Døgnrapport d. 04-07-2024

torsdag 04. jul, kl. 14:13

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra onsdag 3. juli

SLAGELSE: Større politiaktion ved sygehuset
Onsdag klokken 11.32 fik politiet en anmeldelse om, at en mand, som var psykisk ude af balance, truede med at springe ud fra taget af en bygning på sygehuset i Slagelse. Flere politipatruljer blev sendt til stedet, og det lykkedes i samarbejde med personale fra sygehuset at få manden til at gå ned fra taget, men inde i bygningen fik han fat i en hammer og kniv, som han truede med. Først klokken 18.28 blev den pågældende anholdt. Der er tale om 23-årig mand fra Frederiksberg, som på grund af hans psykiske tilstand blev hjulpet videre til behandling på sygehuset.

RØDBY: 33-årig sigtet for butikstyveri
En 33-årig mand fra Sønderborg blev onsdag eftermiddag sigtet for butikstyveri. Klokken 14.37 fik politiet en anmeldelse fra en dagligvareforretning i Rødby om, at personalet tilbageholdt den 33-årige, der havde benyttet en selvskanningsløsning, men havde undladt at skanne de fleste af de varer, han havde i kurven. Han slap ikke afsted med varerne, men blev tilbageholdt og sigtet i sagen, da politiet ankom. Han havde stjålet forskellige drikkevarer og marmelade, og der er nu en bøde på vej til den 33-årige.

SORØ: Vodka og hamsterfoder
Onsdag klokken 15.39 blev politiet kaldt til et supermarked i Sorø, hvor en mand blev tilbageholdt efter mistanke om butikstyveri. Det var en 41-årig mand fra Ishøj, der var gået gennem kassen uden at betale for en flaske vodka og en pose hamsterfoder, han havde i rygsækken. Den 41-årige blev sigtet for butikstyveriet, og ledelsen i forretningen meddelte ham, at han ikke længere var velkommen som kunde på stedet.

SLAGELSE: Kørte over for rødt for næsen af politiet
En 16-årig dreng fra Slagelse valgte forkert, da han onsdag eftermiddag kom kørende på Ingemannsvej i Slagelse. Knallerten stejlede et par gange, og den 16-årige tog den over for rødt i krydset – kørende i fodgængerfeltet. Imidlertid holdt der en politipatrulje i krydset, og betjentene standsede den 16-årige kort efter. Han blev sigtet for at køre over for rødt, og hans knallert blev taget med til undersøgelse på politistationen i Slagelse. Det skal nu vise sig, om den er konstruktivt ændret, så den kan køre hurtigere end tilladt.

VORDINGBORG: Råberi på gaden
Politiet fik onsdag aften en anmeldelse om, at en tilsyneladende fuld mand stod i Algade i Vordingborg og råbte op. I første omgang blev han bortvist, men kort efter var han tilbage igen på stedet og fortsatte med at larme op. Det var en 36-årig mand fra Vordingborg, og denne gang blev han anholdt klokken 20.48 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Han blev taget med til politistationen i Næstved for at få ro på stedet, og han blev løsladt igen klokken 2.31.

NYKØBING: Ni dage tilbage
Politiet standsede torsdag klokken 1.10 en bil på Brovejen i en rutinekontrol. Der sad en 17-årig mand ved rattet, som viste sit kørekort. Men når man er under 18 og kører bil, skal der være en ledsager med i bilen, som opfylder en række krav, blandt andet at ledsageren skal være minimum 30 år og have haft kørekort i de seneste 10 år. Der var godt nok en passager med i bilen, men han var kun 19 år og opfyldte dermed ikke kravene. Derfor blev den 17-årige – som fylder 18 år om ni dage – sigtet for overtrædelse af færdselsloven. Han står nu til en bøde for overtrædelsen.Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde.
Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.INDBRUD
Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Tidsrum Udbytte Herlufmagle Birkevænget Mandag klokken 8.30-12.00 Kontanter Næstved Svingelen Torsdag klokken 3.46 Ikke gjort op om der er stjålet noget Vordingborg Goldschmidtsvej Tirsdag klokken 21.00 – onsdag klokken 7.00 En motorsav af mærket HusqvarnaHASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Horslunde Gallevej Onsdag klokken 6.08-7.38 ATK 45 - - - - Nakskov Skandsen Onsdag klokken 11.37-12.27 ATK 58 - - - - Rude Næstved Landevej Onsdag klokken 19.44-23.59 ATK 244 11 80 km/t 122 km/t Fire klip Torrig Kragenæsvej Onsdag klokken 8.30-10.30 ATK 82 2 50 km/t 65 km/t -FÆRDSELSKONTROLLER
I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

By Vej Tidspunkt ? Marielyst Marielyst Strandvej Torsdag klokken 1.15-2.00 Ni køretøjer blev standset og kontrolleret: Ingen sager

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet ikke standset nogen påvirkede trafikanter.
??
?

Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi