Døgnrapport d. 05-07-2024

fredag 05. jul, kl. 12:53

Roskilde Festival døgnrapport fredag den 5. juli 2024

Tyveri
Kl. 07.43 anmeldte en 18-årig kvinde fra Birkerød, at hun havde mistet sin mobiltelefon samt kreditkort, kørekort og rejsekort i forbindelse med at hun var til koncert. Efter koncerten opdagede hun, at tingene var væk fra hendes taske.

Tyveri Kl. 09.09 anmeldte en 27-årig kvinde fra København, at hendes mobiltelefon var blevet fjernet fra hendes taske i forbindelse med, at hun sad og spiste på sin teltplads

Tyveri Kl. 11.27 anmeldte en 19-årig mand fra Valby, at hans mobiltelefon var blevet fjernet fra hans bukser i forbindelse med, at han gik igennem en folkemængde.

Tyveri Kl. 12.48 anmeldte en 35-åig mand fra København, at han havde mistet sin taske under en koncert, hvor han havde haft taske stående på jorden mellem sine ben. Tasken beskrives som grøn og af mærket Nike, og den indeholdt et par solbriller af mærket Prada, en Macbook air samt en grå hættetrøje.

Hærværk Kl. 13.08 modtog politiet en anmeldelse om hærværk mod tre personbiler, der holdt parkeret på Kamstrupvej, ca. 20 meter fra sydporten. De tre køretøjer havde alle flade dæk efter stik med en spids genstand i bildækkene. Ejerne af køretøjerne – en 47-årig mand fra Lyngby, en 22-årig mand fra Taastup og en 26-årig mand fra Tølløse blev orienteret. Personer med oplysninger i sagen bedes kontakte politiet på telefon 114.

Røveri Kl. 15.10 anmeldte en 23-årig mand fra København, at han i forbindelse med arbejde som frivillig i en bod opdagede, at en kvinde gik hen og tog hans jakke og efterfølgende løb ud af boden. Den 23-årig løb efter kvinden og fik fat i sin jakke, samtidig med, at kvinden sparkede ud efter den 23-årige mand og efterfølgende undløb fra stedet. Den 23-årige måtte efterfølgende behandles for sine skader på sygehuset.

Kvinden beskrives som: Dansk af udseende, 18-20 år, lys i huden og brunt hår. Kontakt politiet på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Uro og uorden Kl. 16.24 modtog poltiet en anmelde om uro og uorden ved en teltplads. Flere patruljer kørte frem til stedet, men der var ikke længere uro.

Uro og uorden Kl. 19.30 blev en 17-årig dreng fra Viborg irettesat af politiet i forbindelse med, at der havde været skubberi mellem flere personer ved port 14.

Lovgivning om euforiserende stoffer Kl. 20.15 blev en 31-årig mand fra Taastrup sigtet for salg af euforiserende stoffer og anholdt, da han var i færd med at overdrage en pose med 0,92 gram kokain til en anden person. Den 31-årige blev fundet i besiddelse af 2,86 gram kokain fordelt i tre pølsemandsposer.

I forbindelse med ransagning af mandens telt fandt politiet 5,92 gram MDMA fordelt på fire poser, 0,84 gram kokain, 3,04 gram hash fordelt på fire poser samt en digitalvægt, et trecifret kontantbeløb samt to telefoner.

Festivalen blev orienteret om anholdelsen, og manden fik i den forbindelse klippet sit armbånd. Manden blev afhørt til sagen og blev efterfølgende løsladt. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Personer på motorvejen Kl. 22.10 anmeldte en borger fra Roskilde, at der befandt sig to personer i nødsporet på Holbækmotorvejen. De to personer var i færd med at forlade motorvejen til fods og fik op på en bro. Politiet gennemkørte strækningen, men da var personerne forsvundet.

Taxaer skabte problemer for den øvrige færdsel Kl. 23.10 måtte en patrulje vejlede flere taxachauffører om reglerne for standsning og parkering, da disse holdt til gene for den øvrige trafik i området D15 / sluse 200. Chaufførerne fjernede efterfølgende deres taxaer fra området.

Overtrædelse af færdselsloven Kl. 00.50 blev en 34-årig taxachauffør sigtet for overtrædelse af færdselsloven i forbindelse med at hans taxa holdt parkeret i den inderste vognbane sydgående ad Maglegårdsvej, som er forbeholdt ligeudkørende bilister, hvilket gav trafikale udfordringer på strækningen. På stedet var der skiltet med forbud mod standsning og parkering. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Overtrædelse af færdselsloven Kl. 00.55 blev en 23-årig taxachauffør sigtet for overtrædelse af færdselsloven, da hans taxa holdt parkeret på Pulsen i den nordlige ende, hvor der var skiltet med standsning og parkering forbudt. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Brugstyveri af køretøj Kl. 01.11 anmeldte en 50-årig mand fra Sydfyn, at hans personbil var blevet stjålet. Bilen havde holdt parkeret bag orange scene og den var ulåst. Via en app kunne ejeren se, at bilen befandt sig på en adresse i Højby, hvor politiet ganske rigtigt fandt køretøjet, der blev transporteret retur til Roskilde og forenet med ejeren. Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Anmeldelse om personer på togskinnerne Kl. 04.50 modtog politiet en anmeldelse om, at der befandt sig fire personer på togskinnerne ved trinbrættet og gående i retning mod Roskilde. Festivalens personale undersøgte forholdet og fandt ingen personer på togskinnerne.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi