Døgnrapport d. 08-07-2024

mandag 08. jul, kl. 18:58

Bornholms Politi: uddrag af døgnrapporten 8. juli 2024

Brandstiftelse og trusler Bornholms Politi fik søndag aften kl. 23.59 en anmeldelse om, at der var blevet sat ild til en campingvogn ved en privat ejendom i Poulsker. Campingvognen stod tæt på en anden campingvogn, hvori en mand og en kvinde lå og sov. Branden blev slukket af personer på stedet, og da politiet ankom var en 44-årig polsk mand, som boede i den udbrændte campingvogn, flygtet fra stedet. Efter søgning med politiets patruljehunde blev gerningsmanden fundet cirka 800 meter fra ejendommen, hvor han blev anholdt. Manden er sigtet for brandstiftelse med risiko for andres liv samt trusler på livet. Han fremstilles i grundlovsforhør mandag kl. 13.30.

Uro og uorden Bornholm Politi fik fredag formiddag en anmeldelse om, at der var blevet sat et telt op i Rådhusparken i Rønne. En patrulje tog ud til stedet, hvor de traf en 49-årig kvinde med ukendt bopæl, som blev bedt om at pakke teltet sammen og forlade området. Lørdag formiddag måtte politiet igen rykke ud, da den 49-årige kvinde endnu en gang havde slået lejr på det grønne område mellem rådhuset og biblioteket i Rønne. Kvinden blev igen bortvist fra stedet.

Fredag kl. 14.45 fik Bornholms Politi en anmeldelse om, at en mand med en barnevogn og en stor hund, der ikke var i snor, skabte utryghed i Storegade i Hasle. Senere på dagen fik politiet en anmeldelse fra en anden borger om, at manden havde lagt sig til at sove i SuperBrugsens indgangsparti i Hasle, og at hans hund skabte utryghed. En patrulje tog ud til stedet og bad manden uden bopæl om at forlade stedet.

Lørdag kl. 10.54 fik Bornholms Politi en anmeldelse om, at 10-15 svenske mænd skabte uro og utryghed på Store Torv i Rønne. Gruppen havde været højtråbende og cyklet gennem gågaden til gene for de gående. Da en patrulje kom frem, var gruppen taget afsted igen.

Lørdag kl. 17.25 blev Bornholms Politi kontaktet af sikkerhedspersonalet på Golden Island Festival i Rønne, som havde problemer med to landevejsriddere, der havde taget ophold på festivalområdet. De to, en mand og en kvinde med en stor hund, skabte utryghed og nægtede at efterkomme sikkerhedspersonalets anvisninger. En patrulje tog ud til stedet og kunne konstatere, at de to havde forladt stedet.

Natten til søndag kl. 3.12 fik Bornholms Politi en anmeldelse om tumult på Krystalgade i Rønne. En patrulje rykkede ud til stedet og så en ung mand løbe fra stedet. Patruljen fik kontakt til manden, en 17-årig fra Klemensker, som erkendte at have været involveret i noget skubberi med en anden mand. Politiet fik også kontakt til den anden part, en 35-årig mand fra Østerlars. Ingen havde synlige skader eller ønskede at anmelde noget.

Søndag kl. 16.23 fik Bornholms Politi en anmeldelse om, at en sandsynligvis beruset mand råbte ukvemsord ud af vinduet til forbipasserende på gaden i Allinge. En patrulje tog ud til adressen og fandt en 66-årig mand, som erkendte at have været lidt for engageret i en tenniskamp på tv. Han lovede at dæmpe sig og lukke vinduerne.

Havsnød Fredag kl. 11.51 fik Bornholms Politi en anmeldelse fra en mand, der var sejlet ud i sin jolle i farvandet ud for Ibsker. Jollens motor var gået i stå, og anmelder kunne ikke få den startet igen. Politiet kontaktede Forsvarets Nationale Maritime Operations Center, som et godt stykke fra land fik kontakt til jollen, og efterfølgende fik både jolle og mand med ind på land igen.


Spirituskørsel Fredag kl. 19.40 blev en 33-årig mand fra Rutsker stoppet på Haslevej ud for Rønne og sigtet for spirituskørsel.


Færdselsuheld Fredag kl. 20.44 fik Bornholms Politi en anmeldelse om et færdselsuheld i krydset mellem Jernbanegade og Birgersvej i Aakirkeby. Her havde en 26-årig mand fra Østermarie ikke overholdt sin vigepligt, da han kørte fra Jernbanegade ud på Birgersvej for at foretage en U-vending. I den forbindelse kørte han ind i højre side af en bil, ført af en 41-årig mand fra Brønshøj, som kom kørende ad Birgersvej. Den 26-årige mand viste sig at have en promille over det tilladte og blev derfor blandt andet sigtet for spirituskørsel. Ingen kom til skade ved uheldet.


Hærværk Lørdag kl. 7.32 fik politiet en anmeldelse om, at en postkasse på Ny Østergade i Rønne var blevet sprunget i luften. Anmelderen nåede at se en mørk, ældre bil, som kørte fra gerningsstedet. En patrulje tog ud til stedet, men fandt ingen hjemme på den pågældende adresse. Bornholms Politi vil gerne høre fra eventuelle vidner på 114.


Anden færdsel I løbet af weekenden har Bornholms Politi kunnet udskrive en række bøder for forskellige færdselsforseelser:
Fredag kl. 10.40 blev en 51-årig mand fra Rønne stoppet på Zahrtmannsvej i Rønne og sigtet for kørsel i frakendelsestid. Fredag kl. 12.28 blev en 30-årig mand fra Rønne stoppet på Strandvejen i Rønne og sigtet for at køre for hurtigt, samtidig med at han brugte håndholdt mobiltelefon under kørslen. Han modtog en bøde og et klip i kørekortet for hver af de to forseelser. Fredag kl. 14.40 blev en 19-årig mand stoppet på Strandvejen i Rønne og sigtet for at blive håndholdt mobiltelefon under kørslen. Fredag kl. 22.04 blev en 57-årig kvindelige bilist stoppet på Zahrtmannsvej i Rønne og sigtet for at have overtrådt registreringsbekendtgørelsen. Lørdag kl. 19.03 blev en 20-årig mand fra Aakirkeby sigtet for overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen. Lørdag kl. 19.13 blev nummerpladerne på en personbil på Store Torvegade inddraget, da der var restance på køretøjet. Lørdag kl. 22.48 blev en 15-årig ung mand på knallert stoppet på Brogårdsvej i Rønne, hvor han fik en bøde for at placere knallerten forkert på vejen samt overtrædelse af udstyrsbekendtgørelsen.

Kilde: Bornholms Politi