Døgnrapport d. 02-04-2024

tirsdag 02. apr, kl. 23:54

Bornholms Politi: Uddrag af døgnrapporten 2. april 2024

Færdsel Onsdag formiddag ved 11-tiden blev en 48-årig mand fra Nordbornholm standset på sin knallert i Listed. Det viste sig, at knallerten var konstruktivt ændret, idét den kunne køre 58 km/t kontra det 40 km/t, der er tilladt.

Ligeledes onsdag formiddag blev der afholdt færdselskontrol rundt omkring på øen, hvor to trafikanter blev standset og sigtet for at tale i håndholdt mobiltelefon under kørslen.

Onsdag eftermiddag ved 15-tiden skete der et færdselsuheld på Eskildsgade i Åkirkeby. En bil bakkede ud fra en parkeringsplads og påkørte en scooter med materiel skade til følge. Bilisten valgte at køre fra stedet uden at give sig til kende, men var blevet observeret af et vidne, hvorfor føreren blev sigtet for at undlade at standse efter et færdselsuheld.

ATK bilen
Onsdag morgen holdt ATK-bilen på Søndre Landevej. Tre køretøjer blev målt til at køre for stærkt, højeste hastighed blev målt til 99 km/t. i en 80 km-zone.

Torsdag formiddag blev der afholdt færdselskontrol i Rønne. Fire bilister blev målt til at køre for stærkt, alle fire står til et klip i kørekortet.
En bilist kørte uden sikkerhedssele, en knallertfører havde ikke medbragt forsikringsbevis og en 35-årig mand fra Rønne blev sigtet for at føre bil efter at have indtaget euforiserende stoffer.

Samme eftermiddag fik seks bilister bøde for at køre ud for fuldt stop og dermed overtræde deres vigepligt.

Omkring kl. 00.45 natten til fredag blev en personbil standset i Svaneke. Føreren var påvirket af spiritus over det tilladte, så han blev medtaget til Bornholms Hospital med henblik på udtagelse af en blodprøve.

Lørdag morgen kl. 8.45 stoppede politiet en 51- årig mandlig billist fra Hasle på Strandvejen i Hasle. Manden kørte uden sele, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af færdselsloven og fik en bøde på 1500 kr.
Søndag kl. 13.20 stoppede politiet en 25- årig mandlig cyklist fra Hasle. Manden blev sigtet for at bruge håndholdt telefon under kørslen og fik en bøde på 1000 kr.

Søndag kl. 14.56 blev en 57- årig mand fra Taastrup standset på Langebjergvej i Allinge. Det viste sig at han kørte med en promille over det tilladte, så han kom med på hospitalet til udtagelse af en blodprøve.

Søndag kl. 17.36 stoppede politiet en 57- årig kvindelig billist fra Vanløse på Dueoddevej i Nexø, da hun undgik at standse ved ”fuldt stop” færdselstavle. Kvinden fik en bøde på 2000 kr. samt et klip i kørekortet.

Søndag kl. 21.05 stoppede politiet en 28- årig mandlig billist fra Hasle på Aabyvej i Rønne. Manden førte personbil med en hastighed på 109 km/t. i tættere bebygget område, hvor hastigheden ikke må overstige 80 km/t. Manden fik en bøde på 3000 kr. samt et klip i kørekortet.

Søndag middag blev der afholdt Påske Burnout, et biltræf som starter på Store Torv i Rønne, og slutter på Fyrvejen i Dueodde. I den forbindelse blev tre billister standet, da de talte i håndholdt telefon under kørslen. De fik alle en bøde på 1500 kr. samt et klip i kørekortet.
To billister blev standset på Teglkåsvej i Hasle for manglende nummerplade og fik hver en bøde på 1000 kr. En enkelt MC-nummerplade der var forkert monteret, således at nummerpladen ikke var læsbar, hvilket medførte en bøde på 1000 kr.

Mandag aften stoppede politiet 2 mandlige billister, begge fra Nexø, på Poulskervej i Nexø, da de undgik at standse ved ”fuldt stop” færdselstavle. Begge billister fik en bøde på 2000 kr. samt et klip i kørekortet.

Svævebane Onsdag eftermiddag fik vi en anmeldelse om, at der var blevet spændt en svævebane ud over et fuglereservat i Rø. Vi ankom til stedet og traf et par yngre mænd ovrefra, der blev bedt om at pakke svævebanen sammen igen.

Beruser

Omkring 23.30 onsdag aften fik vi en anmeldelse om en meget beruset yngre mand fra Rønne, der opholdt sig foran Palæcafeen i Rønne. Patruljen tilkaldte en ambulance til den unge mand.
Patruljen fulgte med til hospitalet, hvor manden blev overdraget i hospitalets varetægt.

Natten til lørdag fik vi en opringning om en beruset mand, der lå og sov ved Krystalbodegaen. Han var kontaktbar, men meget fuld. Patruljen kom til stedet og fik kontakt til manden, som de derefter fulgte hjem i seng.

Lørdag kl. 23.40 modtog vi en anmeldelse om en beruset mand på fortovet omkring Cafe 18. Manden blev kørt hjem, og var i stand til at tage vare på sig selv.

Ordensbekendtgørelsen Natten til torsdag blev to 17-årige mænd fra hhv. Rønne og Hasle sigtede for at indlade sig i slagsmål på åben gade på torvet i Rønne. Begge unge mænd var alkoholpåvirkede, og deres forældre blev tilkaldt for afhentning af deres sønner.

Tilsyn med værtshuse og fester I påsken har der været tilsyn på øens værtshuse og til forskellige arrangementer. Alle steder patruljen har været de forskellige dage, er de blevet mødt med god stemning og ordnede forhold.

Indbrud Torsdag morgen fik vi en anmeldelse om, at der i løbet af natten var begået indbrud i biografen i Rønne.
En kælderdør var blevet sparket ind, hvorefter der var fri adgang. Umiddelbart syntes intet stjålet.

Jordskred Torsdag formiddag fik vi en anmeldelse om, at der var sket et jordskred ved Sose. Jordskredet var så omfattende, at der var behov for afspærring af området. BRK Vej og Park kom til området med afspærringsmateriel og en strækning på 60 meter blev afspærret på kyststien.

Tyveri Fredag over middag fik vi en opringning fra en mand, der havde observeret en anden mand, der havde stjålet en plastikkasse fra en firma varebil. Personen var efterfølgende gået ind i et hus længere nede af gaden med plastikkassen. Da patruljen ankom til stedet, kom personen ud fra huset igen og blev udpeget som gerningsmand af vidnet.
Den formodede gerningsmand blev anholdt og sigtet for tyveri.

Brand Fredag aften omkring kl. 19.15 blev der observeret megen røg fra en kælderdør på Strandgade i Sandvig. Ved kontakt med anmelder oplystes det, at der ikke var egentlig ild i bygningen, men tale om problemer med et pillefyr, der nu blot stod og ulmede – deraf den megen røg.
Ejeren af fyret blev sigtet for overtrædelse af Beredskabsloven, idét der var udvist uforsighted ved betjeningen af fyret.


Kilde: Bornholms Politi