Døgnrapport d. 25-03-2024

mandag 25. mar, kl. 21:45

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 25. marts 2024

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag

**

Fartkontrol i det nordlige Aarhus Søndag eftermiddag og i de tidlige aftentimer tog en måleoperatør fra Østjyllands Politis Færdselssektion opstilling på Paludan Müllers Vej i Aarhus N for at føre kontrol med bilisternes hastighed på strækningen.

I tidsrummet fra kl. 16.30 til kl. 19.45 blev 1031 køretøjer registreret til at passere, mens 101 af dem blev målt til at køre med en hastighed på mere end de tilladte 70 km/t på strækningen, Målingen blev foretaget i sydgående retning ved Bækhusvej.

Af de 101, som kørte for stærkt på strækningen, kørte 13 bilister så hurtigt, at de kan se frem til et klip i kørekortet, mens en enkelt kørte så hurtigt, at vedkommende vil blive frakendt førerretten.

**

Uroligheder på Banegårdspladsen i Aarhus Tidligt søndag morgen kl. 06.17 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at nogle personer var kommet i slagsmål med hinanden på Banegårdspladsen i Aarhus C.

En patrulje blev sendt til stedet, hvor et vidne pegede betjentene i retning af en gruppe på fem personer, hvoraf de to – en 29-årig og en 33-årig mand – netop havde været involveret i det anmeldte slagsmål. Særligt den ene af de to mænd havde synlige skader, men han ønskede ikke at modtage behandling.

Ved henvendelse til de to personer var det ikke umiddelbart muligt for politiet at fastlægge et forudgående forløb eller en årsag til uoverensstemmelserne, da mændene var stærkt påvirket af alkohol. De blev begge sigtet for ordensbekendtgørelsen ved at have indledt sig i slagsmål på Banegårdspladsen, som var en forstyrrelse af den offentlige orden.

Begge de to mænd blev taget med på stationen.

Den 33-årige mand ønskede desuden ikke at oplyse sig navn til politiet, hvorfor han også blev sigtet efter retsplejeloven ved at have nægtet dette.

Søndag kl. 17.35 modtog Østjyllands Politi endnu en anmeldelse om, at der var opstået slåskamp mellem en gruppe personer, som opholdt sig på Banegårdspladsen i Aarhus C.

Flere patruljer blev sendt til stedet, og en gruppe af personer blev bortvist og gjort bekendt med, at de ville blive anholdt, såfremt de vendte retur og tog ophold ved Banegården.

En 28-årig mand og en 43-årig kvinde, som begge havde deltaget i de nyopståede uroligheder, blev anholdt og taget med på stationen. De blev ligeledes sigtet for en overtrædelse af ordensbekendtgørelsen.

**

Pirattaxatur blev en dyr fornøjelse Natten til lørdag i tog en 21-årig mand en pirattaxa hjem fra det centrale Aarhus til sin bopæl i den vestlige del af byen – og det blev en dyr fornøjelse.

Ved ankomst til endestationen mislykkedes betalingen, hvilket chaufføren åbenbart havde accepteret og efterfølgende givet hånd til sin kunde, inden turen blev afsluttet omkring kl. 06.00.

Den venlige gestus viste sig dog at være knap så flink, da den 21-årige mand efterfølgende opdagede, at han fra sin jakkelomme havde fået stjålet sin telefon og sit id, mens der fra hans konto var blevet lavet en bankoverførsel på en del tusinde kroner.

Østjyllands Politi modtog anmeldelsen søndag morgen kl. 08.50 og efterforsker sagen nærmere. I mellemtiden opfordrer vi endnu en gang alle andre til at holde sig langt væk fra pirattaxaer.

Vi ser desværre alt for ofte, at særligt unge mennesker bliver snydt, svindlet og franarret store værdier, når de lader sig friste af et godt tilbud om et hurtigt lift hjem i de sene nattetimer.

Hvis du skal til en påskefrokost og vil indtage alkohol, er det en god idé på forhånd at have planlagt, hvordan du kommer hjem, så du ikke lader dig friste af en pirattaxa. Det er desværre aldrig nogen god løsning.

**

Ville på flyvetur med peberspray Siden den 1. februar 2021 har det været ulovligt at være i besiddelse af en peberspray, som i en forudgående lovændring – gældende fra den dato – blev ændret til fremover at blive vurderet som værende et våben.

Ikke desto mindre mødte en 22-årig kvinde søndag morgen kl. 09.05 op i lufthavnen i Tirstrup med en peberspray på sig, som hun i sikkerhedskontrollen blev fundet i besiddelse af.

Politiet blev tilkaldt, og den 22-årige kvinde blev sigtet for en overtrædelse af våbenloven. Pebersprayen blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion.

Det er som udgangspunkt ulovligt for alle personer at købe, besidde og anvende en peberspray – medmindre man som borger har fået tilladelse fra politiet, hvis man eksempelvis har et særligt behov for beskyttelse.

Du kan læse mere om reglerne for peberspray på linket her: https://politi.dk/vaaben/information-om-vaaben/peberspray

**

Færdsel Søndag kl. 17.45 skete der et færdselsuheld på Århusvej i Randers SV, hvor i alt tre bilister var involveret. I krydset ved Vennelystvej kørte 77-årig mandlig bilist med trailer angiveligt overfor rødt lys, da han blev påkørt på højre side af en 78-årig kvindelig bilist. Den 77-åriges trailer drejede efterfølgende rundt og ramte fronten på endnu et køretøj ført af en 61-årig kvinde. Ingen personer kom umiddelbart til skade, men der skete en del materiel skade i forbindelse med episoden. Den 77-årige blev sigtet i sagen.

En 52-årig mandlig bilist blev natten til mandag kl. 04.57 anholdt, sigtet for spirituskørsel, da han i påvirket tilstand kom kørende i bil på Fiskerivej i Aarhus C og blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt fem indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Møllebakken i Lading ved Sabro begået mellem søndag d. 17/3 kl. 00.00 og lørdag d. 23/3 kl. 16.59 På Ringkøbingvej i Aarhus C begået søndag d. 24/3 mellem kl. 13.00 og kl. 15.00 På Kærparken i Randers SV begået mellem fredag d. 22/3 kl. 07.00 og søndag d. 24/3 kl. 18.00 På Skovvangsvej i Hammel begået mellem lørdag d. 23/3 kl. 18.00 til søndag d. 24/3 kl. 20.20 På Bisgaardvej i Odder begået mandag d. 25/3 kl. 04.45

Kilde: Østjyllands Politi