Døgnrapport d. 07-05-2024

tirsdag 07. maj, kl. 18:20

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 7. maj 2024

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger: Geminivej, Greve


Indbrud i villa/lejlighed/landejendom: Ingen


Indbrud i fritids-/sommerhus: Ingen


Indbrud i skole og institutioner mv.: Ingen


Tyveri fra køretøjer: Smedelundsgade, Holbæk
Tune Parkvej, Tune, Greve
Gyldenkærnevej, Svogerslev, Roskilde
Tjørnens Kvarter, Høng, Kalundborg


Lov om arbejdsmiljø - Brogade, Ringsted Kl. 08.28 modtog politiet en anmeldelse om, at en 28-årig mand fra Ringsted var kommet lettere til skade, da han var blevet fastklemt under en minigraver i forbindelse med kloakeringsarbejde på stedet. Den 28-årige kom fri med hjælp fra en kollega. Han blev bragt til hospitalet med henblik på nærmere undersøgelser. Arbejdstilsynet underrettet.


Lov om arbejdsmiljø - Traneholmvej, Solrød Strand Kl. 08.48 kom en 22-årig mand fra Græsted til skade med sin arm, som blev klemt imellem en jernbjælke og en metalvæg i forbindelse med, at jernbjælken var ved at blev hejst op og i den forbindelse svingede og i den forbindelse kom den 22-åriges arm i klemme. Den 22-årige kom lettere til skade og blev kørt til behandling på sygehuset. Arbejdstilsynet underrettet.


Falsk hjemmehjælper på spil - Bredager, Greve Kl. 13.00 henvendte en kvinde sig hos nærpolitienheden i Waves for at anmelde, at hun om morgenen var blevet kontaktet på sin hjemadresse af en mand, der havde sagt, at han var fra hjemmeplejen og skulle tilse en navngiven person på adressen. Kvinden kendte ikke noget til den navngivne person, og hun afviste manden i døren, der efterfølgende forlod stedet i en personbil uden logo på. Kvinden kontaktede efterfølgende kommunen, der ikke kendte noget til manden, som kvinden beskrev som 25-30 år og iført en hvid kittel.


Mange anmeldelser om falsk politimand - hele kredsen Mandag eftermiddag modtog politiet flere anmeldelser fra borgere, der var blevet ringet op af en engelsktalende mand, der præsenterede sig som værende fra politiet og som oplyste til de personer, han ringede op, at deres CPR-nummer var blevet misbrugt. Borgerne blev vejledt om, at de skulle trykke 1 på deres telefon, hvorefter de skulle tale med endnu en "politimand", der forsøgte at lokke personfølsomme oplysninger ud af borgerne. Det lykkedes dog ikke, og politiet modtog inden for kort tid anmeldelser fra 12 borgere om opkaldene.


Uorden i bus - Trekroner Parkvej, Himmelev, Roskilde Kl. 16.12 modtog politiet en anmeldelse at to mænd havde haft en kontrovers i en bus, og i den forbindelse var der blevet anvendt peberspray. Politiet kom frem til stedet, hvor buschaufføren og den 37-årige anmelder havde forskellige forklaringer på, hvad der var foregået på stedet.

Buschaufføren, en 26-årig mand fra København, blev fundet i besiddelse af en totenschlæger og en peberspray, og han blev anholdt og sigtet for vold og for overtrædelse af våbenloven. En ny chauffør overtog efterfølgende kørslen af bussen. Den 37-årige mand, et vidne samt den 26-årige mand er blevet afhørt til sagen. Den 26-årige mand, der var anholdt, er efterfølgende blevet løsladt, og den 37-årige mand er blevet undersøgt på skadestuen.
Politiet skal nu forsøge at klarlægge, hvad der præcis er sket i sagen ved hjælpe af vidneafhøringer samt forsøge at finde frem til et motiv.
Kørekort blev en kort fornøjelse - Kroenborgvej, Asnæs. Odsherred Kl. 16.34 blev en ny bilist - en 18-årig mand fra Asnæs - målt med politiets lasermåler, da han kom kørende mod vest af Kroenborgvej. Laseren målte hastigheden til 86 km/t, til trods for, at man maksimalt må køre 50 km/t på strækningen, som ligger i byzone.

Den 18-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, og der nedlægges påstand om kørselsforbud. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Den 18-årige har haft sit kørekort i 19 dage.

Kørsel uden førerret igen igen kostede bilen - Køgevej, Vallø - Stevns Kommune Kl. 16.44 blev en 49-årig mand fra Køge sigtet for kørsel uden førerret, da han kom kørende ad Køgevej i en personbil, til trods for, at han ikke er i besiddelse af gyldig førerret. Da manden er blevet sigtet for kørsel uden førerret tre gange inden for tre år, blev bilen beslaglagt med henblik på konfiskation af patruljen.

Manden ønskede spørgsmålet om beslaglæggelsen forelagt en dommer, og denne del vil blive afgjort af en dommer. Manden kan forvente at høre mere fra politiet i forhold til sigtelsen for overtrædelse af færdselsloven.

Brændende bil - Kalundborgmotorvejen - Holbæk Kl. 06.10 modtog politiet en anmeldelse om brand i en bil, der befandt sig i nødsporet. I forbindelse med myndighedernes arbejde på stedet opstod der en del kø, da den ene vognbane blev spærret af. Brandvæsnet fik slukket branden, og kl. 06.49 blev vejen åbnet op igen, efter af der var ryddet op efter branden. Ingen personer kom til skade i forbindelse med branden.Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi