Døgnrapport d. 02-12-2022

fredag 02. dec, kl. 20:19

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 2. december 2022

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 11.00 og kl. 11.30 Østjyllands Politi fremstiller fredag to georgiske mænd på hhv. 25 og 37 år i grundlovsforhør ved retten i Aarhus. Begge blev anholdt tirsdag – se døgnrapporten onsdag.

Den 25-årige er sigtet for butikstyveri, mens den 37-årige er sigtet for besiddelse af hash.

Udlændingestyrelsen har vurderet, at begge mænd skal udvises af landet, og ved grundlovsforhørene vil anklagemyndigheden anmode om, at de kan tilbageholdes, indtil udvisningerne kan effektueres.

Mændene bliver fremstillet hver for sig – hhv. kl. 11.00 og kl. 11.30.

**

Flere ældre fik besøg af falsk bankmand Østjyllands Politi fik torsdag anmeldelser fra tre ældre kvinder i Tilst, der var blevet snydt eller forsøgt snydt af en mand, der udgav sig for at være fra banken.

Alle episoderne var sket om eftermiddagen, og i alle tilfælde blev de ældre ringet op af en mand, der sagde, at der var nogen, som forsøgte trække penge deres konto, og at de derfor skulle have et nyt kreditkort. Manden havde herefter lokket pinkoden ud af kvinderne, og kort efter dukkede en ”bankmand” op på adressen for at hente kvindernes dankort.

En 77-årig kvinde nåede at fatte mistanke og spærre sit kort, mens der blev hævet nogle tusinde kroner på kortet hos to kvinder på 62 og 91 år.

En fjerde kvinde på 75 år blev samme dag kontaktet telefonisk af en mand, der udgav sig for at være fra politiet. Han forklarede også, at nogen forsøgte at trække penge fra hendes konto, og han fik hende derfor overbevist hende om at overføre en del tusinde kroner over på et kontonummer, han gav hende i telefonen.

Østjyllands Politi opfordrer på det kraftigste til, at man aldrig giver sit kort eller kode til nogen. Bank og politi vil aldrig bede om din kode eller komme ud for at hente dit kort. Læg på, hvis du har mistanke om svindel, eller ring til banken/politiet og spørg, om det var dem, der har ringet til dig.

**

Sigtet for at sælge kokain på Snapchat Østjyllands Politis specialpatrulje holder løbende øje med narkosalg både på gadeplan og på sociale medier, og torsdag opdagede de en Snapchat-profil, der reklamerede med, at brugeren solgte kokain.

En af betjentene foregav at være en interesseret køber og aftalte via Snapchat at mødes med manden bag profilen ud for en adresse i Aarhus C. En 23-årig mand dukkede kl. 20.18 op på det aftalte sted, og her blev han anholdt af den civilklædte betjent og hans kollegaer.

Under visiteringen af manden fandt betjentene nogle enkelte salgsposer med kokain og nogle tusinde kroner i kontanter, som politiet formoder stammer fra narkosalg. Både stoffer og penge blev derfor beslaglagt med henblik på senere konfiskation.

I mandens bil lå der en peberspray og et baseballbat, og det gav et par sigtelser for overtrædelse af våbenloven.

Fundene af stofferne fik politiet til at ransage mandens bopæl, og her blev der fundet nogle tramadolpiller, som også blev beslaglagt.

**

Mand og kvinde tog kontakt til børn En borger ringede torsdag kl. 13.10 til politiet og fortalte, at hun havde set et mistænkeligt forhold på en skole på Langkær i Ugelbølle ved Rønde. En mand og kvinde var kommet kørende i en bil og havde taget kontakt til nogle børn på skolens område - angiveligt for at få dem hen til bilen. Kort efter kørte bilen fra stedet.

Østjyllands Politi undersøger nu sagen nærmere og vil gerne i kontakt med kvinden og manden for at afklare, hvad deres hensigt var.

Både mand og kvinde skulle ifølge anmelderen have tatoveringer i ansigtet.

**
Kvindelig bargæst blev smidt ud og bed betjent i hånden En dørmand på en beværtning på Skt. Clemens Stræde i Aarhus C kontaktede natten til fredag kl. 2.10 politiet, efter han havde bortvist en kvindelig gæst, der efterfølgende havde slået ham i ansigtet.

Ifølge dørmanden havde kvinden skabt en del uro på stedet, da hun var opfarende og aggressiv over for andre gæster, og til sidst var hun altså blevet bortvist. Hun havde slået dørmanden én gang i ansigtet med knyttet næve, men han var umiddelbart ikke kommet noget til.

Da patruljen kom frem, stod den 21-årig kvinde udenfor, og hun var fortsat meget opfarende. Mens betjentene satte hende ind i bilen, bed hun den ene betjent i hånden, og hun endte derfor med både at blive sigtet for både vold og vold mod polititjenestemand.

**

Fandt peberspray og hash i bil En patrulje standsede torsdag aften kl. 21.07 to mænd i en bil på Bogfinkevej i Aarhus V. Da betjentene kunne lugte hash, da de kom hen til bilen, blev den ransaget og mændene visiteret.

En 17-årig ung mand, der var passager i bilen, havde en peberspray på sig, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af våbenloven. Han var ikke videre tilfreds med politiets tilstedeværelse og kaldte den ene betjent for nogle mindre pæne ting, hvilket gav ham en sigtelse for fornærmelig tiltale mod polititjenestemand.

Den 18-årige fører af bilen blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, da han havde en mindre mængde hash på sig.

**
Anholdt efter at have skabt uro på gaden Østjyllands Politi fik torsdag kl. 16.17 en anmeldelse om, at en 42-årig mand skabte uro og utryghed på Jyllands Allé i Aarhus C, hvor han angiveligt gik og bankede på flere døre og råbte højlydt.

En patrulje kørte til stedet, hvor de traf den 42-årige, der straks begyndte at råbe efter politiet. Han blev anholdt og sigtet for at forstyrre den offentlige orden.

Under den efterfølgende visitation af manden, blev han fundet i besiddelse af nogle euforiserende svampe, og han blev derfor også sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer.

**

Rutinetjek førte til fund af stoffer En 28-årig mand blev natten til fredag kl. 2.31 standset af en patrulje i et rutinetjek på Strandvejen i Aarhus. Det viste sig, at manden havde en mindre mængde skunk og nogle THC-bolsjer på sig, og han blev derfor sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer, hvorefter de ulovlige genstande blev beslaglagt.

Den 28-årige gjorde kraftigt modstand under både anholdelse og visitation, og han blev derfor også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiet.

**

Færdsel Torsdag kl. 10.30 blev en 21-årig mandlig bilist anholdt og sigtet for narkokørsel, da han blev standset af en patrulje på Tinghøjvej i Hadsten. Under en ransagning af mandens bil fandt betjentene en mindre mængde hash, og det førte til en ransagning af mandens hjem, hvor der også blev fundet noget hash. Stofferne blev beslaglagt, og den 21-årige blev sigtet for besiddelse af euforiserende stoffer. Han fik desuden foretaget en blodprøve, der skal fastslå, om han havde stoffer i blodet under kørslen.

Torsdag kl. 13.25 skete der et færdselsuheld på Vestre Ringgade i Aarhus C. En 69-årig mandlig bilist foretog et højresving ind over en cykelsti, hvorefter en 18-årig kvindelig cyklist ramte ind i bilen. Bilisten blev efterfølgende sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 16.54 skete der et færdselsuheld i krydset Viborgvej/Sommervej i Aarhus V. En 58-årig mandlig bilist foretog et højresving og ramte ind i en 27-årig kvindelig cyklist. Cyklisten pådrog sig nogle skader og blev kørt på skadestuen. Bilisten blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

Torsdag kl. 17.12 skete der et færdselsuheld på Østjyske Motorvej ved Brabrand. Fem biler var involveret i et harmonikasammmenstød. Ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade.

Torsdag kl. 19.22 skete der et færdselsuheld på Åby Ringvej i Brabrand. En 41-årig mandlig bilist kørte op bag i en bil ført af en 27-årig kvinde. Ingen af parterne kom umiddelbart alvorligt til skade.

Natten til fredag kl. 1.27 blev en 50-årig kvindelig bilist anholdt og sigtet for spritkørsel, da hun blev standset af en patrulje på Kongevellen i Risskov.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt syv indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Rørsangervej i Øster Bjerregrav begået onsdag d. 30/11 mellem kl. 20.00 og kl. 21.00
• På Stillingvej i Borum begået mellem torsdag d. 24/11 kl. 11.30 og torsdag d. 1/12 kl. 10.51
• På Holmstrupgårdvej i Brabrand begået mellem tirsdag d. 29/11 kl. 19.00 og torsdag d. 1/12 kl. 11.45
• På Glentevej i Handrup begået mellem onsdag d. 23/11 kl. 00.00 og torsdag d. 1/12 kl. 12.00
• På Arnegårdsvej i Åbyhøj begået torsdag d. 1/12 mellem kl. 9.00 og kl. 12.21
• På Nyvangsvej i Randers NV begået mellem mandag d. 21/11 kl. 12.00 og torsdag d. 1/12 kl. 15.25
• På Busbjergvej i Stærkjær begået mellem mandag d. 28/11 kl. 7.00 og torsdag d. 1/12 kl. 17.30


Kilde: Østjyllands Politi