidig havde fået fat på i den 79-årigs lomme. Gerningspersonen beskrives som: mand, mørk i huden. Iført mørkt tøj.

Tyveri af mobiltelefon, Holte En 86-årig kvinde fra Holte anmeldte klokken 12.00, at hun tidligere på dagen havde fået stjålet sin mobiltelefon. Kvinden havde gået fra ”Pigekvarteret” til Holte Midtpunkt mellem klokken 10.00 og 11.00, og nogle fremmede personer havde her spurgt hende om vej. Hun opdagede efterfølgende, at hendes mobiltelefon var blevet stjålet fra hendes taske eller lomme, og hun havde mistanke om, at den var blevet stjålet, mens hun hjalp personerne med at finde vej. Der foreligger på tidspunktet for døgnrapportens udgivelse endnu ingen oplysninger om signalement på personerne, der spurgte kvinden om hjælp.

Besiddelse af hash, Hillerød Klokken 12.20 traf en patrulje to personer på Søstien. Her blev den ene, en 30-årig kvinde uden kendt adresse, fundet i besiddelse af en moderat mængde hash, og hun blev derfor sigtet for overtrædelse af lovgivningen om euforiserende stoffer.

Butikstyveri, Kgs. Lyngby Det blev klokken 12.40 anmeldt, at en udenlandsk mand blev tilbageholdt i Lyngby Storcenter, idet han havde stjålet varer fra en af butikkerne. En patrulje kørte til stedet, hvor manden, som var 44 år, blev anholdt og sigtet for butikstyveri.

Færdselsuheld, Dronningmølle På Villingebæk Strandvej skete der klokken 13.01 et færdselsuheld, da en 75-årig mandlig bilist fra Helsinge påkørte en 48-årig kvinde uden kendt adresse, som gik med en klapvogn, hvori der sad en 1-årig pige. Grundet alvorlig personskade blev kvinden fløjet med helikopter til behandling på hospitalet, mens pigen blev kørt til hospitalet med ambulance grundet lettere tilskadekomst. Bilisten blev efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven.


Tyveri fra taske, Farum En 76-årig kvide fra Farum anmeldte klokken 13.15, at hun havde fået stjålet sin pung, da hun handlede i Lidl på Farum Bytorv tidligere på dagen. Kvinden havde befundet sig i butikken mellem klokken 11.45 og 12.30 og havde under indkøbsturen haft sin taske i et net, som stod i en indkøbskurv. Da kvinden skulle betale for sine varer ved kassen, opdagede hun, at hendes pung var blevet stjålet fra tasken.


Bilrude knust, Helsingør Klokken 14.19 indløb der anmeldelse om, at en ukendt gerningsperson mellem mandag klokken 16.00 og tirsdag klokken 08.15 havde knust ruden i en personbil, som holdt parkeret på Sct. Olai Gade. Der var ikke umiddelbart stjålet noget fra køretøjet.


Tyveri fra personbil, Humlebæk Mellem klokken 12.30 og 14.15 blev runden knust i en personbil, som holdt parkeret på Humlebæk Strandvej. Fra bilen blev der stjålet nøgler, en taske samt en jakke.


Anmeldelse om brand, Gentofte Klokken 14.44 indløb der anmeldelse om brand på loftet i en bygning med lejligheder på Kildegårds Plads. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor beboerne i opgangen blev evakueret. Det kunne konstateres, at der var røgudvikling på loftet, men ikke umiddelbart nogen flammer. Brandvæsnet sørgede for at standse røgudviklingen, som formodes at stamme fra et el-skab. Der skete ikke umiddelbart nogen personskade i forbindelse med episoden.


Kørsel i påvirket tilstand, Holte En 66-årig kvindelig bilist fra Hellerup blev klokken 14.59 standset af en patrulje på Kongevejen nær Holte Stationsvej. Her blev hun anholdt og sigtet for spirituskørsel, idet hun formentlig havde kørt bil med en promille over det tilladte. Der venter nu svar på en blodprøve, som præcist skal fastslå kvindens eventuelle promillegrad.


Færdselsuheld, Skibby Klokken 15.28 skete der et solofærdselsuheld, da en 48-årig mandlig bilist fra Skibby kørte ad Bygaden i sydlig retning og her af ukendte årsager påkørte et stengærde. Der skete ikke umiddelbart større personskade, men bilisten blev for en sikkerheds skyld kørt med ambulance til tjek på hospitalet.


Færdselsuheld, Gentofte En 69-årig mandlig bilist fra Gentofte kørte klokken 15.31 ad Soløsevej i vestlig retning, hvor han i krydset ved Ermelundsvej drejede til højre. I den forbindelse påkørte han en 27-årig kvindelig cyklist fra København, som kørte ad Ermelundsvej i nordlig retning.
Der skete ikke umiddelbart større personskade i forbindelse med uheldet, men en ambulance blev for en sikkerheds skyld sendt til stedet for at tilse parterne. Den 69-årige bilist blev efterfølgende sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt.


Færdselsuheld, Helsingør PÅ H.P. Christensens Vej skete der klokken 15.32 et færdselsuheld mellem en 56-årig kvindelig bilist fra Helsingør og en 18-årig mandlig bilist fra Helsingør. En patrulje kørte til stedet, hvor den 56-årige kvinde blev sigtet for ikke at have overholdt sin vigepligt. Der skete ikke umiddelbart nogen personskade i forbindelse med uheldet.


Kvinde narret af tæppesælger, Skibby En 64-årig kvinde anmeldte klokken 16.37, at hun havde købt et tæppe i den tro, at det var lavet af silke men, at det ved nærmere eftersyn viste sig at være af plastik. Tæppesælgeren beskrives som en mand af mellemøstligt udseende, 50-55 år, 175 cm, almindelig af bygning med kort sort hår. Han var iført mørkeblå eller sort jakke, mørk skjorte, mørke bukser, brunt bælte og sorte sko. Manden kontaktede kvinden mellem klokken 11.00 og 11.45 på hendes bopæl i Nordmandshusene.


Mand kravlede ind ad vindue, Kgs. Lyngby En årvågen borger ringede klokken 17.12 til politiet og fortalte, at hun netop havde set en mand kravle ind ad et vindue på Lyngby Hovedgade og skynde sig at lukke vinduet til. En patrulje blev sendt til adressen og kunne konstatere, at der var tale om et legalt forhold.


Taget for butikstyveri, Kgs. Lyngby To udenlandske mænd på henholdsvis 22 og 23 år blev omkring klokken 17.30 anholdt og sigtet for butikstyveri i Normal i Lyngby Storcenter, hvor de havde stjålet et større antal børstehoveder til elektriske tandbørster. Mændene blev taget med til nærmere afhøring på politigården og det skal derudover vurderes, om de skal fremstilles i grundlovsforhør.


Kørte uden kørekort, Humlebæk En 19-årig mand fra Nivå blev tirsdag klokken 17.50 sigtet for at køre uden førerret. Manden blev standset på Baunebjergvej.


Stjal paller, Helsingør Klokken 19.24 kom en anmeldelse om, at flere personer var i færd med at stjæle paller fra en ejendom på H P Christensens Vej. En patrulje kørte til stedet, men gerningspersonerne var forsvundet fra området.


Mand sigtet for narkokørsel, Ålsgårde En 31-årig mand fra Humlebæk blev klokken 19.49 standset, da han kom kørende ad Holmenevej. Her viste det sig, at han var påvirket af kokain. Manden blev sigtet for narkokørsel og taget med på hospitalet, hvor han fik udtaget en blodprøve, som skal klarlægge de nærmere omstændigheder omkring sagen.


Sigtet for salg af hash, Hillerød Tirsdag aften klokken 20.15 blev en 26-årig mand fra Hillerød siget for at sælge hash. Manden blev truffet på P. Mogensensvej, hvor også en 19-årig mand fra Helsinge blev sigtet for at være i besiddelse af en mindre mængde hash, som han netop havde købt af den 26-årige.


41-årig mand sigtet for røveri, Helsingør En 41-årig udenlandsk mand blev klokken 21.03 anholdt og sigtet for røveri. Ifølge anmeldelsen havde manden truet personalet i Kvickly på Stjernegade, da han var blevet nægtet adgang til forretningen. Herefter gik han ind og tog en flaske spiritus, hvorefter han forlod stedet. Manden fremstilles i grundlovsforhør klokken 13 ved Retten i Helsingør.


Unge blev bedt om at skrue ned, Espergærde Klokken 21.31 kontaktede en borger politiet for at anmelde, at nogle unge spillede høj musik til ulempe for de omkringboende ved Strandvejen. En patrulje kørte til stedet og traf de unge, som blev bedt om at skrue ned for musikken.


Sigtet for spirituskørsel, Stenløse En 21-årig mand fra Stenløse blev klokken 22.38 tirsdag aften sigtet for spirituskørsel. Den 21-årige blev standset ved Egedal Centret.


Bekymring for unge, Helsingør En borger kontaktede klokken 22.41 tirsdag aften politiet og udtrykte bekymring for en gruppe unge, som opholdt sig på en sejlbåd på sydmolen i Helsingør Lystbådehavn. De unge var ifølge borgeren temmelig påvirkede af enten alkohol eller euforiserende stoffer og borgeren var bekymret for, at de ikke kunne tage vare på sig til. Desuden var to unge kvinder ude på et paddleboard i havnen uden redningsvest. En patrulje kørte til stedet, men det lykkedes ikke at finde de unge mennesker.


Truede ung mand, Frederikssund En ellers hyggelig aften endte med trusler, da en 20-årig mand og nogle venner klokken 22.35 sad i et grønt område ved Falkenborg og grillede og hørte musik. Her råbte en anden mand, at den 20-årige skulle skrue ned. Kort efter kom den pågældende mand ned til den 20-årige og hans venner og tog ham i kraven, ligesom han truede den 20-årige med en kniv. Herefter forsvandt han fra stedet. Gerningsmanden beskrives som dansk af udseende, 25-26 år, 170 cm høj, kraftig af bygning, fuldskæg og iført en kasket, grøn hættetrøje og grå shorts. Flere patruljer blev sendt til stedet, men det lykkedes ikke at finde gerningsmanden.


Musik til ulempe, Virum En patrulje kørte klokken 22.56 til Kronebakken efter en anmeldelse om musik til ulempe og sørgede for, at forholdet blev reguleret og der blev skruet ned for musikken.


Soundbox skiftet ud med mindre anlæg, Hellerup Deltagerne ved havefest på Brodersens Allé blev klokken 01.07 natten til onsdag vejledt om at slukke for soundboxen og skifte den ud med et mindre musikanlæg, som ikke spillede ligeså højt, da beboerne i området blev generet af den høje musik fra stedet.


Brand i bolig, Frederiksværk Klokken 01.39 kom en anmeldelse om, at der var brand i en bolig på Rønnevej. Politi og brandvæsen kørte til stedet, hvor brandvæsenet nogle timer senere havde fået slukket ilden. Der er ingen meldinger om personskade og politiets brandteknikere skal nu undersøge stedet nærmere i forsøg på at klarlægge brandårsagen.


Sigtet for spirituskørsel, Gentofte En 20-årig mand fra Gentofte blev klokken 01.25 standset på Adolphsvej, hvor han blev sigtet for spirituskørsel.


Indlod sig i slagsmål, Hillerød Klokken 01.54 blev det anmeldt, at flere personer havde indladt sig i slagsmål på Café Rosen på Søndre Jernbanevej.


Indbrud i telebutik, Helsingør Klokken 02.34 knuste flere personer en rude til Yousee i Stjernegade og stjal flere mobiltelefoner, hvorefter de kørte fra stedet. Der er ingen signalementer eller andre oplysninger om gerningspersonerne.



Kilde: Nordsjællands Politi