Døgnrapport d. 20-09-2022

tirsdag 20. sep, kl. 19:44

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 20. september 2022.

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Ingen
Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Grønnehavestræde, Nykøbing Sj.
Nørremarksvej, Hønsinge, Vig (forsøg)
Dunhammervej, Roskilde
Nyvangsvej, Kalundborg
Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen
Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen
Tyveri fra køretøjer: Holsts Have, Nykøbing Sj.
Strøhusvej, Greve

Lov om euforiserende stoffer – Bagstræde, Holbæk Kl. 12.30 var politiet på fodpatrulje i Apotekerhaven og fik i den forbindelse kontakt til to mænd, der virkede påvirkede af narkotika. Der var tale om to mænd på 22 år fra hhv. Nykøbing Sj. og Regstrup, som begge blev kontrolleret nærmere.

Den 22-årige fra Regstrup blev fundet i besiddelse af knap 68 gram hash, 6,6 gram kokain, en digitalvægt og nogle kontanter, hvorfor han blev anholdt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer.

Ved en efterfølgende ransagning af hans bopæl fandt politiet yderligere et gram hash, pølsemandsposer samt et muligt narkoregnskab, så samlet anså politiet sagen mod den 22-årige som besiddelse af stofferne med henblik på videresalg. De ulovlige effekter blev beslaglagt som bevis i sagen, som han vil høre nærmere om, når den skal afgøres.

Den 22-årige fra Nykøbing Sj. blev ikke fundet i besiddelse af noget ulovligt, som gav anledning til yderligere fra politiet side.
Kørsel i frakendelsestiden mv. – Fredensvej, Benløse, Ringsted Kl. 12.55 bemærkede færdselspolitiet en personbil blive ført ad Fredensvej frem mod krydset ved Roskildevej af en mand, der ikke anvende sikkerhedsselen under kørslen.

Der var tale om en 21-årig fra Roskilde, der ud over sigtelsen for den manglende brug af sikkerhedsselen fik endnu en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven. Det viste sig nemlig, at han var frakendt kørekortet og derfor ikke måtte være fører af personbilen. Den 21-årige kan nu forvente at høre nærmere fra politiet i anledning af sigtelserne.
Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand Kl. 15.48 var tre bilister stødt sammen på Køge Bugt Motorvejen ved Solrød Strand, men ingen var kommet til skade.

To patruljer sørgede for at afspærre uheldsstedet, idet de involverede køretøjer holdt i de to spor længst mod højre, indtil en skiltevogn overtog opgaven.

Kl. ca. 16.15 var et bugseringskøretøj fremme, så de havarerede biler kunne fjernes fra uheldsstedet. Politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet.
Færdselsuheld – Flægkær, Gislinge – Holbæk Kl. 18.04 fik politiet en anmeldelse om, at en bilist under kørsel ad Flægkær i nordvestlig retning havde påkørt en jernbanebom, der var nede, og fortsat kørslen efterfølgende uden at standse.

Politiet fik efterfølgende kontakt til bilisten på et værksted i Gislinge, idet personbil havde fået ødelagt frontruden som følge af påkørslen. Bilen var ført af en 81-årig mand fra Gislinge, som var uskadt, men dog lidt chokeret efter påkørslen af jernbanebommen, som han ikke havde set på grund af en lavtstående sol.

Jernbanebommen var gået i stykker, så politiet underrettede Bane Danmark om påkørslen, hvilket ville medføre ekstra forsigtighed og nedsat fart for de tog, der skulle passere Flægkær. Politiet registrerede omstændighederne og skadevolderen i forbindelse med påkørslen af jernbanebommen.
Lov om euforiserende stoffer – Tølløse – Holbæk Kl. 19.40 henvendte medarbejdere fra forebyggelsesafdelingen sig på en bestemt adresse i et rækkehusområde i den østlige del af Tølløse by. Årsagen var en henvendelse til politiet om utryghedsskabende aktiviteter, der måske havde sit udspring i den pågældende adresse.

Ved henvendelsen kunne politiet straks efter en mands åbning af døren konstatere, at der kom en kraftig lugt af hash fra stedet.

Manden blev identificeret som en 26-årig mand fra København S, der erkendte at have røget hash lige inden politiets ankomst. Den oplysning gav politiet anledning til at undersøge adressen nærmere, hvorefter politiet ved en ransagning fandt ca. 57 gram hash, to gram skunk og 0,8 gram ketamin. Den 26-årige erkendte at have røget lidt af hashen, men nægtede besiddelse af de fundne og ulovlige effekter, der blev beslaglagt i forbindelse med en sigtelse for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer. Han vil derfor høre nærmere fra politiet, når sagen skal afgøres.
Narkokørsel – Greve Centervej, Greve Kl. 20.36 anholdt og sigtede politiet en 39-årig mand fra Karlslunde for at kørsel i narkotikapåvirket tilstand i en personbil. Han blev løsladt efter udtagelse af en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer.
Spiritus-/narkokørsel – Roskildevej, Holbæk Kl. 02.00 kontrollerede politiet en bilist, der kørte rundt på tankarealet ved en tankstation i Holbæk. Personbilen blev ført af en 39-årig mand fra Veksø Sj., som efter både alkometer- og narkometertest blev påvirket af både alkohol og formentlig også kokain under kørslen.

Den 39-årige blev derfor sigtet for de to overtrædelser af færdselsloven og fik i forbindelse med en kortvarig anholdelse udtaget blodprøver til nærmere undersøgelse for både alkohol og euforiserende stoffer. Han vil høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringerne foreligger.
Narkokørsel – Stensbjergvej, Køge Kl. 02.09 standsede politiet en personbil med tre personer i med henblik på en rutinemæssig kontrol af føreren og køretøjet. Der var to mænd og en kvinde i bilen, som blev ført af en 20-årig mand fra Sorø.

Politiet kunne mistænke føreren for at være påvirket af narkotika under kørslen, hvorfor han blev sigtet for narkokørsel og i forbindelse med en kortvarig anholdelse fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for euforiserende stoffer. Den 20-årige vil derfor høre nærmere fra politiet, når analyseerklæringen foreligger. De to øvrige i bilen blev ikke mistænkt for noget ulovligt.
Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge Kl. 06.27 rykkede ambulancepersonale og politiet ud til et sammenstød i det nordgående spor, idet fire bilister var stødt sammen.
Det viste sig, at en 37-årig mand fra Holmegaard for sent opdagede, at de forankørende var bremset op i den tætte morgentrafik. Han påkørte derfor bagenden af den forankørende bil, men dette sammenstød medførte, at den påkørte bil blev skubbet frem i den næste bil, der så blev skubbet frem i den fjerde bil.

Ambulancepersonalet indbragte den 37-årige og den påkørte bilist til kontrol på skadestuen, mens de to øvrige parter var sluppet med chokket.
Uheldsstedet blev afspærret, og bugseringskøretøjer sørgede for borttransport af den 37-åriges og den påkørte bil, mens de to øvrige bilister selv kunne køre fra stedet.
Politiet registrerede parterne og omstændighederne ved uheldet, idet ingen var kommet til skade.
Brandundersøgelse – Eskebjergvej, Føllenslev – Kalundborg Kl. 06.34 rykkede brandvæsnet og politiet ud til ildebrand på en formentlig nedlagt landejendom.
Der var ildebrand i stuehuset og uden nærliggende risiko for, at branden ville brede sig til øvrige bygninger på stedet. Der var ingen hjemme, og der var heller ingen dyr til stede på ejendommen.

Branden havde godt fat i stuehuset, så brandvæsnet vurderede i forbindelse med branden, at en gavl og to skorstene skulle nedrives under kontrollerede forhold på grund af fare for sammenstyrtning efter de materielle skader, som branden har forvoldt.
Brandslukningen blev afsluttet i løbet af formiddagen, og politiet skal nu have undersøgt brandstedet nærmere i et forsøg på at finde årsagen til brandens opståen.
OPFØLGNING Varetægtsfængsling – Vanvidskørsel / færdselsuheld – Skovvejen, Svebølle To unge mænd på 17 og 18 år blev mandag varetægtsfængslet foreløbigt til den 11. oktober 2022, efter at de begge var blevet fremstillet i et grundlovsforhør i Retten i Holbæk.

Den 18-årige havde søndag kl. 11.38 på Skovvejen i Svebølle i en stjålet bil været impliceret i et frontalt sammenstød med en modkørende personbil, hvorved en 60-årig kvinde omkom, og en 69-årig mand kom alvorligt til skade.

Forinden færdselsuheldet kunne han mistænkes for at have kørt vanvidskørsel ad Skovvejen sammen med den 17-årige, der også kørte i en stjålet bil. Den 17-årige blev senere om søndagen anholdt som fører af den stjålne bil i Køge Bugt-området.

Begge blev i grundlovsforhøret sigtet for vanvidskørsel i de stjålne biler samt for at være årsag til kvindens død og de alvorlige skader på manden i forbindelse med færdselsuheldet.

Retsmødet blev afholdt for lukkede døre af hensyn til den fortsatte efterforskning i sagen, ligesom retten afsagde kendelse om navneforbud for de to unge mænd.

Begge tog betænkningstid med hensyn til eventuel kære af kendelsen om varetægtsfængslingen.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi