Døgnrapport d. 26-03-2024

tirsdag 26. mar, kl. 19:54

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. marts 2024

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 9.30 Østjyllands Politi fremstiller tirsdag kl. 9.30 en 21-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for røveri og forsøg på andet seksuelt forhold end samleje begået mod to kvinder på en adresse i Viby J, hvor de begge arbejdede som prostituerede.

Det var mandag den 26. februar, at de to kvinder på henholdsvis 34 og 41 år blev opsøgt af to maskerede gerningsmænd, der med knive forsøgte at true dem til seksuelle ydelser samt udsatte dem for røveri ved at stjæle nogle tusinde kroner i kontanter og telefoner fra adressen.

Episoden blev anmeldt til Østjyllands Politi dagen efter, tirsdag den 27. februar, og den 21-årige blev anholdt i går, mandag formiddag, kl. 10.00 på en nærtliggende adresse i forbindelse med efterforskningen af sagen.

Den 21-årige er sigtet for at have begået røveri og forsøg på andet seksuelt forhold en samleje i forening med en pt. ukendt gerningsmand, og derfor anmoder anklagemyndigheden om lukkede døre ved grundlovsforhøret af hensyn til sagens fortsatte efterforskning. Han er ligeledes sigtet for at have overtrådt knivloven.

”Vi ønsker pt. ikke at oplyse yderligere om sagen, men vi arbejder på at få klarlagt, om der kan være en mulig relation til et lignende groft overfald begået mod en 32-årig kvindelig prostitueret søndag den 28. januar i samme bydel,” siger politikommissær Nicholas Spence Cully fra Østjyllands Politi.

Her tvang tre gerningsmænd sig med kniv til samleje og andre seksuelle ydelser samt udsatte den 32-årige kvinde for røveri. En 17-årig ung mand sidder pt. varetægtsfængslet i denne sag, som også fortsat er under efterforskning.

Et tredje og lignende groft overfald mod er også for nyligt blevet anmeldt til politiet, og Østjyllands Politi opfordrer vidner samt evt. øvrige ofre om at rette henvendelse til politiet, så sagerne kan blive efterforsket og gerningsmændene identificeret.

**

Tre indbrudstyve anholdt kort tid efter anmeldelse Mandag aften kl. 21.00 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der netop var blevet begået et indbrud ved en bolig på Ystadgade i Aarhus N.

En patrulje blev straks sendt til stedet, hvor en rude var blevet knust, inden gerningsmændene havde skaffet sig adgang til stedet via terrassedøren.

To mænd var af vidner blevet set forlade stedet i en hvid varebil i nordlig retning, som dog var væk fra området, da den første patrulje nåede frem.

Vidnernes beskrivelse var til gengæld så god, at en patrulje fra Østjyllands Politi en halv time senere kunne standse en hvid varebil, som kom kørende i retning fra hospitalet i Skejby.

I bilen befandt to mænd sig, som blev fundet i besiddelse af maskering og værktøj til at begå indbrud. Da både de og deres køretøj passede nøje på vidnernes signalement af gerningsmændene, blev de begge anholdt, sigtet for at have begået indbrud.

Under ransagningen af køretøjet fandt betjentene fra Østjyllands Politi også en smule blod, som umiddelbart ikke kom fra nogen af de to anholdte.

Blod fandt politiet også på gerningsstedet i Aarhus N, og da bilen med de to formodede gerningsmænd kom kørende i retning fra hospitalet i Skejby, kunne politinæsen dufte, at en tredje gerningsmand med stor sandsynlighed måtte befinde sig på skadestuen.

Og ganske rigtigt: På skadestuen var en mand netop kommet ind med friske skader fra knust glas, som krævede behandling. Også han blev derfor anholdt, sigtet for at have begået indbruddet.

De tre mænd – alle 22 år gamle – blev taget med på stationen, og senere løsladt efter endt afhøring. De er alle fortsat sigtede i sagen.

To af de tre mænd blev desuden sigtet for at have overtrådt knivloven, da de under en visitation blev fundet i besiddelse af hver deres kniv, som de ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med at bære rundt på på et offentligt tilgængeligt sted. Knivene blev beslaglagt med henblik på senere konfiskation og destruktion.

**

Flere anmeldelser om tyveri fra biler Østjyllands Politi har i løbet af det seneste døgns tid fået omkring 10 forskellige anmeldelser fra bilejere, der har fået smadret en bilrude og været udsat for tyveri fra deres køretøjer.

