Døgnrapport d. 23-07-2024

tirsdag 23. jul, kl. 18:12

Østjyllands Politi: uddrag af døgnrapporten 23. juli 2024

Der er pt. ingen planlagte grundlovsforhør i kredsen i dag.

**

Mistanke om påsat brand i Beder Mandag kl. 18.44 modtog Østjyllands Politi en anmeldelse om, at der var opstået brand i et rækkehus på Byagervej i Beder.

Flere patruljer blev derfor sendt til stedet, hvor der ved politiets ankomst allerede var en kraftig røgudvikling. Det stod hurtigt klart, at huset var overtændt – til trods for brandvæsenets tilstedeværelse og igangværende indsats med at få slukket branden. Ingen personer var kommet til skade i forbindelse med episoden.

Østjyllands Politi har en mistanke om, at der ligger en kriminel handling bag branden, der formodes at være påsat – og politiet har været i kontakt med den mistænkte person. Vedkommende er dog på nuværende tidspunkt ikke sigtet i sagen.

I løbet af ugen vil Østjyllands Politi foretage yderligere undersøgelser af boligen for evt. at få fastlagt en brandårsag.

Af hensyn til de involverede parter og sagens fortsatte efterforskning har Østjyllands Politi på nuværende tidspunkt ikke yderligere kommentarer til sagen.

**

Bilist kørte rundt med både hash og skunk En patrulje fra Østjyllands Politi rettede mandag aften kl. 23.55 henvendelse til en mandlig bilist, der kom kørende på Bryggervej i Risskov.

Ved politiets kontakt til manden i bilen blev betjentene mødt af en kraftig hashlugt fra kabinen, mens vedkommende virkede meget nervøs over politiets tilstedeværelse.

Føreren – en 43-årig mand – blev derfor sigtet for at have overtrådt loven om euforiserende stoffer, og under en efterfølgende ransagning af hans køretøj fandt politiet to plastposer indeholdende flere forskellige mindre salgsposer med skunk og hash.

Foruden narkofundet havde den 43-årige mand også nogle tusinde kroner i kontanter i sin bæltetaske, og han blev derfor sigtet for salg af narko og anholdt.

**

Kontrol af skibe i havnen i Aarhus Betjente fra Østjyllands Politis Grænsekontrolenhed foretog mandag morgen og formiddag en operativ kontrol af flere forskellige udenlandske skibe i Aarhus Havn.

I alt otte forskellige udenlandske skibe – blandt andet fragtskibe og krydstogtskibe – blev kontrolleret, hvor der undervejs blev truffet besætningspersonale fra mange forskellige lande, herunder Rusland, Ukraine, Vietnam, Filippinerne, Polen – og Danmark.

Besætningsmedlemmerne blev vejledt i, hvad de hver især skal huske at medbringe af dokumenter, hvis de ønsker at gå i land på dansk jord – afhængigt af, hvilket land de kommer fra.

Kontrollen fandt sted i tidsrummet fra kl. 07.00 til kl. 10.30, og alt forløb godt og professionelt. Kontrollen gav ingen yderligere anledning til oprettelse af sager med interesse for politiet.

Grænsekontrolenheden ved Østjyllands Politi moniterer dagligt skibstrafikken og planlægger kontroller i de østjyske havne ud fra moniteringen og indkomne henvendelser ved evt. særlige behov for øget kontrol. Kontrollerne bliver foretaget i alle kredsens erhvervs- og lystbådehavne.

**

Indbrud Der er det seneste døgn anmeldt seks indbrud i privat beboelse i Østjyllands politikreds.

På Haraldsgade i Viby J begået mellem søndag d. 21/7 kl. 23.00 og mandag d. 22/7 kl. 08.45 På Trankjær Mosevej i Tranbjerg J begået fredag d. 19/7 mellem kl. 00.00 og kl. 13.00 På Johan Langes Vej i Aarhus C begået mellem tirsdag d. 16/7 kl. 08.00 og mandag d. 22/7 kl. 12.00 På Kvædevej i Højbjerg begået mellem søndag d. 14/7 kl. 09.00 og mandag d. 22/7 kl. 13.30 På Lunddalsvej i Langå begået mellem tirsdag d. 16/7 kl. 14.00 og mandag d. 22/7 kl. 14.00 På Gentoftevej i Aarhus C begået mellem søndag d. 21/7 kl. 23.00 og d. 22/7 kl. 15.00

Kilde: Østjyllands Politi