Sigtet for at stjæle adskillige sidespejle i Østjylland

fredag 10. maj, kl. 11:04

I løbet af en uge blev der stjålet flere hundrede sidespejle primært i Aarhus-området, og Østjyllands Politi gik i gang med en intensiv efterforskning af sagen for at finde frem til gerningsmændene.

Der blev sikret spor på flere gerningssteder og indhentet overvågning, og nogle af klippene med gerningsmændene blev offentliggjort. Det førte til flere tip, og efterforskerne kom på den måde på sporet af tre litauiske mænd, som de havde mistanke til stod bag tyverierne.

Det lykkedes dog ikke at finde frem til mændene i Danmark, men politiet fandt frem til, at de formentligt var flygtet til Sverige, og der blev derfor udstedt en efterlysning, som politikollegerne i Europa også kunne se.

Den 18. april meddelte svensk politi så, at de havde anholdt to af mændene i forbindelse med en tyverisag i Sverige. De to anholdte er en 33-årig mand og en 27-årig mand – begge er litauiske statsborgere.

Tyveri af særlig grov beskaffenhed Den 33-årige skal afsone en fængselsstraf i Sverige og kan derfor ikke udleveres p.t., men den 27-årige blev fredag udleveret i Kastrup Lufthavn, hvor han blev anholdt af betjente fra Østjyllands Politi. Han er foreløbigt sigtet for 16 tyverier af sidespejle begået i februar i Aarhus-området, og han bliver fremstillet i grundlovsforhør lørdag formiddag ved Retten i Aarhus.

”Vi har i første omgang valgt 16 tyverier ud, hvor vi mener, at mistankegrundlaget er så stærkt mod de to mænd, at de kan varetægtsfængsles. På grund af den organiserede måde tyverierne er foregået på, så er de sigtet for tyveri af særlig grov beskaffenhed,” siger anklager Casper Petersen fra anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi.

Den 33-årige, der skal afsone en straf i Sverige, forventes at blive udleveret til Danmark efter sin afsoning.

Tidspunktet for lørdagens grundlovsforhør er endnu ukendt.

Pressekontakt Anklager Casper Petersen, tlf. 3061 2312


Kilde: Østjyllands Politi