Døgnrapport d. 26-04-2024

fredag 26. apr, kl. 19:06

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 26. april 2024

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 09.30 Østjyllands Politi fremstiller i dag kl. 09.30 en 21-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus. Han er sigtet for flere forhold af databedrageri ved at have ageret falsk bankbud over for ældre kvinder.

Den 21-årige mand er bosiddende i Aarhus-området, men han blev anholdt natten til fredag kl. 00.34 på en adresse i Struer. Anholdelsen blev udført af en patrulje fra Midt- og Vestjyllands Politi, hvorefter den 21-årige blev overdraget til Østjyllands Politi.

Anklagemyndigheden anmoder om lukkede døre i dagens grundlovsforhør af hensyn til Østjyllands Politis fortsatte efterforskning af sagen. Det er politiets formodning, at bedragerierne er blevet begået i forening med et pt. ukendt antal medgerningsmænd.

Den 21-årige er på nuværende tidspunkt sigtet for otte forskellige forhold af bedrageri mod ældre borgere. Der er tale om forhold begået mod borgere bosiddende i Grenaa, Viby J, Aarhus N og Åbyhøj. Bedragerierne er blevet begået i løbet af årets første tre måneder.

Østjyllands Politi får fortsat løbende anmeldelser fra borgere, der har været udsat for svindel begået af falske bankbude. Husk, at du aldrig skal udlevere koder eller kort til nogen, og at banken aldrig ville kontakte dig på den måde. Tag gerne en snak med dine ældre familiemedlemmer om, de skal lægge røret på, hvis får den slags opkald.

**

Falsk bankbud snød ældre kvinde i Højbjerg Torsdag kl. 08.47 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at en 87-årig kvinde fra Højbjerg var blevet udsat for bedrageri og i den forbindelse havde mistet flere tusinde kroner.

Det var onsdag eftermiddag i tidsrummet mellem kl. 13.30 og kl. 13.45, at den 87-årige havde modtoget et opkald fra en fremmed mand, der havde udgivet sig for at være fra kvindens bank.

Kort tid efter ankom en ukendt mand til kvindens adresse, hvor han overtalte kvinden til at udlevere mere end titusinde kroner i kontanter samt et dankort, hvorfra der efterfølgende blev hævet yderligere et par titusinde kroner fra kvindens opsparing.

Du skal ALDRIG udlevere dine kontanter, dankort eller øvrige personlige oplysninger samt værdigenstande til fremmede.

Østjyllands Politi efterforsker sagen nærmere.

**

Kørte igen uden kørekort og fik bilen beslaglagt Tredje gang var ulykkens gang for en 31-årig mand, da han torsdag eftermiddag kl. 15.34 blev standset af en patrulje fra Østjyllands Politi uden gyldigt kørekort.

Den 31-årige mand var kommet kørende på Viborgvej i Aarhus V, da han blev bragt til standsning af en patrulje fra Østjyllands Politi grundet mistanke om, at han ikke havde tilladelse til at køre bil.

Og ganske rigtigt kunne den 31-årige ikke fremvise et gyldigt kørekort til betjentene, da han blev bedt om dette.

Da det ikke var første gang, at manden blev standset uden gyldigt kørekørt, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation.

Den 31-årige protesterede ikke over beslaglæggelsen.

**

Blev bortvist fra venteværelse og begik efterfølgende vold To mænd på henholdsvis 22 og 25 år blev torsdag eftermiddag kl. 17.20 bedt om at forlade venteværelset på rutebilstationen i Randers C, da de var uønskede på stedet.

Episoden fik efterfølgende de to mænd til at følge efter den vagt på rutebilstationen, som havde bedt dem om at forlade stedet, hvorfor vagten måtte søge i sikkerhed i et nærtliggende supermarked.

Den ene af de to mænd kastede ved supermarkedet en øldåse mod vagten foran flere vidner, mens den anden sparkede ham over benet inden politiet ankom til stedet og fik anholdt dem begge.

De to mænd blev begge sigtet for at have begået vold og blev taget med på stationen til nærmere afhøring. Den forurettede i sagen kom ikke umiddelbart alvorligt til skade.

**

Indbrud Der er det seneste døgn ikke anmeldt nogen indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

Kilde: Østjyllands Politi