Seks års fængsel for indsmugling af metamfetamin

tirsdag 26. mar, kl. 16:06

Anklagemyndigheden ved Syd- og Sønderjyllands Politi har i en tilståelsessag tirsdag ved Retten i Sønderborg fået idømt en 48-årig mand fra Slagelse seks års ubetinget fængsel for indsmugling af 1,49 kilo metamfetamin.

Den 48-årige erkendte i retten, at han den 8. december 2023 kørte over grænsen til Danmark i en bil, hvori der var gemt metamfetamin.
Køretøjet blev taget ud til kontrol ved Møllehus Grænseovergang.

Kontrollen skete i regi af den særlige Politi- og Toldenhed, som er et samarbejde mellem Toldstyrelsen og Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest), og hvor en narkohund fra Toldstyrelsen fandt den hårde narkotika gemt i køretøjet.

Den 48-årige mand blev derefter anholdt og varetægtsfængslet.

Den nu dømte mand modtog dommen og er fortsat fængslet.

- Alt i alt er jeg tilfreds med dommen, som viser, at retten ser med alvor på indsmugling af narkotika. Retten har ved fastsættelse af straffen lagt vægt på, at tiltalte har fungeret som kurér, og så omfatter straffen på de seks års fængsel en reststraf fra en tidligere dom, fremhæver anklagerfuldmægtig Niklas Sindberg.

Udlændingekontrolafdeling Vest (UKA Vest) er en specialenhed i Syd- og Sønderjyllands Politi, der er placeret i Padborg. UKA Vest bekæmper grænseoverskridende kriminalitet i grænseområdet, ligesom afdelingen analyserer, efterforsker og moniterer grænseoverskridende kriminalitet i grænseregionen - eksempelvis omrejsende kriminelle grupper og arbejder i den forbindelse tæt sammen med Landespolizei, Bundespolizei og Zoll i Tyskland. UKA Vest har endvidere ansvaret for den midlertidige grænsekontrol til Tyskland.

Kilde: Syd- og Sønderjyllands Politi