Døgnrapport d. 23-11-2022

onsdag 23. nov, kl. 14:05

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 23. november 2022

Døgnets anmeldelser vedrørende:
Indbrud i virksomhed/forretninger: Københavnsvej, Roskilde

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Årøjel, Greve
Strandstien, Greve
Stjernedalen, Holbæk
Morbærhegnet, Greve
Sønderholmsvej, Karlslunde
Nørre Alle, Kalundborg

Indbrud i fritids-/sommerhus: Fyrrehegnet, Store-Fuglede
Grøndalsvænge, Rørvig

Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen

Tyveri fra køretøjer: Jernbanegade, Køge

Narkokørsel – Bonderupvej, Store-Merløse – Holbæk Kl. 08.45 blev en 48-årig kvinde fra Store-Merløse anholdt og sigtet for narkokørsel, da hun kom kørende ad Bonderupvej i nordvestlig retning. Kvinden fik udtaget en blodprøve, hvorefter hun blev løsladt. Sagen afgøres på et senere tidspunkt, når resultatet af blodprøven kommer politiet i hænde.

Brand i lejlighed – Stenkær, Roskilde Kl. 09.38 ringede en borger 112 og anmeldte, at der var brand i en lejlighed. Politiet og brandvæsnet kom frem til stedet og fik slukket ilden, som ikke havde spredt sig til andre lejligheder. Der var ingen hjemme i lejligheden. Brandefterforskere skal nu undersøge stedet for at kortlægge, hvordan branden opstod. Politiet optog rapport om sagen.

Døveindsamler stak af med pengeseddel – Skovvej, Havdrup – Solrød Kl. 11.10 anmeldte en 73-årig mand fra Havdrup, at han ved en dagligvareforretning var kommet i kontakt med en udenlandsk kvinde, som samlede ind til døve. Den 73-årige ville gerne give kvinden 100 kr. men havde kun en 200 kronerseddel, som han gav til kvinden, som sagde, at hun ville gå ind i dagligvareforretningen og veksle sedlen til to 100 kronersedler. Kvinden kom dog ikke tilbage, og den 73-årige havde søgt efter hende inde i butikken uden at finde hende. Kort tid efter traf den 73-årige en mand på stedet, som også samlede ind til døve. Den 73-årige tog kontakt til manden, som skyndte sig ind i en bil og kørte fra stedet. Politiet vil gerne i kontakt med de påståede indsamlere, som beskrives som:

A: Mand, sydeuropæisk af udseende, 35-40 år, 165 cm høj, kraftig af bygning, mørk i huden, kort sort hår, talte på et ukendt sprog. Iført sort blazerjakke og mørke bukser. Medbragte indsamlingspapirer.

B: Kvinde, sydeuropæisk af udseende, 30-35 år, 170 cm høj, kraftig af bygning, mørk i huden, sort mellemlangt hår og talte et ukendt sprog. Iført: Sort termojakke, mørke bukser og medbragte indsamlingspapirer.

Politiet vil gerne advare borgerne mod personer som tager kontakt uden for dagvarevareforretninger og beder om kontakter til indsamlinger til fx døve personer. Det er ikke usædvanligt, at svindlere bruger godgørenhed og indsamling som påskud til at snyde andre. Hvis du er i tvivl, så bed om at se legitimation på indsamleren og udvis sund skepsis over for indsamlinger hvor det fx udelukkende er muligt at donere kontanter. Er du i tvivl, om det er en svindler eller en reel indsamler, du står over for, så foretag evt. et kontrolopkald til organisationen, som vedkommende samler ind til.

Aggressiv mand skabte uro i center – Centervej, Høng Kl. 13.25 indløb en anmeldelse fra en 63-årig kvinde om, at en mand skabte uro i et center, hvor han stjal flere effekter fra flere butikker og blev meget aggressiv, når han blev kontaktet af andre personer i centret. Anmelderen fulgte efter den voldsomme mand på afstand og kunne derfor guide politiet om, hvor de kunne finde ham Politiet kom frem til stedet, hvor de hurtigt fik kontakt til den utryghedsskabende mand, som viste sig at være en 45-årig uligevægtig mand fra Nordsjælland. Manden blev visiteret, og politiet beslaglagde tyvekosterne med henblik på udlevering til rette ejer. Manden lod sig efterfølgende indlægge til undersøgelse og behandling i anledning af hans sindstilstand.

Voldsom butikstyv blev hentet af politiet – Stationscentret, Roskilde Kl. 14.48 tilbageholdt en butikskontrollandet en 15-årig pige, som havde passerede sidste betalingsmulighed uden at betale for noget kosmetik. Butikskontrollanten bad pigen følge med, hvilket hun ikke ønskede. Pigen slog og sparkede derfor først butikskontrollanten og efterfølgende sparkede hun en anden ansat over benet, hvorved tyveriet er at sidestille med et røveri. Politiet kom hurtigt frem til stedet og tilbageholdt pigen og tog hende med på politistationen. Pigens pårørende blev underrettet om episoden og kom frem til politistationen for at overvære afhøringen af den 15-årige, som er sigtet for røveri. Den 15-årige fik efterfølgende lov at gå og kan forvente at høre nærmere fra politiet, når sagen er afgjort.

Tre biler kørt sammen på grund af kø – Sandmarksbo, Køge Kl. 16.16 var tre biler involveret i et trafikuheld, da den ene bilist grundet kø bremsede ned, hvilket fik den bagvedkørende til at påkørte bilisten. Endnu en bilist, som kom kørende bagfra, påkørte den bagerste af de to bilister. Politiet og en ambulance kom frem til stedet, hvor to børn, som befandt sig i den ene bil, blev tilset af en ambulanceredder. De havde fået overfladiske skrammer. Politi optog rapport i sagen.

Uro – Æblehaven, Roskilde Kl 20.04 blev det anmeldt, at en gruppe unge mennesker kastede med fyrværkeri til stor gene for de øvrige beboere i området. En patrulje kørte frem til stedet, men kunne ikke se nogle unge eller noget fyrværkeri.

Påvirket bilist – Søstrupvej, Holbæk Kl 20.04 standsede politiet en 25-årig mand fra den københavnske vestegn som fører af en personbil, da der var mistanke om, at han var påvirket af euforiserende stoffer. Det erkendte manden da også. Desuden viste det sig, at han ikke havde kørekort. Manden blev derfor anholdt og taget med til udtagning af blodprøve.

Kokain i lommen – Jernbanepladsen, Holbæk Kl 22.57 tog politiet kontakt til en 31-årig mand fra Odsherred, der under visitationen viste sig at være i besiddelse af 0,5 gram kokain. Manden kan nu se frem til at høre nærmere fra politiet.

Kokain i lommen – Holbækvej, Roskilde Kl 01.57 standsede politiet en personbil ført af en 22-årig mand fra Roskilde. I bilen var også en 23-årig mand fra Roskilde, der viste sig at have 0,5 gram kokain på sig. En 19-årig passager havde ikke sikkerhedssele på og blev sigtet for det. Han ville ikke umiddelbart lade sig visitere, så han blev anholdt og taget med på politistationen til nærmere undersøgelse, men løsladt kort efter.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi