Skærpet strafzone omkring Parken og tilbageholdelse af udebanefans

mandag 25. mar, kl. 08:59

Sidste gang, de to hold mødtes i Parken, var den 12. november 2023. Her kom til det sammenstød mellem grupperinger fra begge sider, og en række personer er siden blevet tiltalt for vold og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

”I november så vi organiserede angreb på modstanderholdets fans, hærværk og konfrontationer med politiet. Det vil vi ikke acceptere, og vi håber og tror, at en skærpet strafzone i området – sammen med vores synlige indsats – vil kunne holde gemytterne i ro,” siger ledende politiinspektør Peter Dahl.

Den skærpede strafzone gælder i tidsrummet den 1. april fra kl. 8.00 til kl. 22.00. Den medfører, at straffen kan stige til det dobbelte for visse typer af kriminalitet begået i zonen – det gælder blandt andet vold, hærværk og grov forstyrrelse af den offentlige orden.

Den skærpede strafzone omfatter følgende område: Trianglen – Blegdamsvej - Frederik V’s Vej – Edel Sauntes Allé – Nørre Allé – Lyngbyvej – Australiensvej – Sankt Kjelds Gade – Jagtvej – Østerbrogade.


Derudover har Københavns Politi givet F.C. København påbud om at tilbageholde udeholdets tilskuere, der er placeret på D-tribunen, i en periode på op til 60 minutter efter kampen.

Hovedparten af tilskuerne bliver lukket ud af stadion umiddelbart efter slutfløjt og kan søge væk fra stadion. Så snart Københavns Politi vurderer, at det er sikkerhedsmæssigt forsvarligt, får de tilbageholdte tilskuere lov til at forlade Parken.

”De seneste gange, de to hold har mødt hinanden, har vi oplevet, at grupper af personer har stået uden for Parken efter kampen for at søge konfrontation med modstanderholdets fans. Her er tilbageholdelsen af udebanefans et vigtigt værktøj til at forebygge uro og forhåbentlig sikre, at alle får en god oplevelse,” siger Peter Dahl.

I øjeblikket er en række sager om vold og grov forstyrrelse af den offentlige orden i forbindelse med kampen den 12. november for retten. Flere af dem rummer forhold, der er begået i den dengang gældende strafzone, og i disse sager er der derfor nedlagt påstand om skærpet straf.

Hent beslutning om udpegning af skærpet strafzone i pdf her
Hent kort over strafzonen i pdf her

Kilde: Bruger efterlysning