Døgnrapport d. 25-03-2024

mandag 25. mar, kl. 20:41

Bornholms Politi: Uddrag af døgnrapporten 25. marts 2024

Bøde for at køre uden sele
Fredag morgen kl. 8.40 stoppede politiet på en 36-årig kvindelig bilist fra Aakirkeby på Ølenevej i Aakirkeby. Kvinden kørte uden sele, og hun blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven og fik en bøde på 1500 kr.

To personer stoppet på knallert
En 17-årig mandlig knallertfører fra Sorø og en 17-årig kvinde fra Nexø-området blev natten til lørdag omkring kl. 00.00 stoppet af politiet, da de kørte to på en lille knallert. Begge blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og fik en 1000 kr. hver. Kviden bar desuden ikke hjelm, hvilket kostede hende yderligere 500 kr. i bøde. Grundet parternes alder blev deres bøder halveret.

To mænd fik bøder og klip for at køre for stærkt
En 40-årig mandlig bilist fra Svaneke blev fredag formiddag omkring kl. 9.00 stoppet af politiet på Svanekevej mellem Østermarie og Svaneke, hvor han kørte 83 km/t på en strækning, hvor man højest må køre 60 km/t. Manden blev sigtet for at køre for stærkt og fik en bøde på 3000 kr. samt et klip i kørekortet.

Kort efter blev en 61-årig mand fra Aakirkeby stoppet på samme strækning, da han kørte mindst 84 km/t. Han blev ligeledes sigtet for at køre for stærkt og fik en bøde på 3000 kr. samt et klip i kortet.

Cyklist på afveje og uden lys
En 30-årig mandlig cyklist fra Rønne blev lørdag omkring kl. 19.00 stoppet af politiet, da han cyklede på fortovet og heller ikke havde forlygten tændt, trods mørket var faldet på. Manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og fik en bøde på 1400 kr.

Brand i plastikkar ved røgeriet i Allinge
Bornholms Politi fik lørdag omkring kl. 21.05 en anmeldelse om, at der var udbrudt brand ved Nordbornholms Røgeri i Allinge. Ved politiets ankomst havde brandvæsenet slukket branden, men der var fortsat kraftig røgudvikling, som efterfølgende også kom under kontrol. Branden var opstået i et plastikkar, som blev brugt til at smide aske i fra rygeovnene. De foreløbige undersøgelser tyder på, at asken ikke havde været tilstrækkeligt afkølet, inden den blev smidt i karret, hvilket antændte branden. En person med relation til stedet er sigtet for overtrædelse af beredskabsloven for uforsigtighed.

Bøde for at køre uden sele
En 24-årig mandlig bilist fra Aakirkeby blev natten til søndag omkring kl. 05.00 stoppet af politiet på Åkirkebyvej i Rønne for at køre uden sele. Manden blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven og fik en bøde på 1500 kr.

Kilde: Bornholms Politi