Døgnrapport d. 04-12-2023

tirsdag 05. dec, kl. 00:47

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 4. december 2023.

Weekendens anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger: Bødkervej, Jyderup


Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Herman Bangs Vej, Ringsted -Forsøg
Solrød Strandvej, Solrød Strand
Toftevangen, Viby Sjælland
Rørhaven, Karlslunde
Dalengen, Svogerslev, Roskilde
Skibsager, Karlstrup, Solrød Strand
Vedskøllevej, Herfølge, Køge
Fælledvej, Roskilde


Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen


Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Tyveri fra køretøjer: Lindenborgvej, Svogerslev, Roskilde - Fem personbiler
Hyrdehøj Vestvej, Roskilde
Ringparken, Roskilde
Ådalen, Sdr. Jernløse, Regstrup
Dalhuset, Greve
Grøftehuset, Greve - to varebiler
Thors Kvarter, Greve
Benedikte Alle, Karlslunde - to varebiler

Fredag - Lørdag
Brand i carport - Østre Frihedsvej, Solrød Strand Kl. 08.50 opstod brand i carporten ved en villa på Østre Frihedsvej i Solrød. En nabo så at det brændte og slog alarm. Konen i huset var hjemme og kom selv ud af villaen. Politi og brandvæsen blev tilkaldt, og slukningsarbejdet gik i gang. Det brændte kraftigt i bilerne og carporten, og ilden spredte sig til taget. Brandvæsnet fik slukket ilden og begrænset skader i villaen til en mindre del af udhænget. Bilerne og carporten udbrændte. Politiet optog rapport, men fandt intet mistænkeligt ved branden, som formodes at være startet i en bil.

To ældre kvinder franarret dankort - Roskilde To kvinder på 81 og 88 år fra Roskilde blev torsdag og fredag snydt af en falsk bankmand til at udlevere deres dankort under påskud om hacking. Den 81-årige blev ringet op torsdag, hvor hun blev overtalt til at udlevere sit kort og kode til en mand, som hun troede kom fra banken. Der blev efterfølgende hævet 16.300 kr fra kortet. Først dagen efter fattede hun mistanke og anmeldte sagen.

Den 88-årige blev fredag kontaktet af en mand, som sagde han kom fra Spar Nord. Også her udleverede kvinden kortet til en falsk bankmand, som det efterfølgende lykkedes at hæve 20.000 kr fra kortet.

I begge sager bekrives manden der hentede kortet som: 20-25 år, ca. 185 cm høj, hvid i huden, almindelig af bygning. Han var iført sort tøj, sort hue og hvide sko.

Politiet efterforsker nu sagerne om bedrageri, og opfordrer alle til at sprede budskabet om denne svindelmetode, som udnytter især ældres tiltro til banker og myndigheder. Ingen banker beder om at få udlevere kort eller koder.

Bil forulykkede og endte i grøft - Elverdamsvej, Ejby, Kirke-Hyllinge - Lejre Kl. 15.32 skete et uheld, da en 73-årig mand fra Jylland af uvisse årsager mistede herredømmet over sin bil på Elverdamsvej ved Ejby og kørte over i modsatte vejbane og endte i en grøft. På vejen påkørte bilisten adskillige træer, inden den kilede sig fast. Den 73-årige måtte reddes ud af bilen, men han var ikke kommet noget alvorligt til.

Vejen blev afspærret mens redningen foregik, men den 73-årige kunne selv stige ud af bilen, da han var frigjort. Politiet optog rapport og orienterede kommunen om de påkørte træer.


Vanvidsspiritusbilist kørte ind i træ - Ringstedvej, Bjæverskov - Køge Kl. 20.50 kørte en bilist ind i et træ i krydset Ringstedvej/Regnemarksværket i Bjæverskov med lav fart. Politiet kom frem og det viste sig, at den 57-årige mand bag rattet var kraftigt spirituspåvirket, og han havde en promille på over 2,0,

Bilisten var ikke kommet noget til, men blev tilset i ambulance. Han blev herefter anholdt og kørt af patruljen til sygehuset for at få udtaget en blodprøve. Bilen blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel grundet den høje promille. Bilisten fik inddraget sin førerret på stedet. Nu afventer resultatet af blodprøven, hvorefter den 57-årige vil høre mere i sagen.Lørdag - søndag
Brand i gård - Tjærebyvej, Tune, Greve Kl. 08.38 kom et alarmopkald om brand i en et værksted på en gård i Tune. Politi og brandvæsen kørte til gården, hvor ilden havde spredt sig til en beboelseslænge. Længen med værkstedet var overtændt og udbrændte, men brandvæsnet fik slukket branden i beboelsen. Der skete brand og sodskader på dele af beboelsen. Ingen personer kom noget til, og politiet optog rapport om branden, som skal undersøges nærmere for at forsøge at fastslå brandårsagen.


