Døgnrapport d. 07-05-2024

tirsdag 07. maj, kl. 14:06

Sydsjællands og Lolland Falsters Politi Uddrag af døgnrapporten fra mandag 6 maj

NÆSTVED: Sigtet for at knuse ruder
Mandag klokken 6.21 opdagede en rengøringsassistent, at der var knust nogle ruder i en ejendom på Engvej i Næstved. Der var kastet noget mod syv ruder, og to af dem var smadret. Et gennemsyn af overvågningsvideoen fra stedet pegede i retning af en 56-årig mand fra Næstved, som først på eftermiddagen vendte tilbage til gerningsstedet. Her blev han kontaktet af politiet, og den 56-årige blev sigtet for hærværk.

RØDBY: Joints og skunk i bus
I går klokken 8.30 blev en bus, der var kommet med færgen fra Tyskland, udtaget til en kontrol i indrejsefeltet i Rødbyhavn. Det var en ret tydelig lugt af cannabis, der mødte politibetjentene inde i bussen, og der blev da også hurtigt fundet bl.a. en joint. Ved en nærmere undersøgelse blev der fundet nogle flere joints og noget skunk. Tre udenlandske borgere blev anholdt og sigtet efter lov om euforiserende stoffer.

NAKSKOV: 59-årig sigtet for vold
Politiet måtte i går klokken 11.58 køre ud til en adresse i Nakskov, hvor en 27-årig mand var blevet slået flere gange i ansigtet af en anden mand. Gennem gode vidneforklaringer fandt betjentene en halv times tid senere frem til en 59-årig mand fra byen, der blev anholdt og sigtet for vold.

SLAGELSE: Sigtet for tyveri fra genbrugsplads
Mandag klokken 15.44 fik politiet en anmeldelse fra en genbrugsplads i Slagelse om, at der havde været en borger på pladsen, som havde stjålet forskellige effekter fra elektroniksektionen. Vidner havde oplysninger om bilen, og det ledte til, at en 37-årig mand fra Slagelse senere på eftermiddagen blev sigtet for tyveri.

BOELUNDE: Smed hash ud af vinduet
I forbindelse med en almindelig patruljering kørte en politibil i går klokken 19.31 bag ved en sølvgrå personbil på Boeslunde Byvej i Boeslunde. Det gjorde tilsyneladende føreren så nervøs, at han valgte at smide knapt 200 gram hash ud af vinduet. Men det spottede betjentene, og kort efter blev den sølvgrå bil standset. Det viste sig, at manden i bilen – der er 48 år og fra lokalområdet – ikke havde noget kørekort. Desuden blev han testet positiv for både spiritus- og narkokørsel, og ydermere havde han ulovlige piller på sig. Så han blev anholdt og sigtet for spirituskørsel, kørsel i påvirket tilstand, efter lov om euforiserende stoffer, for salg af narko og for at køre bil uden gyldigt kørekort. Desuden var den 48-årige eftersøgt til fogedretten, og han har derfor tilbragt natten i politiets varetægt og køres tirsdag morgen i retten.

NAKSKOV: Sigtet for tyveri af en jakke
Politiet blev mandag eftermiddag kaldt til Perlestikkegade i Nakskov, hvor et vidne tilbageholdt en mand, der var mistænkt for tyveri. Det var en 50-årig mand fra byen, som havde set sit snit til at række ind i en bil og stjæle en jakke, der lå i bilen. Imidlertid gik bilens tyverialarm i gang og tilkaldte vidnet, som fik fat i manden. Den 50-årige blev sigtet for tyveriet.

SLAGELSE: 25-årig sigtet for salg af stoffer
En 25-årig mand fra Slagelse blev mandag eftermiddag anholdt og sigtet for salg af ulovlige stoffer. Det skete, efter at politiet havde fået en anmeldelse om, at der formentlig foregik noget salg af stoffer på Fisketorvet, og en patrulje kørte til stedet. Her mødte politibetjentene den 25-årige, men da han blev visiteret, blev der ikke fundet nogle ulovlige genstande. Et vidne fortalte imidlertid, at den 25-årige tog nogle poser fra noget beplantning på torvet, og ganske rigtigt fandt politibetjentene også to små poser med i alt 32 klumper hash på 51,8 gram. Den 25-årige blev herefter sigtet for overtrædelse af lov om euforiserende stoffer, og han blev afhørt på politistationen, inden han blev løsladt igen klokken 19.45.Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde.
Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.INDBRUD
Politiet har ikke modtaget nogen anmeldelser om indbrud i privat beboelse det seneste døgn.


FÆRDSELSKONTROLLER
I det seneste døgn har politiet haft følgende færdselskontroller:

By Vej Tidspunkt ? Stokkemarke Højrebyvej Mandag klokken 16.45-17.30 Ingen sager Væggerløse Gedser Landevej Mandag klokken 13.30-14.30 Ingen sager Haslev Rødebrovej Mandag klokken 22.00-22.30 Bestilt færdselskontrol: En blev målt til at køre 87 km/t, hvor man højst må køre 60 km/t. Det giver et klip i kørekortet

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.


PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet standset følgende påvirkede trafikanter:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Boeslunde Boeslunde Byvej Mandag klokken 19.31 48-årig mand fra Korsør Spiritus- og narkokørsel. Den 48-åirge var eftersøgt til fogedretten og blev derfor anholdt og køres tirsdag morgen til retten Nykøbing Vesterskovvej Mandag klokken 20.15 44-årig mand fra Nørre Alslev Spirituskørsel
?


Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi