Døgnrapport d. 27-03-2024

onsdag 27. mar, kl. 23:28

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 27. marts 2024

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 10.30 Østjyllands Politi fremstiller onsdag kl. 10.30 en 22-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for vidnetrusler i relation til en sag om knivstik fra torsdag den 14. marts.

Den 22-årige blev anholdt torsdag aften på en adresse i det vestlige Aarhus efter en anmeldelse kl. 15.21 om, at en 19-årig mand var blevet stukket med kniv ved Rosenhøj Bakke i Viby J. Den 22-årige var blevet genkendt af flere vidner, hvorefter politiet kunne foretage anholdelse af ham nogle timer senere.

Efter endt afhøring blev den 22-årige løsladt.

Tirsdag den 19. marts anmeldte et vidne – en 18-årig mand – imidlertid, at den 22-årige aftenen forinden havde truet vedkommende verbalt med, at han ville slå ham ihjel, fordi han havde talt med politiet. Den 22-årige trak desuden en kniv og jagtede vidnet, som lykkedes med at flygte fra stedet.

Dagen efter ringede den 22-årige til vidnet og truede ham igen med lignende ytringer. Den 22-årige blev tirsdag kl. 14.40 anholdt på ny, sigtet for vidnetrusler, og vil blive fremstillet i grundlovsforhør med henblik på varetægtsfængsling.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre til dagens grundlovsforhør.

**

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 13.00 Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 13.00 en 46-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor han er sigtet for at have begået drab.

Drabet fandt sted tirsdag aften på Retspsykiatrisk Afdeling i Skejby, hvor politiet kl. 19.46 modtog en anmeldelse om, at en 41-årig mand var blevet overfaldet og stukket med kniv af den 46-årige. Den 46-årige blev efterfølgende tilbageholdt af personalet.

Den 41-årige blev på stedet erklæret død kl. 20.08, og den 46-årige blev anholdt af politiet, sigtet for drab ved kort forinden at have slået den 41-årige ihjel med knivstik.

Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi anmoder om lukkede døre til dagens grundlovsforhør. Du kan læse mere om sagen i tidligere udsendte pressemeddelelse på linket her.

**

Falske bankbude på spil på Djursland Østjyllands Politi har i løbet af de seneste par døgn fået flere anmeldelser fra ældre borgere, der er blevet udsat for bedrageri i form af svindel fra falske bankbude.

Mandag eftermiddag kl. 16.00 gik det ud over en 76-årig mand i Ebeltoft, som over telefonen blev kontaktet af en mand, der udgav sig for at være fra banken.

I den forbindelse oplyste den ukendte mand til den 76-årige, at der angiveligt var blevet forsøgt hævet penge fra den 76-åriges konto, hvorfor en kollega ville komme ud til den 76-åriges bopæl og afhente hans gamle kort.

Den 76-årige udleverede i god tro både kort og kode, hvorefter den ukendte gerningsmand udsatte den 76-årige for bedrageri, da vedkommende hævede mange tusinde kroner fra kontoen.

Senere blev svindlen opdaget, og sagen meldt til politiet tirsdag formiddag kl. 10.13.

Også en ældre borgere i Grenå har i løbet af det seneste døgn anmeldt lignende svindelnummer til Østjyllands Politi.

Hverken banken eller øvrige myndigheder vil nogensinde møde op hos dig på den måde, og vi opfordrer derfor til, at du aldrig udlever hverken dit kort, dine adgangskoder eller andre personlige oplysninger til fremmede.

Tag gerne en snak med dine ældre familiemedlemmer og bekendte, og informer dem om svindelnumrene, da de oftest er blandt de primære ofre for den slags bedragerier.

Østjyllands Politi efterforsker sagerne nærmere.

**

Fartkontrol på Grenåvej i Risskov En måleoperatør fra Østjyllands Politis Færdselssektion havde onsdag morgen taget opstilling ved Grenåvej i Risskov for at undersøge, om trafikanterne overholdt den gældende hastighed på 60 km/t på strækningen.

I tidsrummet fra kl. 05.49 til kl. 08.29 passerede i alt 1581 køretøjer, hvoraf de 131 blev målt til at køre for stærkt. Førerne kan se frem til at modtage en bøde.

Af de fartglade morgentrafikanter blev to personer målt til at køre med så høj fart, at de kan se frem til at få et klip i kørekortet.

Målingen blev foretaget i sydgående retning ved Møllegårdsvej.

**

Færdsel En 25-årig mandlig bilist blev tirsdag kl. 13.25 anholdt, da han kom kørende på Carl Krebs’ Vej i Aarhus N i påvirket tilstand. Han blev standset af en patrulje i krydset med Palle Juul-Jensens Boulevard og blev sigtet for narkokørsel.

Mandag kl. 13.37 skete der en mindre påkørsel af jernbanebroen ved Spanien, da en bus i mindre omfang påkørte denne. Bussen kunne selv bakke fri, og fik begrænset med skader, mens der på broen ikke blev konstateret nogle skader. Heller ingen personer kom til skade i forbindelse med episoden.

Mandag kl. 13.49 beslaglagde Østjyllands Politi en bil fra en 33-årig mand, da han nok engang var blevet standset af politiet og ikke kunne fremvise gyldigt kørekort, da han i flere tilfælde havde kørt bil i frakendelsestiden.

Tre køretøjer var tirsdag eftermiddag involveret i et mindre færdselsuheld på Christian X’s Vej i Viby J, men ingen personer kom umiddelbart alvorligt til skade. En 61-årig mandlig bilist blev sigtet i sagen. En enkelt person blev kørt til kontrol på hospitalet.

En 31-årig mandlig bilist blev natten til onsdag anholdt, sigtet for spirituskørsel, da han kom kørende på Bodøvej i Aarhus N med en promille over det tilladte.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Rosenbakken i Grenaa begået mellem torsdag d. 23/11 kl. 00.00 og søndag d. 24/3 kl. 00.00 På Hasle Centervej i Aarhus V begået tirsdag d. 26/3 mellem kl. 17.40 og kl. 18.30 På Segaltvej i Løgten ved Skødstrup begået tirsdag d. 26/3 kl. 19.15

Kilde: Østjyllands Politi