Døgnrapport d. 23-11-2022

torsdag 24. nov, kl. 01:58

Nordsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten 22.-23. november 2022

Indbrud i arbejdsskur/kontorvogn og lign., Helsingør På Agnetevej var der i weekenden indbrud i et materialeskur, som var placeret bag et højt plankeværk m gitterlåge. En hængelås var skåret op, og der var stjålet haveredskaber og værktøj.

Spirituskørsel, Hillerød. Tirsdag morgen kl. 9.24 blev en svensk indregistreret bil stoppet på Amtsvejen mod øst. Det viste sig, at billisten var påvirket i en sådan grad at promillen oversteg den tilladte grænse.

Tyveri fra lastbil/varebil, Hillerød På Kastanievej var der natten til tirsdag indbrud i en Ford Transit, hvor der var skåret et hul på 3 centimeter i diameter i skydedøren i passagersiden. Fra bilen blev der stjålet tømreværktøj afmærket Makita.

Tyveri, tricktyveri på gadeplan, Egedal. I et supermarked på Rådhus Alle havde en kunde købt varer for kr. 50 kr. Vedkommende betalte med en 1000 kr. seddel og fik 950 kr. retur. Hun ville have byttepengene retur i Euro. Da dette ikke kunne lade sig gøre ville hun have sin 1000 kr. seddel retur. Hun gav de udleverede kr. 950 kr. tilbage til kassemedarbejderen og fik sin 1000 kr. seddel tilbage. Efterfølgende opdagede man en kasse difference på kr. 500 kr. På overvågningen kunne man tydeligt se, at hun gemte 500 kr. i sin hånd.

Butikstyveri, Hillerød Bilka i Slotsarkaderne tilbageholdte kl. 13.30 en 15-årig butikstyv, som ved visitation blev fundet i besiddelse af tre energidrik til en værdi af 57 kr. Sigtede erkender forholdet, og værge samt kommunen blev underrettet.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Rudersdal Ved 17.10 tiden tirsdag eftermiddag bemærkede en gående patrulje i området ved Stationsvej ved Birkerød Bibliotek en større gruppe unge, der stod under i parkeringskælderen ved Birkerød Bibliotek, hvorfra der lugtede kraftigt af hash. Sigtede blev observeret med en joint i venstre hånd, som han smed, da politiet henvendte sig til gruppen. Vedkommende blev sigtet for lov om euforiserende stoffer, og visiteret uden yderligere fund. Sigtede erkendte forholdet og underskrev konfiskationserklæring. Værge kontaktet telefonisk. Social Døgnvagt ved Rudersdal kommune kontaktet telefonisk.

Lovgivning om euforiserende stoffer (Salg), Rudersdal På Gasværksvej P-plads blev en 17-årig ung mand ved 17.30-tiden fundet i besiddelse af 6 klumper hash samt en pengebeløb, som formodes at stamme fra salg af hash. Sigtede erkendte.

Vold, Furesø Tirsdag ved 17-tiden modtog politiet en anmeldelse fra en far, hvis søn havde gået på Stavnsholtvej ved stisystemet ml. skolen og Furesøgård stien sammen med to kammerater. Da de gik under tunnelen, var der kommet en cyklist mod dem, som havde råbt “hey” eller lignende, som anmelder mente måtte have være for at få drengene til at rykke lidt til siden. Sønnen havde svaret cyklisten, at han bare kunne bruge ringeklokken. Det var cyklisten tilsyneladende blevet vred over og havde vendt om og kørt tilbage mod drengene, der var blevet forskrækkede og hoppet op på cyklerne og skyndt sig væk. Men cyklisten cyklede efter dem og råbte, hvorefter han gav sønnen lussing på højre kind.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Gentofte På Motorring 3 mod vest stoppede en patrulje kl 19.46 en bil, man vurderede kørte over det tilladte. Billisten virkede meget nervøs og talte usammenhængende, hvorfor han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og visiteret, hvor det viste sig, at han var besiddelse af en mindre mængde gram kokain til eget forbrug.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Gentofte På Vangede Bibliotek på Vangede Bygade fik en patrulje kontakt med tre unge tirsdag aften ved 20.15- tiden. En af de tre - en 16-årig - var i besiddelse af en lille mængde hash. Han blev sigtet for lov om euforiserende stoffer og erkendte. Værge og den Social Døgnvagt ved Gentofte kommune underrettet telefonisk.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Hellerup Ved 20.50 tiden tirsdag aften traf en patrulje en 20-årig kvinde på Gersonsvej, hvor hun sad sammen med en veninde og var i færd med at rulle en joint. Sigtede fik forevist politilegitimation og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og gjort bekendt med sine rettigheder.

Lovgivning om euforiserende stoffer, Lyngby-Taarbæk Kl. 22.25 tirsdag aften observerede en patrulje en 19- årig mand mens han røg en joint. Sigtede blev forevist politilegitimation og blev sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer og gjort bekendt med sine rettigheder. Sigtede blev efterfølgende visiteret, hvor der blev fundet yderligere en klump hash. Sigtede erkendte besiddelsen og underskrev konfiskationserklæringen.

Forsøg på indbrud i øvrigt, Helsingør
Ved 1.30-tiden natten til onsdag blev en mand vækket i sit hjem på Helsingørvej af stemmer og lyset fra lommelygter. Umiddelbart efter forsvandt personerne væk i vestlig retning mod Fredensborg. Politiet blev kontaktet. Efter ca. 800 m spor med tjenestehund gennem skov og krat blev en person, der forsøgte at undløbe, anholdt. Efter anholdelse af 2. person ca. I km derfra, førte hans “tilbagespor” vha. tjenestehund gennem skov og krat, til fund af bl.a. skjult indbrudsværktøj i skovbunden undervejs. De to er onsdag blevet varetægtsfængslet i 14 dage, sigtet for forsøg på indbrudstyveri.


Kilde: Nordsjællands Politi