Status efter fodboldkampen mellem Brøndby IF og FC Basel

torsdag 04. aug, kl. 21:57

Status torsdag den 4. august klokken 23.50:

Politiindsatsen ved UEFA Europa Conference League fodboldkampen mellem Brøndby IF og schweiziske FC Basel 1893 torsdag aften klokken 20.30 på Brøndby Stadion blev varetaget af Københavns Vestegns Politi i tæt samarbejde med Københavns Politi og bistået af de sjællandske politikredse, Fyns Politi samt enkelte repræsentanter fra schweizisk politi.

Før kampen besøgte en større gruppe schweiziske fans København. Stemningen og dialogen med politiet var god. Politiet fulgte dem i et særtog til Glostrup Station og til fods videre til Brøndby Stadion.

Før kampen led tre stewards fra stadion overlast, så to måtte på skadestuen, fordi en gruppering med hjemmebanefans angiveligt lavede en form for stormløb – dvs. trængte sig ind med magt – via den indgang, hvor stewarderne arbejdede, en af dem som frivillig.
Københavns Vestegns Politi undersøger nu sagen som en mulig voldsepisode og hører gerne fra vidner, som kan bidrage med oplysninger om hændelsen, der fandt sted klokken 19.12 ved en indgang i fanzonen ved Sydsiden.
Københavns Vestegns Politi kan kontaktes på telefon 4386 1448.

Politiet indførte skærpet strafzone For at hindre vold, hærværk og uroligheder og skabe tryghed for områdets beboere samt fredelige familier og tilskuere til kampen, indførte Københavns Vestegns Politi en skærpet strafzone på og omkring stadion fra torsdag klokken 10 til fredag morgen klokken 04.

I en skærpet strafzone kan straffen for visse typer af kriminalitet forhøjes med op til det dobbelte i medfør af straffelovens 81c.

En sigtet med narko på stadion Foreløbig har Københavns Vestegns Politi rejst en sigtelse inde i den skærpede strafzone, idet en mand i 40’erne fra København blev fundet i besiddelse af cirka et gram kokain på stadion.

Nu skal anklagemyndigheden foretage en konkret juridisk vurdering af sagen herunder spørgsmålet om strafpåstand og eventuel strafforhøjelse, og siden bliver det i sidste ende op til domstolen at afgøre sagen.

”Vi har ikke haft konfrontationer eller uroligheder, og det vil jeg gerne kvittere for til de over 14.000 tilskuere, som kom til kampen,” siger vicepolitiinspektør Kim Erik Hansen, Københavns Vestegns Politi.

Relateret nyhed Politiet indfører skærpet strafzone omkring Brøndby Stadion (03-08-2022)

Kilde: Københavns Vestegns Politi