Uheld med spiritus - Hønskevejen, Viby Sjælland, Roskilde Kl. 11.10 skete et uheld i en kurve mellem to biler på Hønskevejen i Viby Sj. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor alle parter blev tilset. Ingen melding om tilskadekomst.

Føreren af den ene bil, en 35-årig mand fra Polen, var påvirket af spiritus, så han blev anholdt for at få udtaget en blodprøve, hvorefter han blev løsladt. Både han og de to mandlige passagerer i bilen slap uskadt. Føreren af den anden bil, en 79-årig mand fra Roskilde, havde to kvindelige jævnaldrende passagerer med i bilen, men alle slap uskadt.

Politiet optog rapport om uheldet og afventer nu resultatet af blodprøveudtagelsen, hvorefter den 35-årige vil høre mere i sagen.


Plankeværk og el-installation påkørt - Gl. Nyrupvej, Kalundborg Kl. 11.41 anmeldte en husejer, at hans ejendom var blevet påkørt i løbet af natten til søndag. En stor sten var blevet flyttet nogle meter, og hans plankeværk og en el-installation var blevet påkørt og beskadiget. Bilisten havde formentlig kørt mod vest, men var fjernet fra stedet. Politiet kørte til adressen og optog rapport, og forsøger nu at finde frem til bilisten, som ikke har kontaktet hverken husejeren eller politiet. Hvilket ellers har pligt til, når man har været indblandet i et uheld. Vidner som har set noget i forbindelse med uheldet bedes ringe til politiet på tlf. 114.


Uheld ved vejarbejde - Holbækvej, Hvalsø - Lejre kl 12.40 anmeldte en 49-årig lokal mand, at han netop var blevet påkørt af en anden bilist på Holbækvej i Hvalsø, hvor kørebanen er delvist afspærret på grund af et vejarbejde.

Den 49-årige kørte i sydlig retning og havde forkørselsret, da vejen er spærret i nordlig retning. En bilist kørte ifølge den 49-årige frem på trods af en vigepligtstavle om at holde tilbage for modkørende.

Den modkørende bilist steg ud af bilen og begyndte at filme den 49-årige, hvilket han fandt mærkerligt. Kort efter steg bilisten igen ind i bilen, men idet han kørte videre stødte bilen ind i den 49-åriges bil, som blev ramt på højre forskærm og fik slået sidespejlet ind.

Bilisten standsede ikke efter sammenstødet, og den 49-årige anmeldte sagen til politiet. En patrulje kørte til uheldsstedet og optog rapport, men fandt ikke frem til modparten i uheldet, som beskrives som:

Sort Renault Clio personbil med en mandlig fører: ca. 25 år. 165-175 cm høj. Iført sort tøj og sort dynejakke. Derudover havde han sort hår med høje tindinger. Markeret kindben og skægstubbe på hagen.

Politiet vil gerne i kontakt med føreren af den modkørende bil og afhøre ham til sagen. Det er muligt, at han ikke har opdaget at han har ramt den 49-åriges bil.

Ring til politiet på tlf. 114, hvis du har oplysninger i sagen.


Ung mand anholdt for uorden - Ringstedgade, Roskilde Kl. 22.39 kom en anmeldelse om uorden med tre unge mænd på Mc Donalds i Roskilde. Flere patruljer kørte frem, hvor en spirituspåvirket 16-årig ung mand fra Roskilde blev anholdt kortvarigt for at få ro på stedet, og han fik en bøde for at overtræde ordensbekendtgørelsen. Den 16-åriges forældre blev orienteret om sagen.


