Døgnrapport d. 08-07-2024

mandag 08. jul, kl. 16:42

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 8. juli 2024

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:
Ingen

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Maglekæret, Solrød Strand, Solrød
Maglekærvej, Solrød Strand, Solrød
Søndre Parkvej, Ringsted
Maglehøjen, Roskilde

Indbrud i fritids-/sommerhus:
Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:
Skelbakken, Karlslunde, Greve

Tyveri fra køretøjer:
Vindingevej, Roskilde

Kørsel uden gyldig førerret – Greve Centervej, Greve
Kl. 12.00 blev en 49-årig mands bil bragt til standsning af en patrulje. Føreren havde ikke generhvervet sin førerret og blev sigtet for kørsel uden førerret. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Nøgen mand anholdt – Hovedgaden, Svinninge – Holbæk
Kl. 15.33 fik politiet en anmeldelse om, at en nøgen mand befandt sig ved en adresse i Svinninge, og at han var i besiddelse af en kniv. Fremme på adressen viste det sig, at den nøgne mand var påvirket, og han blev anholdt for at skabe ro på stedet, og patruljen sikrede kniven. Manden er efterfølgende blevet indlagt på en psykiatrisk afdeling. Han er blevet sigtet for overtrædelse af knivloven. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Kvinde overfaldet – Gersagerparken, Greve
Kl. 18.41 modtog politiet flere anmeldelser om, at en kvinde i området spyttede og slog ud efter folk samt at en kvinde var blevet overfaldet af den aggressive kvinde. Patruljen fik kontakt til den kvinde, der var blevet overfaldet. Der er tale om en 33-årig kvinde, som forklarede, at hun havde været sammen med venner og familie udenfor, da de blev opsøgt af kvinden, som først skældte dem ud, og efterfølgende spyttede hun den 33-årige i ansigtet og kradsede hende på halsen. Kvinden tog efter at have talt med patruljen på skadestuen for at blive behandlet for sine skader. Den aggressive kvinde – en 45-årig lokal kvinde blev efterfølgende anholdt og afhørt af politiet. Hun blev efterfølgende løsladt og er blevet sigtet for vold. Sagen vil blive afgjort i retten på et senere tidspunkt.

Politibåden på vandet
Kl. 14 stævnede politiets patruljebåd ud fra Greve Marina for at foretage patruljering på haven i Køge Bugt. Patruljeringen foregik langs kyststrækningen syd for Greve, videre til Mosede Havn og til sidst Køge Marina og Køge Industrihavn. Fire sejlbåde, 2 joller og en kano blev kontrolleret for, om personerne ombord havde medbragt de lovpligtige redningsveste, og alt var i den skønneste orden. Kl. 18 var politibåden tilbage i Greve Marina, og sejladsen sluttede.

Mystiske lyde havde naturlig forklaring – Knabstrup, Mørkøv – Holbæk
Kl. 20.37 anmeldte en 23-årig mand at han kunne høre nogle mystiske lyde i området, som han befandt sig i, da han var på besøg i et hus tilhørende noget familie. Manden beskrev lydene som råb om hjælp, stønnen og katte-lyde. Politiet ringede til beboerne i det hus, som lydene kom fra, og det viste sig, at lydene kom fra nogle drenge, der spillede computerspil. Der var altså ingen fare på færde. Drengene beklagede det høje støjniveau og lovede at dæmpe sig.

Køretur gav flere sigtelser – Roskildevej, Ringsted
Kl. 23.50 gav en patrulje tegn til en mand på motorcykel om, at han skulle standse sin kørsel. Dette ønskede manden dog ikke, og han undlod at følge patruljens anvisning og kørte videre. Efterfølgende standsede han sin kørsel og løb fra stedet og ned i en å, hvor han forsøgte at gemme sig. Han blev anholdt, da han kom op af åen. Manden, der er 37 år og fra Ringsted var påvirket af narkotika og havde ikke førerret.

Motorcyklen han kørte på var brugsstjålet og afmeldt, og den havde ikke den lovpligtige ansvarsforsikring. Politiet har nu motorcyklen i sin varetægt, og den vil blive genforenet med ejeren. Den 37-årige blev afhørt til sagen, og han har fået udtaget en blodprøve og er blevet sigtet for narkokørsel, kørsel uden førerret, brugstyveri, ikke at følge politiets anvisninger samt kørsel uden ansvarsforsikring. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.

Trafikuheld – Egøjevej, Køge
Kl. 00.56 kom en 58-årig mand fra Herfølge kørende i nordgående retning, da der løb et rådyr ud foran hans bil. Manden forsøgte at undvige at påkøre rådyret, hvilket resulterede i, at han mistede herredømmet over bilen og påkørte to skilte, der var placeret på et helleanlæg midt på vejen. Manden anmeldte selv uheldet, og han var en tur på sygehuset til tjek efter uheldet. Kommunen blev underrettet om skaderne på skiltene. Rådyret blev ikke påkørt af bilisten.

Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi