Døgnrapport d. 10-07-2024

onsdag 10. jul, kl. 22:16

Nordjyllands Politi: Uddrag fra døgnrapporten fra den 8. juni til den 10. juni 2024

Svindel per sms En nordjysk kvinde modtog mandag formiddag en sms fra en person, som udgav sig for at være kvindens datter. Her stod at ’datterens’ telefon var blevet stjålet og at hun derfor havde fået nyt nummer. Kort efter kom en ny sms med en forespørgsel om at overføre penge; anmelder foretog sig ikke yderligere, da hun vidste det var et forsøg på svindel.


Telefonopkald var svindel En 61-årig mand i Aalborg blev mandag eftermiddag telefonisk kontaktet af en person, som udgav sig for at være fra Danske Bank, hvorved det lykkedes at få den 61-åriges kode til dankortet. Personen ville derefter komme forbi efter kortet, men dukkede aldrig op.


Narkobilist standset på motorvejen En 28-årig bilist blev mandag aften standset i sin varebil på motorvejen. Han førte bilen uagtet at han havde indtaget både hash og amfetamin forud for turen. En blodprøve blev kort efter udtaget på nærmeste hospital, til brug i den videre sag.


Endnu en narkobilist standset I Frederikshavn kommune blev en 40-årig bilist også standset mandag aften. Her førte han sin personbil, uagtet at han var påvirket af kokain og hash. Bilisten blev sigtet, anholdt og fik udtaget blodprøve i sagen.


Rude knust ved indbrud På Vestre Havnepromenade i Aalborg knuste en indbrudstyv en rude til et kontor. En PH-lampe blev stjålet ved indbruddet.
Har du set mistænkelig færden i området, natten til tirsdag omkring klokken 04:55, så hører Nordjyllands Politi gerne om det på telefon 114.


Indbrud i cafeteria På Lillemøllevej ved Hvornum har et cafeteria haft ubudne gæster. En ældre skydedør var blevet rykket op og alt var blevet gennemrodet; tøjbamser lå smidt og der lå is fra fryseren på gulvet. En telefon og diverse var forsvundet ved indbruddet.
Hændelsen fandt sted mellem mandag klokken 17:30 og tirsdag morgen klokken 7:20.


Gasflasker stjålet hos købmand På et tidspunkt mellem klokken 19:30 mandag aften og tirsdag formiddag klokken 10:40, har ukendte gerningsmænd brudt ind i en købmandsbutik i Skovsgaard. Her er 10 gasflasker blevet stjålet. Har du set noget i relation til sagen? Kontakt Nordjyllands Politi på telefon 114.


Falsk investeringstip Tirsdag aften fik Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en borger, som havde set en artikel på Facebook. Denne skulle tilsyneladende være udsendt fra DR (Danmarks Radio), og omhandle et investeringstip. Anders Lund
Madsen skulle angiveligt have tjent en masse penge via en investeringsplatform.
Anmelder havde klikket på linket, hvor der skulle indtastes telefonnummer, såfremt hun ønskede at
vide mere.
Anmelder blev kort efter ringet op, af en engelsktalende kvinde, og talte med kvinden i cirka 50 minutter.
Den engelsktalende kvinde ville have anmelder til at investere nogle penge i aktier, og havde fået anmelder til at logge på en side med en masse aktieoversigter. Den engelsktalende kvinde havde dernæst bedt om et screenshot af anmelders konti, hvilket anmelder havde sendt.
Anmelder havde derefter modtaget en mail fra noget der hed White Road Academy, og skulle snakke med kvinden
igen i morgen.
Anmelder var imidlertid blevet mistænksom og havde kontaktet sin bank, som havde fortalt anmelder, at det var fup, og at personen, som anmelder havde snakket med, havde reserveret 249 euro på anmelders konto, men ellers
ikke noget tab.

Svindelopkald Tirsdag eftermiddag blev en borger i Nørresundby ringet op af en ukendt mandsperson, som præsenterede sig som værende fra ”Kriminalteknisk afdeling ved politiet”. Han oplyste, at en navngiven person havde stjålet 55.000 kr fra anmelders konto. Den ukendte mand ville have anmelder til at logge på sit MitID.
Anmelder var opmærksom på, at det var en svindler, der ringede. Anmelder opgav ingen oplysninger og
havde ikke mistet penge.


Husk det og sig det videre: Banker og myndigheder beder dig aldrig om dine koder Udlevér aldrig koder eller personlige oplysninger til fremmede Stol ikke på telefonnumre. Læg på og ring selv op til den virksomhed, som angiveligt kontakter dig. Del de gode råd med især dine ældre familiemedlemmer. Læs mere her:
https://politi.dk/oekonomisk-svindel-paa-nettet/forebyg-oekonomisk-svindel-paa-nettet/undgaa-misbrug-af-identitets-og-kortoplysninger


Afpresning online Tirsdag aften blev en 33-årig nordjysk mand afpresset online. Han havde chattet på en datingapp med en udenlansk kvinde, som han havde delt intime billeder med. Kvinden truede nu med at dele billederne af anmelder. Anmelder blev vejledt til ikke at betale nogle penge til kvinden – og til at søge rådgivning på ”Slet Det
Rådgivningen”, samt at kontakte politiet igen, såfremt billederne blev delt.


Spritkørsel på el-løbehjul Natten til onsdag standsede en patrulje en spirituspåvirket 28-årig mand, da han kom kørende på el-løbehjul på Limfjordsbroen i Aalborg. Udover denne forseelse nægtede manden at opgive sine generalier. Han blev sigtet for begge dele, anholdt og taget med til detentionen. En blodprøve blev udtaget til brug i den videre sag.

Promillegrænsen når man er fører af et el-løbehjul er 0,5. Du kan læse mere om reglerne for el-løbehjul her:
https://sikkertrafik.dk/rad-og-viden/sma-el-koretojer/el-lobehjul/
Påvirket bilist anholdt Natten til onsdag standsede en patrulje en bil i postnummer Aars. De udførte en narkometertest på føreren; denne gav positivt udslag for kokain og opioater, hvorfor føreren blev anholdt og taget med til blodprøveudtagning på nærmeste sygehus.
Patruljen ransagede desuden bilen og her fandt man 0,75 gram kokain i en snusdåse.Følg Nordjyllands Politi på: X @NjylPoliti

Facebook @NjylPoliti

Instagram @Politi


Abonnér på nyt fra politiet Modtag lokale og landsdækkende nyheder, døgnrapporter, efterlysninger, fremlysninger og arrangementer på mail. Du kan til enhver tid afmelde dig igen eller ændre dit abonnement. Abonnér her: https://politi.dk/abonner

Kilde: Nordjyllands Politi