Solouheld med spiritus - Frederiksborgvej, Roskilde kl. 23.14 skete et solouheld på Frederiksborgvej sydgående, hvor en 24-årig mand fra Roskilde kørte galt, da han af uvisse årsager kom over i modsatte vejbane, hvor han kørte ned i grøften. Begge airbags sprang, men bilisten slap uskadt. Politi og ambulance kørte frem til stedet, hvor det blev konstateret, at manden havde en promille over det tilladte. Han blev derfor sigtet for spirituskørsel og anholdt for at få udtaget en blodprøve. Patruljen optog rapport om uheldet, og den 24-årige vil høre mere når resultatet af blodprøven kommer.


Brand i etageejendom - Næstvedvej, Ringsted Kl.01.30 opstod brand i en etageejendom på Næstvedvej i Ringsted. Politi, brandvæsen og ambulance kørte til ejendommen, hvor evakuering blev påbegyndt. I en lejlighed blev en livløs mand reddet ud, men brandvæsnet ydede førstehjælp og manden livede op. Redningshelikopteren blev tilkaldt og landede på Næstvedvej, som blev spærret af mellem Jernbanevej og Rønnedevej, så busrute blev omlagt. Beboeren som blev reddet ud blev kørt med ambulance til sygehuset, så der blev ikke behov for helikopteren. Flere blev tilset på sygehuset for røgforgiftning, men ingen meldes at være kommet noget alvorligt til. Brandvæsnet arbejdede på at slukke branden indtil tidligt søndag morgen. Men flere beboere kom tilbage til deres hjem lige før kl. 04.00. Politiet optog rapport og forsøger nu at finde brandårsagen, som endnu er uafklaret.Søndag - mandag
Færdselsuheld - Slagelsevej, Jyderup - Holbæk Kl. 12.49 skete et uheld på Slagelsevej ved Jyderup, da en 39-årig mand fra Store Fuglede kørte ud fra en udkørsel, men ikke kunne komme op i fart, da bilen ikke kunne få vejgreb på grund af glat føre. Bag fra ad Slagelsevej mod nord kørte en 52-årig kvinde fra Ruds-Vedby, som ikke kunne nå at standse. Hun påkørte derfor den 39-åriges bil bagpå, og snurrede herefter rundt og endte i modsatte vejbane. Ingen personer kom noget til, men en patrulje optog rapport. Politiet underrettede kommunen om at salte vejen, for at undgå flere uheld.


Mand død i soloulykke - Skamstrupvej, Mørkøv - Holbæk Kl. 16.53 kørte en mindre personbil af vejen ved Skamstrupvej i Mørkøv og endte på taget i rabatten. Bilen var kommet i slinger i det glatte føre. Bag rattet sad en 31-årig mand, som blev fastklemt ved uheldet. To jævnaldrende mandlige passagerer slap uskadt, men den 31-årige måtte reddes ud.

Der blev forsøgt førstehjælp, men den 31-åriges liv stod ikke til at redde, og han blev erklæret død af en læge på stedet. Vejen blev afspærret og en bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet. Det var mørkt, og der lå sne på vejen.

Omkring kl. 19.00 blev vejen genåbnet, så trafikken kunne passere. Bilen blev indbragt til nærmere undersøgelse af bilinspektøren. Der blev rutinemæssigt udtaget en blodprøve af føreren af bilen, for at afklare om han kan have været påvirket under kørslen. Nu afventer politiet de forskellige undersøgelser, for at få belyst årsagen til uheldet.


11-årige pige forskrækket af mand - Agerskellet, Jyllinge, Roskilde Kl. 21.15 anmeldte moren til en 11-årige pige, at hun en halv time forinden havde cyklet af Agerskellet i Jyllinge, da en mand sprang ud fra et buskads kort før kirken. Pigen vendte hurtigt cyklen og kørte væk, og der var ingen kontakt imellem pigen og manden. Manden beskrives som: 170-180 cm høj, iklædt mørkt tøj og en halsedisse, som skjulte dele af ansigtet.

Den 20. november oplevede en 11-årige dreng en lignende episode, men i det tilfælde havde manden taget fat i drengens ærme. Det skete på samme strækning og politiet undersøger nu, om der kan være en sammenhæng i sagerne.

Borgere som oplever noget lignende, eller som har oplysninger om manden bedes ringe til politiet på tlf. 114.
Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi