Døgnrapport d. 05-07-2024

fredag 05. jul, kl. 19:27

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 05. juli 2024

Grundlovsforhør ved Retten i Aarhus kl. 10.45 Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 10.45 en 31-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Den 31-årige blev anholdt torsdag aften kl. 20.34 i forbindelse med, at Specialpatruljen ved Østjyllands Politi foretog en ransagning på mandens adresse i Egå. På adressen fandt betjentene knap 50 gram kokain samt et større kontant beløb.

Den 31-årige er sigtet for besiddelse af narko med henblik på salg.

Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre til grundlovsforhøret.


**

Grundlovsforhør ved Retten i Randers kl. 11.00 Anklagemyndigheden ved Østjyllands Politi fremstiller fredag kl. 11.00 en 55-årig mand i grundlovsforhør ved Retten i Randers. Han er sigtet for spritkørsel ved at have ført en lastbil på Nordjyske Motorvej med en promille på over 2,0. På grund af den høje promille vurderes det til at være vanvidskørsel.

En mandlig bilist ringede kl. 13.23 til politiet og fortalte, at han kørte bag en voldsomt slingrende lastbil på Nordjyske Motorvej, og han mistænkte, at chaufføren var påvirket. Bilisten hjalp med at guide en patrulje frem til rette sted, og da betjentene fik øje på lastbilen omkring Trige, kunne de også se, at den slingrede og kørte meget usikkert.

Patruljen fik dirigeret lastbilen ind til siden og fik kontakt til den 55-årige mand bag rattet. Han virkede beruset, og en alkometertest viste af flere omgange en promille over 2,0. Der blev taget en blodprøve af chaufføren, der nu skal fastslå promillestørrelsen.

Den 55-årige er ukrainsk statsborger uden bopæl i Danmark, og han fremstilles på hjemrejseloven.

**

Skud affyret i Viby i nat Østjyllands Politi modtog natten til fredag kl. 02.30 anmeldelse om, at der var afgivet flere skud på Damagervej i Viby J. Flere patruljer kørte straks til stedet, og politiet har siden da været til stede i området. Ingen personer meldes tilskadekomne i forbindelse med skyderiet.

Det er politiets formodning, at skyderiet bunder i uoverensstemmelser mellem en gruppe personer i det kriminelle miljø, og at det har relation til branden på Gudrunsvej i Brabrand natten til tirsdag og et knivstikkeri på Øster Allé i Viby J lørdag.

Læs mere i pressemeddelelsen her.

Indbrud
Der er det seneste døgn anmeldt to indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.
På Skæring parkvej i Egå begået torsdag d. 4/7 mellem kl. 11.00 og kl. 14.30 På Skelvangsvej i Randers NV begået torsdag d. 4/7 kl. 20.53

Kilde: Østjyllands Politi