Døgnrapport d. 06-07-2024

lørdag 06. jul, kl. 14:30

Roskilde Festival døgnrapport lørdag den 6. juli 2024

Lov om euforiserende stoffer
Kl. 7.45 blev en 30-årig mand fra USA anholdt af politiet på festivalpladsen og sigtet for salg af narko. Manden var forinden blevet tilbageholdt af personale fra festivalen, der havde bemærket, at manden tabte en frysepose med piller i. Den 30-årige blev fundet i besiddelse af 16,64 g kokain, 3,49 g hash, 2,75 g ecstasy samt flere poser med piller, der skal undersøges nærmere for at fastslå posernes indhold. Manden er nu sigtet for salg af euforiserende stoffer og er tilbageholdt på udlændingeloven i 3 x 24 timer, mens hans sag behandles af myndighederne og det afgøres, om han skal udvises.

Mand fik stjålet ur Kl. 07.54 anmeldte en 61-årig mand fra Haslev, at han torsdag aften havde været til en koncert ved orange scene kl. 18.30, da hans ur af mærket Rolex forsvandt fra hans arm. Den 61-årige mand bemærkede ikke tyven eller tyveriet, men opdagede det først, da uret var væk. Uret er af modellen Seadweller Deepsea fra 2012. Personer, som bliver tilbudt at købe uret eller, som har oplysninger i sagen, bedes kontakte politiet på telefon 114.

Telt på motorvejen Kl. 12.50 modtog politiet en anmeldelse om, at der befandt sig et telt i 3. vognbane på Holbækmotorvejen, der passerer forbi Roskilde Festival. På anmeldelsestidspunktet var Roskilde ramt af uvejr og kraftig blæst, hvilket sandsynligvis er årsagen til at teltet var havnet på motorvejen. Vejdirektoratet blev orienteret, og teltet blev fjernet fra motorvejen kort efter.

Mand bortvist fra teltplads Kl. 17.17 assisterede politiet personale fra festivalen med at håndtere en udadreagerende mand, der opførte sig truende i et teltområde og som i øvrigt ikke var i besiddelse af en gyldigt armbånd. Manden blev eskorteret væk fra festivalområdet af politiet og vejledt om ikke at komme tilbage.

Kvinde anmeldte blufærdighedskrænkelse Kl. 20.19 henvendte en 19-årig kvinde fra Frederiksberg sig til politiet, da hun ønskede at anmelde en blufærdighedskrænkelse, der var sket torsdag aften kl. 23.59 i forbindelse med, at kvinden var til koncert ved orange scene. Under koncerten blev kvinden befølt på bagdelen af en ukendt mand. Politiet har modtaget anmeldelsen og vejledt den 19-årige om muligheden for at kontakte offerrådgivningen for en samtale.

Mand udsat for vold Kl. 20.24 blev en 20-årig mand fra Gentofte overfaldet af flere personer, da han gik væk fra sine venner for at træde af på naturens vegne. Den 20-årige blev i forbindelse med overfaldet sparket på låret og fik sprøjtet peberspray i ansigtet.

Forud for overfaldet havde der været en kontrovers mellem to grupper af personer i en camp, hvor den 20-årige var en del af den ene gruppe. Ved overfaldet på den 20-årige tabte en person sin mobiltelefon. Da tre personer vendte tilbage for at hente den tabte mobiltelefon, kunne den forurettede og hans venner udpege disse over for politiet, som eftersatte de tre personer. Under eftersættelsen smed en af de tre noget fra sig, som viste sig at være en peberspray, der blev sikret af politiet.

En 20-årig mand fra Brøndby, som smed pebersprayen fra sig, blev sigtet for overtrædelse af våbenloven og anholdt af politiet og en 19-årig mand fra Brøndby blev ligeledes anholdt, og de to blev afhørt til sagen og efterfølgende løsladt. Den 19-årige blev identificeret som ejermand til den tabte mobiltelefon. Den 20-årige mand kan forvente at høre mere fra politiet vedr. hans overtrædelse af våbenloven.

Politiet har ikke kunnet sigte nogen for vold mod den 20-årige mand fra Gentofte og er derfor interesserede i at høre fra personer, der har oplysninger i sagen. Gerningsmanden beskrives som: mand, 18-20 år, 180-185 cm høj, iført sort tøj. Kontakt os på telefon 114, hvis du har oplysninger i sagen.

Personer på togskinnerne Kl. 20.34 modtog politiet en anmeldelse om, at flere personer befandt sig på togskinnerne nær trinbrættet ved festivalpladsen. Forholdet blev undersøgt nærmere. Der blev dog ikke fundet nogen personer på togskinnerne.

Kl. 02.55 kom en anmeldelse mere om, at der befandt sig personer på togskinnerne ved trinbrættet. Igen blev området undersøgt, men der blev ikke fundet nogen personer på togskinnerne.

Graffitimalere blev sat til at gøre rent Kl. 05.59 tilbageholdt festivalpersonalet en 22-årig mand fra København og en 21-årig mand fra Kastrup, som var i færd med at male graffiti på urinaler. En patrulje kom frem til stedet, og sagen er foreløbigt endt med, at de to unge mænd slipper for at blive sigtet i sagen under forudsætning af, at de indkøber rengøringsmidler og fjerner graffitien igen. Politiet vil på et senere tidspunkt besigtige urinalerne og tjekke, at graffitien er fjernet, eller om der er grundlag for at oprette en hærværkssag mod de to unge mænd.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi