Døgnrapport d. 10-07-2024

onsdag 10. jul, kl. 18:11

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi: Uddrag af døgnrapporten fra tirsdag 9. juli

SNYDT AF BEDRAGERE
Mandag og tirsdag har tre borgere været udsat for bedrageri. Mandag gik det ud over en 86-årig kvinde fra Sorø, der blev ringet op af en "bankmand", som fortalte kvinden, at det var nødvendigt at udskifte hendes dankort, og at en medarbejder fra banken ville hente kortet. Det lykkedes at overbevise kvinden, som udleverede betalingskort og pinkode, og senere kunne hun konstatere, at der var hævet kontanter på kortet. Tirsdag blev en 88-årig kvinde fra Glumsø ringet op af "banken", og også her lykkedes det at overbevise kvinden om, at hun skulle overdrage nogle kontanter, hun havde på bopælen til sikkerhed i "banken". En 78-årig kvinde fra Haslev blev på samme tarvelige måde besnakket til at udlevere kort og kode, og ganske rigtigt blev der kort efter hævet kontanter på kortet kort efter.
Husk at være skeptisk, når ukendte personer kontakter dig og udgiver sig for at være fra en form for myndighed, bank eller virksomhed. Det er ofte ældre mennesker, der bliver fuppet eller udsat for bedrageri. Et godt råd er, at man afbryder samtalen og i stedet ringer til sine yngre pårørende, som kan hjælpe. Husk, at hverken banken, politiet, kommunen eller andre myndigheder ringer og efterspørger betalingskort, MitID, pin-koder eller lignende – og de kommer slet ikke ud til din bopæl for at hente dit kort eller spørger uopfordret til, hvornår du er hjemme. Udlever aldrig kort eller koder. Afbryd straks samtalen og lav et kontrolopkald til hovedtelefonnummeret eller til politiets servicecenter på tlf. 1-1-4. Se mere på Sikker Digitals hjemmeside.

NÆSTVED: Fandt sin stjålne påhængsvogn på nettet
Mandag eftermiddag forsvandt en stor påhængsvogn fra en parkeringsplads i Næstved. Den var lastet med en del værktøj og forskellige andre effekter. Ejeren fandt imidlertid sin påhængsvogn til salg på nettet tirsdag eftermiddag, og han lavede en aftale med "sælger" om at ville købe den. De mødtes på en rasteplads ved Slagelse tirsdag aften, og samtidig tilkaldte ejeren politiet. En 28-årig mand fra Haslev blev herefter sigtet for tyveriet, og da han ikke havde noget kørekort, blev han også sigtet for kørsel uden førerret. Den 28-årige var efterlyst til at skulle møde i fogedretten, så han blev anholdt klokken 20.29 og bliver onsdag morgen hjulpet til retten af politiet.

SØLLESTED: Højtråbende mand med kniv og stoffer
Politiet fik tirsdag formiddag en anmeldelse om, at der stod en noget højtråbende og utilfreds mand ved et supermarked i Søllested, og en politipatrulje rykkede ud til stedet. På Højrebyvej så politibetjentene en mand, der passede på signalementet. Det var en 20-årig mand fra Roskilde, der stadig var noget opfarende. Han havde pakket en stor køkkenkniv ud, som han havde købt i supermarkedet, og han stak i nogle varer, der stod udenfor forretningen. Den 20-årige blev anholdt klokken 9.29 og sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen og knivloven, og da han blev visiteret, fandt politiet 10 gram MDMA, 50 ecstasypiller og 67 andre receptpligtige tabletter. Den 20-årige blev derfor også sigtet for salg af ulovlige stoffer. Han blev taget med til politistationen i Nakskov, hvor han blev afhørt, inden han blev løsladt igen klokken 12.00.

KORSØR: Lastbil snød sig gennem betalingsanlægget
Tirsdag klokken 8.36 fik politiet en anmeldelse fra betalingsanlægget ved Storebælt om, at en udenlandsk lastbil havde snydt sig gennem betalingsanlægget, men den var blevet standset af Fyns Politi ved Knudshoved og fulgt retur til Sjælland. Chaufføren var en 55-årig udenlandsk mand, og han blev anholdt klokken 9.46 og sigtet for overtrædelse af straffelovens bestemmelser om at tilsnige sig adgang. Det viste sig, at han to gange tidligere – i maj og i juli – var kørt over broen uden at betale broafgiften, og de to forhold blev han også sigtet for. Han betalte broafgiften til Storebælt, og står nu til en bøde på 4.755 kroner. Lastbilen blev beslaglagt og skal nu undersøges nærmere af politiets tungvognscenter, som skal tjekke, om køre-/hviletidsbestemmelserne er overholdt.

TAPPERNØJE: Køretur på Sydmotorvejen – i kabinescooter
Politiet fik tirsdag formiddag klokken 10.43 flere anmeldelse fra bilister, der kørte på Sydmotorvejen mellem Baarse og Tappernøje om, at der kørte en lille, rød kabinescooter på motorvejen. Politiet standsede kort efter en 28-årig mand fra Næstved, der var ude at køre i kabinescooteren, der er indregistreret som knallert, og som derfor ikke må køre på motorvejen. Den 28-årige blev sigtet for overtrædelse af færdselsloven, og scooteren blev parkeret i nødsporet til senere sikker afhentning.

STENLILLE: Sigtet for vold mod tidligere kæreste
Tidligt onsdag morgen fik politiet en anmeldelse om, at en 19-årig kvinde havde været udsat for vold. Det var sket på en adresse i Stenlille, hvor et opgør med hendes tidligere kæreste mundede ud i, at han gav hende flere slag i hovedet, rev hende i håret og smækkede en dør over hendes hånd. Politiet anholdt klokken 4.40 en 20-årig mand fra lokalområdet, og han blev sigtet for vold. Den 20-årige blev taget med til afhøring på politistationen i Slagelse og blev løsladt igen klokken 5.19.

VORDINGBORG: Larm i gaden
Det var ikke kun den levende musik i Vordingborg Festuge, der gav lidt larm i gaden, men tirsdag måtte politiet konstatere, at også nogle uroskabende gæster fyldte noget i byen. I løbet af aftenen blev der optaget to anmeldelser om vold og uddelt et par sigtelser for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen. En 15-årig dreng blev sigtet for overtrædelse af knivloven, fordi han havde en kniv med en klinge på ca. 20 cm med i bukselinningen, og han blev afhentet af sine forældre. Politiet vil fortsat være synligt til stede i festugen og tilpasser nu indsatsen for at sikre, at gæsterne til de kommende arrangementer får en god og tryg oplevelse.Offerrådgivningen yder støtte til ofre, vidner og pårørende til ofre for kriminalitet og ulykke. I Danmark er der 12 lokale offerrådgivninger – én i hver politikreds. Hver af disse yder støtte telefonisk og ved fysisk møde.
Ring på tlf. 116 006 eller se Offerrådgivningens hjemmeside.INDBRUD
Politiet har i det seneste døgn modtaget følgende anmeldelser om indbrud i privat beboelse:

By Vej Tidsrum Udbytte Fuglebjerg Skælskørvej, Haldagermagle Fredag klokken 11.00 – tirsdag klokken 11.00 Hårde hvidevarer, havemøbler, elværktøj, en havetraktor, fire herrecykler og en damecykel Næstved Ahornvej Lørdag klokken 14.00 – tirsdag klokken 16.00 Ikke gjort op hvad der er stjåletHASTIGHEDSKONTROLLER
Politiet har i det forgangne døgn haft følgende hastighedskontroller:

By Vej Tid Type Kontrollerede Fartbilister Tilladt Hurtigste Klip Boeslunde Rennebjergvej Tirsdag klokken 12.15-16.50 ATK – bestilt færdselskontrol 837 11 40 km/t 59 km/t Tre klip Guldborg Storstrømsvej Tirsdag klokken 16.44-20.04 ATK – bestilt færdselskontrol 157 20 50 km/t 99 km/t Fem klip og en betinget frakendelse Mern Skovlinien Tirsdag klokken 9.05-11.45 ATK 325 5 80 km/t 101 km/t - Næstved Landevejen, Lov Tirsdag klokken 14.00-16.15 ATK – bestilt færdselskontrol 165 33 60 km/t 86 km/t To klip Næstved Øverup Alle Tirsdag klokken 17.52-19.45 ATK – bestilt færdselskontrol 106 42 50 km/t 91 km/t Fire klip og en betinget frakendelse Nørre Alslev Vigvej, Nr. Vedby Tirsdag klokken 14.01-16.01 ATK – bestilt færdselskontrol 75 3 50 km/t 67 km/t - Slagelse Bildsøvej, Kirke Stililnge Tirsdagk lokken 10.39-16.20 ATK – bestilt færdselskontrol 518 22 50 km/t 83 km/t To klip Stensved Vordingborgvej Tirsdag klokken 5.29-8.00 ATK 307 11 50 km/t 67 km/t - Vordingborg Brovejen Tirsdag klokken 18.03-1.05 ATK 516 17 80 km/t 113 km/t To klipFÆRDSELSKONTROLLER
I det seneste døgn har politiet haft en enkelt færdselskontrol:

By Vej Tidspunkt ? Nysted Sakskøbingvej Tirsdag klokken 9.25-10.05 Ingen sager

Husk, at det er muligt at bestille en færdselskontrol på politiets hjemmeside.
PÅVIRKEDE TRAFIKANTER
I det seneste døgn har politiet standset en enkelt spritbilist:

By Vej Tidspunkt Person Sigtet for Tureby Bjerredevej Tirsdag klokken 15.12 57-årig kvinde fra Tureby Spirituskørsel
?
?

Kilde: Sydsjællands og Lollands-Falsters Politi