Døgnrapport d. 10-05-2024

fredag 10. maj, kl. 19:40

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 10. maj 2024

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag

**
Stor mængde cigaretter og kontanter beslaglagt: To personer anholdt Østjyllands Politi reagerede torsdag aften på et tip og kørte ud til en adresse i Odder-området, hvor der skulle være en del ulovlige cigaretter.

Det viste sig, at der var hold i tippet, for på adressen fandt politiet knap 200.000 cigaretter samt et større kontantbeløb. Politiet mistænker, at der ikke er betalt told og afgift, og at det var planen, at cigaretterne skulle sælges videre. Både cigaretter og penge blev derfor beslaglagt.

To mænd på hhv. 54 og 33 år blev anholdt på stedet og sigtet efter afgiftsloven.

Østjyllands Politi efterforsker nu sagen nærmere.

**
Sigtet for sprit- og narkokørsel og for at true betjent En patrulje fik torsdag kl. 19.35 øje på en bilist, der kørte meget slingrende og usikkert rundt på Jyllands Allé i Viby. Betjentene fik derfor dirigeret bilen ind til siden og tog kontakt til den 42-årige fører, der virkede påvirket af både alkohol og narko.

Den 42-årige blev anholdt og sigtet for sprit- og narkokørsel, og da han under anholdelsen gjorde kraftigt modstand, blev han også sigtet for at lægge hindringer i vejen for politiets arbejde.

På vejen ind til politigården kom den 42-årige med flere verbale trusler rettet mod betjentene, og derfor fik han også en sigtelse for trusler mod polititjenestemand.

Han fik foretaget en blodprøve, der skal påvise om han havde narko i blodet under kørslen, og hvor høj hans promille var.

**

Tre unge mænd i mindre slagsmål Tre unge mænd endte natten til fredag med at blive sigtet, efter der havde været uro på en beværtning i Fiskergyde i Aarhus C.

Klokken var 05.22, da politiet fik en anmeldelse om slagsmål på beværtningen, og en patrulje var kort efter fremme.

Her kunne flere vidner fortælle, at tre mænd havde været oppe at toppes, og at det havde udviklet sig til en mindre slåskamp.

De tre mænd på hhv. 20, 22 og 23 år blev alle sigtet for overtrædelse af restaurationsloven.
Ingen af dem var umiddelbart kommet noget til.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt tre indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

• På Jasminvej i Risskov begået torsdag d. 9/5 kl. 09.40
• På Rydevænget i Aarhus V begået mellem lørdag 9/3 kl. 16.00 og onsdag d. 8/5 kl. 12.00
• På Birkevej i Risskov begået mellem fredag d. 3/5 kl. 07.00 og fredag d. 10/5 kl. 04.00


Kilde: Østjyllands Politi