Typisk er gerningsmændene gået efter tasker og andre mulige værdigenstande, som har ligget synligt fremme i bilerne på sæderne.

Anmeldelser om tyveri fra personbiler er blandt andet kommet fra Randers NØ, Aarhus N, Risskov, Aarhus C, Odder og

Vi opfordrer til, at man aldrig efterlader værdigenstande i sin bil – og heller ikke lader tasker og andet ligge synligt fremme, selvom de måtte være tomme. Tyvene fristes nemlig til at tro, at de muligvis indeholder noget af værdi, og derfor knuser de gerne din bilrude for at få stillet deres nysgerrighed.

Parker gerne på en oplyst parkeringsplads eller et sted, der er videoovervåget, hvis det er muligt, og lad evt. også handskerummet stå åbent. På den måde kan alle forbipasserende se, at at der intet værdifuldt er at komme efter i bilen.

Tøm bilen, før tyven gør det.

**

Færdsel Mandag kl. 13.40 skete der et færdselsuheld på Korshøjen i Risskov, hvor en 3-årig dreng på cykel blev påkørt af en 89-årig kvindelig bilist. Sammenstødet skete med lav hastighed, og drengen kom ikke umiddelbart til skade. Han blev tilset i en ambulance og taget med til kontrol på hospitalet.

Mandag kl. 14.15 skete der et færdselsuheld på Skanderborgvej i Hadsten, hvor to biler kørte sammen. En 29-årig kvindelig bilist foretog en opbremsning og blev påkørt bagfra af en 43-årig mandlig bilist. Den 43-årige mand blev sigtet for ikke at holde nok afstand til den forankørende. Ingen personer kom umiddelbart til skade i forbindelsen med episoden.

Mandag kl. 14.48 skete der et færdselsuheld på Edwin Rahrs Vej, hvor en 27-årig mandlig bilist kørte ind i en forankørende bil ført af en 19-årig mand, som holdt stille for rødt lys. Den 27-årige blev sigtet i sagen, men ingen personer kom umiddelbart til skade.

Mandag kl. 15.38 skete der et færdselsuheld på Christian X’s Vej i Højbjerg, hvor en 81-årig mandlig bilist kom kørende i nordøstlig retning og skulle svinge til højre i krydset ved Ringvej Syd. I forbindelse med højresvinget kørte bilisten ind foran en 27-årig mandlig cyklist, der skulle lige ud, og derfor ramte ind i siden af bilen. Cyklisten kom ikke umiddelbart til skade. Den 81-årige blev sigtet for ikke at overholde sin vigepligt.

En 37-årig mandlig bilist blev tirsdag ved midnatstid sigtet for spirituskørsel, da han kom kørende i alkoholpåvirket tilstand på Skovvangsvej i Aarhus N. Den 37-årige blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi kl. 00.00 og anholdt.

Natten til tirsdag kl. 01.30 blev en 20-årig mandlig bilist standset af politiet, da han kom kørende i narkopåvirket tilstand på Århusvej i Hinnerup. Den 20-årige blev testet positiv for at være påvirket af både cannabis og amfetamin, og han blev derfor anholdt.

En 39-årig mandlig bilist blev natten til tirsdag kl. 02.22 standset af en patrulje fra Østjyllands Politi, da han kom kørende i spirituspåvirket tilstand på Mariagervej i Randers NV. Den 39-årige mand var desuden frakendt førerretten, og han blev derfor anholdt og taget med på stationen.

Narkokørsel er på ingen måder tilladt, men også det blev en 34-årig mandlig bilist natten til tirsdag sigtet for, da han kom kørende på Kjølvejen i Randers NV i påvirket tilstand og blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi. Den 34-årige mand blev anholdt og under en efterfølgende visitation fundet i besiddelse af en joint og nogle gram hash, som blev beslaglagt, mens han også blev sigtet for besiddelse af narko.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Vinkelvej i Assentoft begået mellem lørdag d. 23/2 kl. 12.00 og mandag d. 25/3 kl. 10.15 På Gjellerupvej i Åbyhøj begået mandag d. 25/3 mellem kl. 08.00 og kl. 15.10 På Ystadgade i Aarhus N begået mandag d. 25/3 kl. 21.00

Kilde: Østjyllands Politi