Døgnrapport d. 22-07-2024

mandag 22. jul, kl. 19:27

Bornholms Politi: uddrag af døgnrapporten 22. juli 2024

Brand
Fredag kl. 12.27 modtog vi en anmeldelse om brand i en carport på Nordre Borrelyngvej i Allinge i et udlejningssommerhus. I forbindelse med brug af ukrudtsbrænder gik der ild i carporten. En havemand er i den forbindelse sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.

Fredag kl. 16.48 modtog vi en anmeldelse om brand i en bil på Årsdalevej i Svaneke.
Brandvæsnet blev tilkaldt og påbegyndte slukningsarbejde. Branden var opstået i motorrummet på grund af en brandstoflækage. Køretøjet blev efterfølgende fjernet.


Færdsel
Fredag kl. 17.00 modtog vi en anmeldelse om en parkeret personbil på Hammershusvej i Allinge der var blevet påkørt fredag mellem kl. 12.00 – fredag kl. 17.00. Pgl. havde efterfølgende forladt stedet uden at efterlade kontaktoplysninger.

Fredag kl. 18.00 blev en 40-årig mand fra København sigtet for overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen på Svalhøjvej i Hasle, idet hans bagerste nummerplade var tildækket og derved ikke synlig. Manden fik en bøde på 1000 kr.

Fredag kl. 22.10 blev en 26-årig kvinde fra København stoppet på sin cykel på Søndre Ringvej i Rønne, da cyklen ikke var forsynet med tændte lygter i lygtetændingstiden. Kvinden fik en bøde på 700 kr.

Fredag kl. 22.32 blev en 80-årig kvindelig billist fra København stoppet på Zahrtmannsvej i Rønne, da kvinden foretog svingning uden forinden at give tegn hertil. Kvinden fik en bøde på 1000 kr.

Lørdag kl. 00.42 modtog vi en anmeldelse om et færdselsuheld på Kommandanthøjen i Rønne. En 19-årig kvinde fra Rønne havde påkørt et træ i forbindelse med bakning. Bilen sås med en ødelagt bagrude og en bule på bagerste kofanger. De fem personer i bilen var uskadte. Da politiet ankom blev en 24-årig mand fra Rønne sigtet for overtrædelse af ordensbekendtgørelsen, da han råbte højlydt og ikke efterkom politiets anvisninger om at dæmpe sig, samt råbte ukvemsord til politiet.

Lørdag kl. 10.31 blev en 73-årig mand fra Svaneke sigtet for at overtræde sin vigepligt ved at køre over for ”fuldt stop” på Poulskervej i Nexø. Manden fik en bøde på 2000 kr. og et klip i kørekortet.

På Havnegade i Nexø blev fire billister lørdag formiddag sigtet for overtrædelse af sin vigepligt ved at køre over for ”fuldt stop”. Alle fire billister fik en bøde på 2000 kr. og et klip i kørekortet.

Lørdag kl. 11.47 blev en 16-årig dreng fra Åkirkeby sigtet for at føre lille knallert på Vesterbro i Åkirkeby, selv om den ikke var udstyret med en stoplygte. Drengen fik en bøde på 500 kr.

Lørdag kl. 13.00 blev en 18-årig mand stoppet på en lille knallert på Torneværksvej i Rønne. Manden blev siget for at føre knallert uden at medbringe sit kørekort. Knallerten var lånt, og ejer blev kontaktet og efterfølgende sigtet for overtrædelse af færdselsloven, da knallerten ikke var lovlig. Den var ikke forsikret, bagdæk var nedslidte og den kunne køre hurtigere end de tilladte 30 km/t.

Lørdag eftermiddag modtog vi flere anmeldelser om ulovlig parkering i sommerlandet ved Snogebæk, Balka og Dueodde. På Jomfrugård strand v. Udegårdsvej modtog ti billister en afgift for ulovlig parkering, og på Balka strand v. Frederiksvej modtog fire billister en afgift for ulovlig parkering.

Søndag kl. 01.19 blev en 18-årig mand fra Gudhjem stoppet på Sagavej i Rønne og sigtet for spirituskørsel.

Søndag kl. 03.17 blev en 22-årig mand fra København sigtet for at føre personbil på Snorrebakken i Rønne uden at gøre brug af sin sikkerhedssele. Manden fik en bøde på 1500 kr.

Søndag kl. 08.13 blev en 46-årig mand fra Åkirkeby sigtet for at føre personbil på Åkirkebyvej i Rønne uden at gøre brug af sin sikkerhedssele. Manden fik en bøde på 1500 kr.

Søndag kl. 09.13 blev en 19-årig mand fra Åkirkeby sigtet for at føre personbil på Almindingsvej i Rønne uden at gøre brug af sin sikkerhedssele. Manden fik en på bøde på 1500 kr.

Søndag middag blev 2 billister i Rønne sigtet for overtrædelse af registreringsbekendtgørelsen, idet deres bagerste nummerplade var tildækket og derved ikke synlig. Begge fik en bøde på 1000 kr.

Søndag kl. 12.41 blev en 19-årig mand fra Rønne stoppet på Borgmester Nielsens Vej i Rønne og sigtet for at bruge håndholdt mobiltelefon under kørsel. Manden fik en bøde på 1000 kr.

Søndag kl. 15.50 modtog vi en anmeldelse om et færdselsuheld i rundkørslen ved Store Torvegade/Haslevej. En 78-årig mand fra Rønne overholdt ikke sin vigepligt og påkørte derved en cyklist. Der skete heldigvis ingen personskade. Foruden vigepligtsforseelsen blev manden også sigtet for at føre personbil, selvom hans kørekort var udløbet.

Søndag kl. 20.08 blev en 65-årig mand fra Rønne sigtet for på Skolevejen i Nexø at køre venstre om et helleanlæg. Manden fik et klip i kørekortet.


Uro og uorden
Fredag kl. 22.33 blev en 41-årig mand fra Åkirkeby sigtet for overtrædelse af et restaurationsforbud, da han indfandt sig på Budda Bar i Åkirkeby på trods af, at han havde forbud mod at komme der.

Lørdag kl. 22.15 modtog vi en anmeldelse om en 42-årig mand fra Rønne, der havde spyttet en anden mand i hovedet flere gange på Krystalgade i Rønne. Da politiet ankom, blev manden uregerlig og efterfølgende spyttede han på en polititjenestemand og sparkede en anden polititjenestemand og blev derfor sigtet for vold mod tjenestemand.

Musik til ulempe
I løbet af weekenden har politiet fem gange måttet rykke ud til musik til ulempe forskellige steder på øen. Husk at vise hensyn til omkringboende og skru ned for musikken og luk døre og vinduer.




Kilde: Bornholms Politi