Døgnrapport d. 10-07-2024

onsdag 10. jul, kl. 14:33

Midt- og Vestsjællands Politi: uddrag af døgnrapporten den 10. juli 2024

Døgnets anmeldelser vedrørende:

Indbrud i virksomhed/forretninger:
Adelers Alle, Fårevejle St.
Nørregade, Ringsted
Skoleholmen, Greve
Islandsvej, Herfølge
Greve Main, Greve

Indbrud i villa/lejlighed/landejendom:
Kornvej, Roskilde
Hybenvænget, Solrød Strand
Syvvejen, Viby Sj.
Neptunvej, Solrød Strand

Indbrud i fritids-/sommerhus:
Ingen

Indbrud i skole og institutioner mv.:
Ingen

Tyveri fra køretøjer:
Ingen

Påvirket bilist – Landevejen, Tuse, Gislinge – Holbæk
Kl. 10.16 blev en 30-årig mand fra Stenlille sigtet for kørsel i påvirket tilstand. Manden fik udtaget en blodprøve til sagen, der afgøres på et senere tidspunkt.

Jette og Jytte udsat for bedrageri – Ringsted
Kl. 14.00 anmeldte en kvinde i 60’erne, at hun havde været udsat for forsøg på bedrageri. Kvinden var blevet ringet op af en person, der præsenterede sig som Jens Madsen, sikkerhedschef hos Nordea. Manden oplyste, at kvindens dankort var blevet misbrugt ved, at der var blevet overført 9000 kr. til en konto i Spanien, og at der derfor ville komme en medarbejder og afhente kvindens kort.

Efterfølgende dukkede der en person op på kvindens adresse, der bad om at få udleveret kvindens dankort. Kvinden bad om dokumentation for, at manden vitterligt var ansat i Nordea. Da han ikke kunne fremvise nogen form for dokumentation, bad kvinden ham om at forlade stedet, hvilket han gjorde. Han kørte fra stedet i en lille bil.

Han beskrives som:
Mand, 30-35 år, 165 cm. Almindelig af bygning, brun i huden, kort sort hår. Iført briller. Han talte dansk. Påklædning: armygrøn t-shirt med rødt og hvidt LEVIS logo, sandfarvede khaki shorts. Manden var kørende i en lille bil. Bilens farve var turkis.

Kl. 15.48 modtog politiet endnu en anmeldelse om bedrageri i Ringsted. En kvinde i 80erne fra Ringsted var blevet udsat for bedrageri. Kvinden var blevet ringet op af en mand, der udgave sig for at være fra banken. Manden oplyste, at kvindens dankort var blevet misbrugt ved, at der var blevet overført 9000 kr. til en konto i Spanien, og at der derfor ville komme en medarbejder og afhente kvindens kort. Manden bad i telefonen kvinden svare på nogle kontrolspørgsmål. Manden spurgte ind til kontornummer og pinkode som de påståede kontrolspørgsmål, og kvinde oplyste kode mv. til manden i telefonen.

Efterfølgende dukkede en mand op på kvindes adresse og afhentede kortet. Efterfølgende er der blevet hævet 15.000 kr. i en hæveautomat tilhørende Danske Bank på Storgade i Sorø samt 2000 kr. samt i en Nordea hæveautomat i Sorø.

Manden, der afhentede kvindens kort beskrives som:
Mand, 25-30 år, lys i huden og sort hår. Manden talte dansk. Påklædning: Beige t-shirt med lange ærmer, blå jeans. Manden bar briller.

Kontakt politiet på 114, hvis du har oplysninger i sagerne.

De to kvinder, der blev kontaktet af svindlerne hedder henholdsvis Jette og Jytte. Politiet oplever, at svindlerne kommer i kontakt med potentielle ofre ved at søge i en telefonbog på nettet efter danske navne, der bæres af en ældre generation.

Politiet skal nu efterforske sagerne for at forsøge at finde frem til bagmændene.

Beruset mand på stationen – Jernbanegade, Roskilde
Kl. 14.14 modtog politiet en anmeldelse om, at der befandt sig en meget beruset mand på Roskilde Station ved spor 4/5. en patrulje kom frem til stedet, hvor manden befandt sig. Da patruljen vurderede at manden ikke kunne tage vare på sig selv blev han anholdt og anbragt i detentionen på politistationen. Manden, der er 50 år og fra Letland, blev løsladt til gaden kl. 21.22. Han er sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. Sagen afgøres på et senere tidspunkt.


Kilde: Midt- og Vestsjællands Politi