54-årig dømt for drabet på Hanne With

onsdag 10. jul, kl. 13:38

34 år efter drabet på den 23-årige Hanne With blev en 54-årig mand i dag i Københavns Byret kendt skyldig i drabet. Han blev idømt 11 år og seks måneders fængsel.

Hanne With blev nytårsnat 1990 fundet dræbt af adskillige knivstik i sin lejlighed på Fensmarkgade på Nørrebro. Selv om drabet løbende er blevet efterforsket, var det først i februar i år, at politiet fik et afgørende gennembrud i sagen.

Her påviste en analyse foretaget af Retsgenetisk Afdeling på Retsmedicinsk Institut, at det DNA-materiale, der blev fundet på den dræbtes bukser, stammede fra et nært familiemedlem til en konkret person, hvis DNA allerede fandtes i politiets DNA-register – såkaldt slægtskabssøgning.

På den baggrund kunne Københavns Politi den 6. februar anholde den nu 54-årige mand og sigte ham for drabet på Hanne With. Efterfølgende analyser af hans DNA viste, at han med meget stor sandsynlighed er ophavsmand til DNA-materialet på offerets tøj.

Den 54-årige blev varetægtsfængslet den 7. februar og har siddet fængslet frem til dagens dom.

En del af beviserne i sagen var også et fodaftryk, som var blevet afsat i lejligheden i forbindelse med drabet. Her har undersøgelser vist, at fodaftrykket matcher den tiltaltes fodaftryk.

”Det er en meget speciel sag, som der nu efter mere end 34 år er sat et foreløbigt strafferetligt punktum for, og jeg håber, at dommen kan give Hanne Withs efterladte en form for ro. Der er tale om meget vedholdende efterforskningsarbejde, som har givet nogle stærke, tekniske beviser, og de har vejet tungt i sagen,” siger specialanklager Søren Harbo fra Københavns Politis anklagemyndighed.

Kilde: Københavns Politi